ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Στο πλευρό της Νίκης για το Πανθεσσαλικό ο Αλ. Μεϊκόπουλος

στο-πλευρό-της-νίκης-για-το-πανθεσσαλι-147717

Ο βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε με δήλωσή του στον «αποκλεισμό» της Νίκης Βόλου από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, τονίζοντας: «Η Επιτροπή Διαχείρισης Πανθεσσαλικού Σταδίου του Δήμου Βόλου, με σημερινή απόφασή της, καταγγέλλει τη σύμβαση με τη ΠΑΕ Νίκη Βόλου για τη χρήση του Σταδίου. Αυτό σημαίνει ότι η ιστορική ομάδα της Νίκης Βόλου τίθεται εκτός χρήσης του Πανθεσσαλικού για τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις στη μέση του πρωταθλήματος της Superleague 2.

Αιτιολογία για την απόφαση της Επιτροπής είναι ότι προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις και κερκίδες του Σταδίου απο μερίδα οπαδών της Νίκης Βόλου. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή προχωρά ένα βήμα παραπέρα συνδέοντας την απόφασή της για «έξωση» της Νίκης Βόλου με το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια απόφαση τουλάχιστον άστοχη, ως προς τους παραλληλισμούς, και υπερβολική ως προς την επιχειρηματολογία, καθώς τόσο για τις ζημιές στους αγώνες με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή, η Διοίκηση της ομάδας προχώρησε άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση των φθορών ώστε οι εγκαταστάσεις του Σταδίου να είναι πλήρως λειτουργικές. Όσον αφορά τους υπαινιγμούς για εκτεταμένα επεισόδια στους δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες, δεν προκύπτει καμία τέτοια αναφορά ούτε από τις εκθέσεις της αστυνομίας, ούτε από τα φύλλα αγώνα. Εκτός κι αν η Επιτροπή αμφισβητεί τις εγγυήσεις θεσμικών οργάνων της Πολιτείας.

Αναφορικά με τις αναφορές για το τραγικό συμβάν της Θεσσαλονίκης, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι η Επιτροπή δείχνει να αγνοεί παντελώς την καθόλα υγιή και υπεύθυνη αντίδραση, τόσο της ΠΑΕ Νίκης Βόλου όσο και των οργανωμένων φιλάθλων της, που όχι μόνο καταδίκασαν άμεσα και απερίφραστα το γεγονός, αλλά αντιπροσωπεία της οικογένειας της Νίκης Βόλου επισκέφθηκε την επόμενη μέρα τον τόπο δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη διατρανώνοντας την αντίθεσή της στην οπαδική βία μαζί με τους χιλιάδες φιλάθλους και το σύνολο σχεδόν του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού της χώρας.

Ο κόσμος της Νίκης, οι χιλιάδες φίλαθλοι που στηρίζουν την ομάδα σε όλα τα αθλήματα, ουδέποτε έχουν δώσει δικαιώματα και πάντα προστατεύουν την ομάδα απομονώνοντας τις όποιες αντιαθλητικές συμπεριφορές. Άλλωστε δεν είναι τυχαίες οι πρωτοβουλίες της Νίκης για το χτύπημα της βίας στα γήπεδα με συνεχή κοινωνική δράση και οπτικοακουστικό υλικό που στηλιτεύει με έξυπνο τρόπο μελανά σημεία της σύγχρονης ποδοσφαιρικής ιστορίας, όπως ο τελικός κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Καλώ την Επιτροπή να σεβαστεί πρώτα από όλα την ιστορία της προσφυγικής ομάδας, της Νίκης Βόλου, και της πόλης της Νέας Ιωνίας. Να σεβαστεί τους χιλιάδες φιλάθλους της. Να σεβαστεί τις υγιείς προσπάθειες που προσθέτουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η απόφαση είναι ακατανόητη και προσβλητική, ως προς τις αναφορές της. και πρέπει να ακυρωθεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου