ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Μας ταιριάζει πολύ το Πανθεσσαλικό»

βοσνιάδης-μας-ταιριάζει-πολύ-το-πανθ-136021

Η Νίκη Βόλου κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου είχε χάσει στα προηγούμενα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, με τον προπονητή της Αλέκο Βοσνιάδη να τονίζει την αναγκαιότητα να παίζει η ομάδα του στο Πανθεσσαλικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Βάσει της εικόνας της η Νίκη Βόλου δικαιούνταν κάτι παραπάνω από το φτωχό 1-0 κόντρα στον Απόλλωνα, αλλά οι νίκες και οι τρεις βαθμοί μπορούν να δώσουν ψυχολογία στους κυανόλευκους, όπως τόνισε ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο έμπειρος τεχνικός ρωτήθηκε για το θέμα των τελευταίων ημερών, που έχει να κάνει με το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Αρχικά δήλωσε για το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής: «Εγώ αυτό που βλέπω είναι οι τρεις βαθμοί, οι νίκες είναι πάντα νίκες. Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήραμε αυτά που δικαιούμαστε να πάρουμε και αυτό μας οδήγησε να παίζουμε τέτοια παιχνίδια με περισσότερο άγχος, κάτι που δεν επιτρέπεται. Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε νωρίς το σκορ, είχαμε τις τελικές μας κι ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε με καταπληκτικές τελικές προσπάθειες για να «τελειώσει» το παιχνίδι, αλλά απέναντι από την εστία κατορθώσαμε να κάνουμε το μαγικό και να είμαστε με το άγχος μέσα στο παιχνίδι για να κρατήσουμε ένα αποτέλεσμα, που έπρεπε να το έχουμε τελειώσει από πιο νωρίς.

Όσο έρχονται οι βαθμοί θα μας φύγει αυτό το άγχος και θα έχουμε καλύτερη παρουσία. Συνεχίζουμε ήρεμα για να δούμε το επόμενο παιχνίδι, έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας, προκειμένου να επιστρέψουν και όλα τα παιδιά και παιχνίδι-παιχνίδι να κάνουμε τη συγκομιδή και να πιάσουμε τον στόχο που έχουμε βάλει από την αρχή.

Να ευχηθώ στον Απόλλωνα και στον κ. Καλαϊτζίδη, που μας συνδέουν πολλά από τα παλιά, να πετύχει τους στόχους. Εχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με τον πρώτο γύρο και εύχομαι να παραμείνει στην κατηγορία».

Για τη συμμετοχή των Κουσκουνά – Μιράντα: «Και οι δύο είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Ο Μιράντα επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα με πολύ καλές παρουσίες, αλλά γύρισε ως τραυματίας και δεν μπορούσαμε να τον έχουμε στο προηγούμενο παιχνίδι.

Ο Κουσκουνάς ήρθε με τραυματισμό από το τελευταίο του παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Είχε ένα χτύπημα που δεν τον άφηνε να σπριντάρει και το είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι που τον χρησιμοποιήσαμε για λίγο με τον Πανσερραϊκό, είναι ένας παίκτης, που όσο βρίσκει τον ρυθμό του θα μας βοηθήσει πολύ. Είναι ψύχραιμος, είναι καλά με την εστία και μιλάνε οι αριθμοί του έτσι κι αλλιώς. Ας βρει τον ρυθμό του και πιστεύω πως μέσα από τα παιχνίδια θα είναι ο παίκτης που θα μας βοηθήσει σε αυτό που τώρα είναι δύσκολο, να έρθουν γκολ, που θα μας απελευθερώνουν και θα κάνουν να έχουμε λιγότερο άγχος και καλύτερη παρουσία».

Για το πόσο επηρεάζεται η ομάδα από το γήπεδο της Νεάπολης: «Πολύ. Δεν το συζητάμε. Το Πανθεσσαλικό είναι ένα γήπεδο τελείως διαφορετικό, είμαστε μια ομάδα που έχουμε επιλέξει να παίζουμε εκεί από την αρχή, εδώ (σ.σ. Νεάπολη) είναι κάτι ξένο για εμάς. Είναι πιο μικρές οι διαστάσεις κι εμείς είμαστε μια ομάδα που θέλει χώρους και δεν είναι ίδια η ποιότητα του αγωνιστικού χώρου με του Πανθεσσαλικού.

Επιδιώξαμε από την αρχή να είναι η έδρα μας εκεί, γιατί θέλαμε να φτιάξουμε συγκεκριμένη ομάδα, που θα μπορεί να κάνει πράγματα στο ανοιχτό γήπεδο, με την ταχύτητα της και τις ενέργειές της, ένα γήπεδο που μας ταιριάζει πολύ και εδώ δυσκολευόμαστε. Τι να κάνουμε; Τα γήπεδα του Βόλου είναι αυτά, πρέπει να βρούμε λύσεις και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από θέματα όπως είναι η βία και να βρούμε πατήματα για να μην έχουμε το Πανθεσσαλικό.

Νομίζω πως η Νίκη είναι μια ομάδα, που έχει δείξει πολλές φορές από την αρχή πως είναι κόντρα σε αυτό και προσπαθεί να ελέγξει τον κόσμο της και να μην πάει σε ασχήμιες. Δεν νομίζω πως στα τελευταία δύο-τρία παιχνίδια δημιουργήθηκαν προβλήματα με την παρουσία του κόσμου στο Πανθεσσαλικό. Νομίζω πως με καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές θα βρεθεί λύση για να μπορεί η ομάδα να παίξει στο Πανθεσσαλικό, γιατί εκεί πραγματικά είναι ένα γήπεδο, που της δίνει άλλες δυνατότητες κι άλλη δυναμική».

Για τις ευκαιρίες και την υπεροχή της Νίκης με τον Απόλλωνα: «Δουλεύουμε συνέχεια και κάθε εβδομάδα αλλάζουμε πρόσωπα, αλλάζουμε πράγματα, αλλάζουμε τις στατικές φάσεις για να μην τις έχει ο αντίπαλος από το προηγούμενο παιχνίδι. Ψάχνουμε πράγματα για να μην είμαστε ευάλωτοι αμυντικά στις στατικές φάσεις, που είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι για την κατηγορία αυτή και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και στο επιθετικό μας κομμάτι και δουλεύουμε πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι. Εχουμε δεχθεί πολλά γκολ από στατικές φάσεις και ψάχνουμε λύσεις για να μην κινδυνεύουμε και πετάμε τον κόπο μας.

Χάθηκε ένα παιχνίδι (σ.σ. στη Βέροια), που πάνω από την ισοπαλία δεν πήγαινε και δεν ξέραμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, αν η Βέροια μετά το 60’ ανέβαινε στο γήπεδο για να ζητήσει πράγματα. Το παιχνίδι χάθηκε από μία τέτοια φάση και το έχουμε πάθει αρκετές φορές.

Δουλεύουμε πάνω σε αυτό κι εμείς και το τιμ και τα παιδιά και σίγουρα θα αλλάξει κάτι και πάνω σε αυτό. Μόνο με την πολλή δουλειά μπορούν να έρθουν επιτυχίες και στο επιθετικό κομμάτι και να αποτρέψουμε φάσεις στην άμυνα».

Για την αλλαγή συστήματος σε 4-5-1: «Επιστρέφουν παιδιά, που μας δίνουν τη δυνατότητα να παίξουμε κι αυτό το σύστημα. Όλο το προηγούμενο διάστημα, παίρναμε αποφάσεις ανάγκης. Ήταν τεράστια τα προβλήματα, ας μην τα επαναλαμβάνω, γιατί φαίνονται σαν δικαιολογία.

Με εκείνο το ρόστερ, εκείνη την επιλογή μπορούσαμε να κάνουμε. Τώρα που λύνονται τα χέρια μας και έρχονται παιδιά μπορούν να μας αλλάξουν το σύστημα, με το οποίο ξεκινήσαμε αρχικά να παίζουμε. Το 3-5-2 ήταν κάτι που οδηγηθήκαμε αναγκαστικά. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί για να έχουμε και καλύτερη εικόνα, καλύτερα αποτελέσματα και καλύτερο πλασάρισμα».

Για το παιχνίδι με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα την ερχόμενη Κυριακή και τι συνέβη την περασμένη Τετάρτη στη Βέροια: «Η Αναγέννηση είναι μια ομάδα που διεκδικεί και είχε άτυχο αποτέλεσμα με τον Αλμωπό, αλλά εμείς παίζουμε για εμάς.

Θα πάμε εκεί να παίξουμε όπως πήγαμε στη Βέροια και είχαμε την κακή στιγμή, χάνοντας το παιχνίδι που θα έπρεπε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Με το ίδιο πνεύμα θα πάμε να παίξουμε στην Καρδίτσα για να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα. Αν είμαστε ικανοί θα το καταφέρουμε. Αυτό είναι το πνεύμα μας, δεν αλλάζει κάτι. Δεν θα πάμε πουθενά να κρυφτούμε κάτι που έλεγα και πριν το παιχνίδι με τη Βέροια.

Με τη Βέροια επιλέξαμε να πιέσουμε πάνω και να τους χαλάσουμε το παιχνίδι κι έγινε ένα παιχνίδι που η ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία έκανε πολύ λίγες τελικές απέναντι μας. Μία από στατική κι άλλη μία στη ροή που κόπηκε. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι να είμαστε πιο επιθετικοί, όταν έχουμε την μπάλα. Η Νίκη θα παίζει για το νικηφόρο αποτέλεσμα και δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Παίζουμε παντού το ίδιο, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».

«Υποδειγματική η υποστήριξη των φιλάθλων μας»

Σε ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη για το προχθεσινό ματς με τον Απόλλωνα Πόντου στη Νεάπολη τονίζεται: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ευχαριστεί τους φίλους της Νίκης για την υποδειγματική υποστήριξή τους στο χθεσινό νικηφόρο παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου. Η ομάδα μας χρειάζεται όλους δίπλα της, γιατί η μαζική παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, ιδίως όταν αυτή γίνεται σε φίλαθλα πλαίσια, όπως αρμόζει στην ιστορία και τις αρχές της ομάδας μας, είναι ένα από τα πλέον σημαντικά χαρακτηριστικά της.

Η σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα δώσουν, στο προσεχές μέλλον, την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους φίλους της ομάδας να δώσουν το παρών στο γήπεδο και στα παιχνίδια της Νίκης. Ήδη η προσέλευση από το 10% της διαθέσιμης χωρητικότητας αυξάνεται στο 50%.

Αυτό όμως θα συμβεί εντός ενός νέου αυστηροποιημένου πλαισίου, το οποίο ανακοινώνεται σήμερα από τους αρμόδιους φορείς και αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί τις επόμενες μέρες, αποτέλεσμα των τραγικών γεγονότων που συγκλόνισαν τη χώρα τον τελευταίο μήνα.

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως σε συνέχεια της διακηρυγμένης πολιτικής της για μηδενική ανοχή φαινομένων βίας σε αγωνιστικούς χώρους και φθοράς δημόσιας/ιδιωτικής περιουσίας, θα εφαρμόσει, ως οφείλει, τα όσα προβλέπονται και στο νέο αυστηροποιημένο πλαίσιο.

Η αυτονόητη τήρηση της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα είναι μονόδρομος για την προστασία των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας των φίλων της ομάδας μας, της ιστορίας, των αξιών και των αρχών της Νίκης μας -που συμπληρώνει προσεχώς έναν αιώνα ζωής, καθώς και της αδήριτης ανάγκης να δοθεί ένα τέλος στο ζοφερό κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου