ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ξεχωριστό ματς για τη Νίκη

ξεχωριστό-ματς-για-τη-νίκη-131037

Ένα από τα ξεχωριστά ματς της φετινής σεζόν είναι αυτό που δίνει μεθαύριο Κυριακή η Νίκη για την 21η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2, αντιμετωπίζοντας την Αναγέννηση στην Καρδίτσα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Τέτοια παιχνίδια σίγουρα έχουν διαφορετικό ειδικό βάρος, που αυξάνεται, αν λάβουμε υπόψη ότι η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη φέτος είναι ιδιαίτερα ισχυρή και έχει μετατρέψει σε «κάστρο» την έδρα της, στην οποία μετρά οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Παράλληλα, λόγω του χαρακτήρα του θεσσαλικού ντέρμπι, μία πιθανή επιτυχία έχει άλλο γόητρο και πανηγυρίζεται διαφορετικά από τον κόσμο της ομάδας, που περιμένει νίκες σε τέτοια ματς.

Πάντως, φέτος η Νίκη με τις ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται πιο ψηλά απ’ αυτήν στη βαθμολογία, έχει κατακτήσει το τρίποντο μόνο με την Αναγέννηση στον πρώτο γύρο στο Πανθεσσαλικό, επικρατώντας με 1-0 στις 25/11/21 με γκολ του Βλαχομήτρου. Αντίθετα, πήρε έναν βαθμό στα δύο ματς με την πρωτοπόρο Βέροια, κάτι που συνέβη λόγω της διαιτητή Αντωνίου, που δεν την άφησε να κερδίσει στο Πανθεσσαλικό την 2η αγωνιστική, ενώ έχασε από Ξάνθη (0-1 στη Νεάπολη), ΑΕΛ (1-0 στο Αλκαζάρ) και Ολυμπιακό Β’ (2-0 στου Ρέντη) και ασφαλώς θέλει μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών με αντιπάλους πρώτης γραμμής, καθώς από τους 27 πόντους που έχουν οι κυανόλευκοι του Βόλου, οι 18 είναι κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται από την 11η θέση και κάτω και ανήκουν στο τρίτο ουσιαστικά γκρουπ δυναμικότητας (7-0 την Καβάλα, 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου, 1-0 τον Πανσερραϊκό, 1-0 τον Απόλλωνα Πόντου, 3-0 τα Τρίκαλα, 0-3 τον Πιερικό).

Ατομικό ο Ροχάνο, αλλά δεν παίζει

Προπόνηση στο γήπεδο του ΟΣΕ έγινε και πάλι χθες για τη Νίκη στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον κυριακάτικο αγώνα με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα. Αυτή περιελάμβανε προθέρμανση με μπάλα, κανονικό πρόγραμμα με παιχνίδια σε μεγάλο χώρο, διπλό και ασκήσεις με τελειώματα. Ο Γρομητσάρης συνέχισε το ατομικό και παραμένει αμφίβολος για την Κυριακή, ενώ ατομικό έκανε και ο Ροχάνο, που δεν ήταν καν στο γήπεδο προχθές, αλλά είναι δεδομένα εκτός πλάνων, όπως και ο τιμωρημένος Λούκας Γκαρσία, που θα εκτίσει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του για την κόκκινη που είχε δεχθεί στο ματς με τον Ηρακλή. Ετσι, η Νίκη, θα στερηθεί τη βοήθεια … εξ Αργεντινής, με τους δύο από τους τέσσερις ξένους της στο ρόστερ να είναι απόντες, ωστόσο οι άλλοι δύο, Μπάγιτς και Μιράντα, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Πάντως, η ομάδα έχει αποδείξει ότι έχει τις λύσεις, όπως φάνηκε και με τον Απόλλωνα Πόντου, αφού τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές αντικατέστησαν ο Κουσκουνάς στην επίθεση και ο Μιράντα ως δεκάρι.

Αγνωστο πότε ξαναμπαίνει Πανθεσσαλικό

Εν των μεταξύ, να σημειωθεί ότι η Νίκη έχει να δώσει άλλα έξι ματς στην έδρα της, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα επιστρέψει στο Πανθεσσαλικό, παρά το γεγονός ότι το θέμα της συνέχισης της χρήσης διευθετήθηκε, καθώς αποδέχθηκε να κλείσει τη θύρα των οργανωμένων, όπως ζητούσε ο Δήμος Βόλου.

Η επιστροφή δεν θα γίνει σίγουρα στο παιχνίδι με τον Πιερικό στις 6/3, καθώς την ίδια μέρα παίζει με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο ΝΠΣ Βόλος, το πρόγραμμα του οποίου στους αγώνες κατάταξης θα πρέπει να περιμένει μετά η Νίκη, για να δει πότε θα ξαναδώσει επίσημο αγώνα στην πρώτη της έδρα, χωρίς αυτή τη στιγμή να μπορεί να το υπολογίσει.

Μόνο ο Τσουκαλάς το 24 στα 24!

Την ποιότητά του δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς, αλλά ο 34χρονος Σταύρος Τσουκαλάς αποδεινύεται μέχρι στιγμής και … βιονικός, καθώς είναι ο μοναδικός από το ρόστερ της Νίκης, που έχει καταφέρει να παίξει και στα 24 επίσημα ματς της ομάδας, 19 για το πρωτάθλημα και 5 για το Κύπελλο Ελλάδος, καταγράφοντας 1546 λεπτά συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ 2 και μάλιστα από τα 19 ματς, στα 18 ξεκίνησε ως βασικός, τη στιγμή που στο Κύπελλο ήταν σε όλα στην ενδεκάδα και έχει 441 λεπτά συμμετοχής.

Καλή παράδοση

με ΑΣΑ ο Βοσνιάδης

Τον απολογισμό 4-3-2, δηλαδή 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, έχει, όταν έχει να αντιμετωπίσει ως προπονητής την Αναγέννηση Καρδίτσας ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο 61χρονος τεχνικός εκτός από τη Νίκη, έχει συναντήσει τους Καρδιτσιώτες, όντας στον πάγκο του Πολυκάστρου, του Θερμαϊκού και της Κέρκυρας και τα αποτελέσματα για τον ίδιο και τις ομάδες του ήταν τα εξής:

02/10/05 (Γ’), Αναγέννηση Κ.-Πολύκαστρο 0-0

01/02/06 (Γ’), Πολύκαστρο-Αναγέννηση Κ. 3-0

10/01/07 (Γ’), Αναγέννηση Κ.-Θερμαϊκός 1-0

27/05/07 (Γ’), Θερμαϊκός-Αναγέννηση Κ. 1-1

14/11/07 (Γ’), Θερμαϊκός-Αναγέννηση Κ. 0-0

30/04/08 (Γ’) Αναγέννηση Κ.-Θερμαϊκός 2-1

29/03/14 (Β’), Νίκη Β.-Αναγέννηση Κ. 1-0

29/02/16 (Β’), Αναγέννηση Κ.-Κέρκυρα 1-2

25/11/21 (Β’), Νίκη Β.-Αναγέννηση Κ. 1-0

Το Blue Club με Αυγενάκη

Στη συνάντηση με εκπροσώπους συνδέσμων οπαδών, που είχε στην Αθήνα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, χθες Πέμπτη, με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση ενάντια στην οπαδική βία, έδωσε το παρών και ο πρόεδρος του Blue Club, Αποστόλης Βατσαρέας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου