ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρόκληση να βάλει τέλος στο 8 στα 8 της Αναγέννησης

πρόκληση-να-βάλει-τέλος-στο-8-στα-8-της-αν-133441

Να αλώσει το κάστρο της Αναγέννησης Καρδίτσας και να γίνει η πρώτη ομάδα που θα το κάνει φέτος, είναι ο στόχος της Νίκης Βόλου για το εκτός έδρας παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής με το σύνολο του Περικλή Αμανατίδη.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι Καρδιτσιώτες αποτελούν μαζί με τη Βέροια τις δύο ομάδες που έχουν το απόλυτο στις έδρες τους, αφού αμφότερες δεν έχουν χάσει ούτε βαθμό, με την πρωτοπόρο ομάδα της Ημαθίας να έχει σημειώσει 9 νίκες σε ισάριθμα ματς και την Αναγέννηση να μην έχει χάσει ούτε βαθμό στο σπίτι της, έχοντας επικρατήσει και των οκτώ αντιπάλων που φιλοξένησε. Αυτοί ήταν oι Θεσπρωτός (1-0), Αλμωπός (4-0), Ολυμπιακός Βόλου (4-0), Τρίκαλα (4-2), Απόλλων Λάρισας (1-0), Πιερικός (2-0), Πανσερραϊκός (1-0), Καβάλα (1-0).

Επομένως, η πρόκληση για τη Νίκη, που της αρέσουν αυτά τα ματς με ομάδες που προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο, είναι όχι μόνο να προκαλέσει την πρώτη απώλεια βαθμών στην ομάδα του Περικλή Αμανατίδη, κάτι που θα είναι σίγουρα θετικό, αλλά και να φύγει με ένα σπουδαίο διπλό, κάτι που είχε καταφέρει και στην τελευταία της επίσκεψη στο ΔΑΚ Καρδίτσας.

Βέβαια, τότε η Αναγέννηση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ήταν σε κατάσταση διάλυσης και τη συνέτριψε με 1-6 στις 11/11/18 με χατ-τρικ του Κέρι, ένα γκολ του Τζιώρα, ένα του Βουκομάνοβιτς και ένα του Ιορδανίδη.

Τελευταίες συναντήσεις της Νίκης με την Αναγέννηση για τη Β’ Εθνική, ήταν την περίοδο 2013-14, όταν και πάλι με Αποστολίδη, Τζιώρα και Μέτσε στο ρόστερ η Νίκη έχει έρθει ισόπαλη με 0-0 στην Καρδίτσα και είχε κερδίσει με 1-0 στο Πανθεσσαλικό.

Τελευταία ήττα για τη Νίκη στη Β’ Εθνική ήταν στις 16/5/99 με 3-1 (το νικιώτικο γκολ ο Τσίρκοβιτς), ενώ η τελευταία χρονικά με γηπεδούχο πάντα την Αναγέννηση ήταν το ίδιο έτος για το Κύπελλο της επόμενης σεζόν, με τους Βολιώτες να χάνουν με 3-2 στις 22/8/99.

Πάντως, η προσεχής αντίπαλος της Νίκης την έχει κερδίσει στο Πανθεσσαλικό στις 6/3/08 κι αυτό είναι το τελευταίο τρίποντο των «κιτρινόμαυρων» επί των κυανόλευκων, αλλά το πέτυχαν ως φιλοξενούμενοι.

Η χθεσινή προπόνηση

Η προπόνηση χθες για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη έγινε στο γήπεδο του ΟΣΕ. Ο Γρομητσάρης συμμετείχε σε μέρος αυτής και είναι ακόμα αμφίβολος για την αναμέτρηση της Κυριακής. Ο Λούκας Γκαρσία είναι και πάλι τιμωρημένος και θα εκτίσει την τρίτη αγωνιστική της ποινής από την απευθείας κόκκινη που είχε δεχθεί στο ματς με τον Ηρακλή, κάτι που σημαίνει ότι θα επιστρέψει με τον Πιερικό, ενώ ο Ροχάνο εξακολουθεί να είναι τραυματίας και μάλιστα δεν έδωσε καν το παρών στο γήπεδο, έστω και για ατομικό πρόγραμμα, κάτι που σημαίνει ότι θα λείψει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και την Κυριακή (27/2).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου