ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Να μην ξανανοίξει… μύτη»

να-μην-ξανανοίξει-μύτη-141712

Με τη Νίκη Βόλου να παίζει αύριο στο γήπεδο της Νεάπολης, μια και είναι προγραμματισμένος άλλος αγώνας στο Πανθεσσαλικό (ΝΠΣ Βόλος-Ολυμπιακός), η «έξωση» των κυανόλευκων από τη δημοτική αρχή παραμένει στον… αέρα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Συνέχεια στο σίριαλ που ξεκίνησε επίσημα από την περασμένη Τετάρτη το πρωί και από την επιστολή της Επιτροπής Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, προς συμμόρφωση των… κυανόλευκων ταραξιών, δόθηκε χθες και στον ραδιοφωνικό… αέρα.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με παρέμβαση του στον ρ/σ Βόλος 9,86, αναφέρθηκε εκ νέου, μετά τη δήλωσή του, στο φλέγον ζήτημα των τελευταίων ημερών για τους κυανόλευκους, συστήνοντας το κλείσιμο της θύρας στους «οργανωμένους» ή τον έλεγχο από σεκιούριτι, ενώ, όπως τόνισε, το ζήτημα θα τεθεί και στο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, ζητώντας να εγγυηθεί η κυανόλευκη ΠΑΕ πως «δεν θα ξανανοίξει… μύτη», εφόσον επιθυμεί τη χρήση του Σταδίου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: «Εμείς ως Δήμος Βόλου αποφασίζουμε για το Πανθεσσαλικό, το οποίο είναι ιδιοκτησία των πολιτών και δεν ανήκει σε μερικούς αλήτες που σπάνε. Πλέον η Νίκη έχει μία επιλογή: Ή απομονώνει αυτούς τους αλήτες ή δεν παίρνει το γήπεδο. Το Πανθεσσαλικό έχει παραχωρηθεί στη Νίκη για αθλητικές δραστηριότητες, όχι για να έχει 100 αλήτες να βρίζουν τη μάνα μου, αλλά αυτό το ξεπερνάω, να σπάνε, να λεηλατούν και κάθε εβδομάδα να μας στέλνει επιστολή που μας γράφει «συγγνώμη, θα τα αποκαταστήσουμε».

Στις 9/6 στο Πανθεσσαλικό θα γίνουν τρία συνεχόμενα παιχνίδια της Εθνικής στο Nations League, θα φιλοξενήσει διεθνές μίτινγκ και Πανελλήνιους Αγώνες στίβου κι εμείς θα ασχολούμαστε με τους αληταράδες; Αυτοί δεν έχουν θέση στο γήπεδο. Αν δεν μπορεί να διαχειριστεί η Νίκη αυτούς, τότε είναι δικό της πρόβλημα».

Για το αν θεωρεί τα 20 σπασμένα καθίσματα εκτεταμένη ζημιά: «Ακόμη κι ένα κάθισμα να έσπαζαν, υπήρχε λόγος; Υπήρχαν αντίπαλοι; Ποιος τους προκάλεσε; Σπάζουν την περιουσία του Βόλου; Άρα αυτοί πηγαίνουν στο γήπεδο για να κάνουν ζημιές, να σπάζουν πόρτες, κιγκλιδώματα. Να υπήρχαν αντίπαλοι και να προκαλούνταν ένταση, θα το καταλάβαινα. Η Νίκη πήρε την απάντηση επίσημα και απ’ αυτήν εξαρτάται. Εάν το θέλει, είναι δικό της, αλλιώς ας πάει να παίξει αλλού. Δεν φτάνει μόνο η άψογη συνεργασία που είχαμε, οφείλει να πάρει θέση απέναντι σ’ αυτά τα αληταριά, που δεν θα χαλούν την εικόνα της Νίκης και του Πανθεσσαλικού».

Για τις ζημιές από τους οπαδούς του Άρη κι αν τηρήθηκε η ίδια στάση: «Ναι, αλλά δεν τα κάναμε εμείς. Ο Άρης τιμωρήθηκε γι’ αυτό, «έφαγε» αγωγή 80.000 ευρώ και πλήρωσε για τις ζημιές. Μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Λειτουργούμε για το συμφέρον της πόλης. Δεν θέλουμε να μας ψηφίσουν ούτε ο ΝΠΣ Βόλος, ούτε η Νίκη και ο Ολυμπιακός».

Για την επικοινωνία που είχε με την ΠΑΕ Νίκη: «Με τον πρόεδρο μιλάμε τηλεφωνικά και μέσω επιστολών ανταλλάξαμε απόψεις. Οι άνθρωποι της Νίκης αναγνώρισαν ότι έγιναν ζημιές και ότι τις έφτιαξαν, αλλά δεν μπορεί αυτό να γίνεται κάθε τρεις και λίγο. Τη Δευτέρα περνάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο τη λύση συνεργασίας. Έχουν μέχρι τη Δευτέρα περιθώριο. Στη Νίκη έχουν καλό νομικό επιτελείο, ας έρθουν να δηλώσουν ότι θα κλείσει η θύρα απέναντι και ότι αυτοί δεν θα ξαναμπούν μέσα ή όσοι θα μπουν, να έχουν σεκιούριτι να τους ελέγχουν».

Για το αν άνοδος της Νίκης και του Ολυμπιακού δεν είναι επιθυμητή για τον ίδιο ως πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος: «Κατ’ αρχάς η παρέμβασή μου έγινε ως δήμαρχος και όχι ως πρόεδρος. Δεν εμποδίζω κανέναν, ούτε καθορίζω το ποιος θα ανέβει ή θα πέσει. Αυτό είναι δική τους δουλειά και δεν με αφορά. Ας πάρουν από μια… σκάλα να ανέβουν. Δεν είναι τυχαίο που δεν έχουμε οργανωμένους οπαδούς. Δεν θέλουμε, ας τους έχουν Νίκη και Ολυμπιακός, αλλά να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο».

Για το ΕΑΚ: «Όταν εμπλέκεται το Δημόσιο οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Υπάρχει μια έγκριση 600.000 ευρώ για τον υβριδικό χλοοτάπητα και 1.700.000 για τη συντήρηση των υπόλοιπων χώρων του γηπέδου.

Γίνονται διαγωνισμοί, ενστάσεις, πάνε στο Συμβούλιο Επικρατείας και υπάρχουν καθυστερήσεις. Όμως από πού προκύπτει ότι μόλις ετοιμαστεί το ΕΑΚ, θα πηγαίνει εκεί ο Ολυμπιακός; Θα πάει ο Ολυμπιακός με τις προϋποθέσεις που θα θέσουμε εμείς. Για παράδειγμα στο Πανθεσσαλικό η Νίκη πληρώνει μόνο το μίσθωμα. Για τη συντήρηση του χλοοτάπητα ο ΝΠΣ Βόλος έχει προσλάβει τρεις γεωπόνους, που κοστίζουν πάνω από 4.000 και υπάρχει αυτό το χαλί που βλέπετε. Δεν μπορείς απλά να παίρνεις 20 παίκτες και να παίζεις στο γήπεδο, υπάρχουν κι άλλες υποχρεώσεις. Πρώτα ξεκινάς από τις εγκαταστάσεις και μετά κοιτάζεις για παίκτες. Στο Πανθεσσαλικό όλοι πληρώνουν για τη χρήση. Η αυθαιρεσία κάποια στιγμή έπρεπε να τελειώσει».

Για τις σχέσεις του Δήμου με την ΠΑΕ Νίκη: «Δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση, καμία διαφορά. Το γήπεδο είναι, για να το χρησιμοποιούν βάσει των συμφωνηθέντων, απλώς πρέπει να δεσμευτούν ότι δεν θα ξανανοίξει… μύτη εκεί».

Βενέτης: «18 χρόνων

τα καρεκλάκια,

εύκολο να σπάνε»

Τη… σιωπή του έλυσε ο αντιπρόεδρος της κυανόλευκης ΠΑΕ, Βασίλης Βενέτης, ο οποίος μετά την τοποθέτηση του δημάρχου, σχολίασε στο ίδιο μέσο, πως η Νίκη Βόλου δεν είναι υπέρ της βίας και των εμπρηστικών δηλώσεων, ενώ έκανε και λόγο για φιλάθλους… αγνώστου ταυτότητας. Παράλληλα, επεσήμανε πως κάποια καρεκλάκια είναι έτσι κατασκευασμένα και σκουριασμένα πλέον μετά από 18 χρόνια και είναι φυσιολογικό να σπάνε.

Αρχικά σχολίασε: «Νομίζω πως δεν πρέπει να ξεχωρίσουμε ούτε ΠΑΕ Νίκη Βόλου ούτε φιλάθλους. Είμαστε πάντα κατά της βίας και κατά των σπασιμάτων. Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Είναι αυτονόητο πως στο γήπεδο δεν πρέπει να σπάει το παραμικρό.

Δεν το συζητάμε αυτό. Από κει και πέρα θα δούμε πώς θα το διασφαλίσουμε. Ως ΠΑΕ θα κάνουμε μια κουβέντα με τους φιλάθλους μας και με όλον μας τον κόσμο. Νομίζω αυτή η ομάδα έχει μια ιστορία βαριά, έχει μια ιστορία 97 χρόνων και ξέρει να προστατεύει και να συμπεριφέρεται ανάλογα στο γήπεδο».

Για τη ρητή απόφαση του δημάρχου να κλείσει η κερκίδα ή όχι: «Δεν υπάρχει κάποιο δίλημμα για εμένα. Εμείς αν δείτε τα τρία χρόνια που μιλάμε τώρα που υφιστάμεθα ως ΠΑΕ, το πρεσβεύουμε αυτό. Δεν θεωρώ πως είμαστε σε άλλη κατεύθυνση. Τώρα αν έσπασαν κάποια καθίσματα, που πρώτοι το διαπιστώσαμε πως έσπασαν, τα διορθώσαμε αμέσως και θα φροντίσουμε σε οποιονδήποτε άλλο αγώνα να μην ξανασπάσουν. Κάνουμε την προσπάθειά μας. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει, πως δεν θα σπάσουν ένα-δύο καθίσματα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εχει μεγάλη διαφορά το σπάσιμο ενός καθίσματος από τα επεισόδια. Τόσο εγώ, όσο και ο Αλέξης και ως διοίκηση και ως άνθρωποι το έχουμε αποδείξει πως είμαστε κατά της βίας. Δεν είμαστε άνθρωποι οι οποίοι πρεσβεύουν βία. Ούτε προκαλούμε, ούτε βγαίνουμε εμπρηστικά με δηλώσεις και ως άνθρωποι πάνω απ’ όλα έχουμε μια στάση ενάντια στη βία».

Για το αν υπάρχει φυσιολογική φθορά στα καθίσματα: «Εδώ και 18 χρόνια υπάρχουν αυτά τα πολυσκουριασμένα καθίσματα, είναι και οι βάσεις που είναι όλες σκουριασμένες, είναι καθίσματα που πολλές φορές σπάνε, χωρίς να το θέλει κάποιος, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Για εμένα δεν πρέπει να σπάει κανένα κάθισμα σε κανένα γήπεδο. Πάντως αυτά τα συγκεκριμένα έχουν γίνει πιο ευαίσθητα από άλλα καινούργια ή καθίσματα άλλης κατασκευής.

Αν ήταν καθίσματα από μπετόν, θα άντεχαν περισσότερο. Αυτά σπάνε ακόμη κι αν χοροπηδήσει κάποιος πάνω τους. Μπορεί να σπάσει και από ατύχημα μερικές φορές, αλλά επαναλαμβάνω πως αυτό δεν είναι δικαιολογία, για να σπάνε τα καθίσματα».

Για το αν τίθεται δίλημμα αποκλεισμού φιλάθλων: «Στα γήπεδα ξέρετε τι γίνεται. Το να συγχέουμε φιλάθλους με δέκα ανθρώπους που σπάνε καθίσματα έχει τεράστια διαφορά.

Τι να συζητήσουμε τώρα; Ο κόσμος της Νίκης έχει αποδείξει ποιος είναι. Πολλές φορές σε αγώνες παρεισφρέουν άτομα, τα οποία δεν θεωρώ πως είναι οπαδοί της Νίκης.

Εμείς παίρνουμε όλα τα μέτρα, αλλά αν αυτοί έχουν μπει, έχουν σπάσει και τους βρούμε, θα τους αποκλείσουμε από το γήπεδο. Δεν είναι τωρινό. Εδώ και τρία χρόνια λειτουργούμε μ’ αυτόν τον τρόπο».

Για τη λύση: «Σας είπα πως θα γίνουν επαφές και με τα παιδιά και με τους οργανωμένους, αλλά και με άλλους φιλάθλους και φορείς που περιφρουρούν το γήπεδο. Εμείς παίρνουμε και σεκιούριτι σε κάθε αγώνα και ίσως παίρνουμε και περισσότερους απ’ όσους προβλέπει η νομοθεσία. Δεν ξέρω τον μαγικό τρόπο που θα γίνει αυτό, αλλά νομίζω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουμε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Δεν παρακαλούμε κάποιον. Τα παιδιά που εκπροσωπούν τους οργανωμένους στην ίδια κατεύθυνση με εμάς είναι. Αυτό που θα κοιτάξουμε είναι πώς συμβαίνουν τα ατυχήματα και πώς θα περιφρουρήσουμε».

Για τη δέσμευση στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Δεν μπορώ να δεσμευτώ για το ατύχημα. Είναι μια κουβέντα την οποία θα την κάνουμε. Δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα των πέντε που σπάνε, γιατί αν τη γνωρίζαμε θα είχαν απομονωθεί. Δεν μπορεί απ’ αυτούς να κρίνεται ένας σύλλογος».

Για εναλλακτική λύση, αν κάτι δεν πάει καλά: «Τα γήπεδα στη Μαγνησία για τη Super League 2 είναι δύο κι ανήκουν στον δήμο Βόλου. Το Πανθεσσαλικό και η Νεάπολη. Η Νεάπολη είναι κι αυτή υπό αίρεση».

Οικογενειακή υπόθεση…

για τους ποδοσφαιριστές της Νίκης

Οικογενειακό γεύμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Νίκης Βόλου παρατέθηκε σε γνωστό κατάστημα εστίασης της πόλης, αμέσως μετά τη χθεσινή μεσημεριανή προπόνηση. Όπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση: «Η συγκεκριμένη συνάθροιση πραγματοποιήθηκε ύστερα από προτροπή του προπονητή της ομάδας Αλέκου Βοσνιάδη, χωρίς να παραστεί κανένας από τη διοίκηση ή το τεχνικό τιμ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, στα ενδότερα της ομάδας, με στόχο τη σύσφιγξη των ήδη πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των παικτών και τη μερική χαλάρωσή τους, ενόψει των δύσκολων αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται γι’ αυτούς».

Σημειώνεται πως η Νίκη Βόλου αύριο στις 14:45 θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου, στο γήπεδο της Νεάπολης, εκεί όπου μέχρι σήμερα έχει ηττηθεί τόσο από Ξάνθη, όσο και από Απόλλωνα Λάρισας.

Σφυρίζει ο Τσουκαλάς μετά από 10 χρόνια

Την αυριανή αναμέτρηση της Νίκης Βόλου με τον Απόλλωνα Πόντου, στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης, θα διευθύνει ο Χαράλαμπος Τσουκαλάς από την ΕΠΣ Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Λυκούργος Τσολακίδης και Γιώργος – Παναγιώτης Αραβίδης από την ίδια ΕΠΣ. Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Ανδρέας Βλάχος (Ανατολικής Αττικής).

Αυτό θα είναι το 5ο φετινό παιχνίδι του Τσουκαλά στη Super League 2 και πρώτο για τον Βόρειο όμιλο, ενώ στο παρελθόν έχει σφυρίξει και πάλι παιχνίδι της Νίκης Βόλου και πριν από περίπου δέκα χρόνια. Συγκεκριμένα είχε βρεθεί στο Π. Μαγουλάς σε ματς της Νίκης κόντρα στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, το οποίο οι κυανόλευκοι είχαν κερδίσει με 2-1, στις 11/3/2012.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου