ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δεν πήρε τίποτα στη Βέροια

δεν-πήρε-τίποτα-στη-βέροια-147746

Ενα φτηνό γκολ ήταν αρκετό, προκειμένου η Νίκη Βόλου να επιστρέψει με ήττα από τη Βέροια, όπου αγωνίστηκε χθες κόντρα στην πρωτοπόρο του Βορείου ομίλου για τη 19η αγωνιστική.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το τελικό 1-0, που διαμόρφωσε ο Γιακουμάκης στο 52’, θα μπορούσε να έχει αλλάξει στο φινάλε του αγώνα, όταν ο Βασιλείου έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει και συγκεκριμένα στο 84ο λεπτό.

Η Νίκη μετά τη χθεσινή ήττα, 6η στο φετινό πρωτάθλημα, έμεινε στους 24 βαθμούς, ενώ η Βέροια συνεχίζει να προελαύνει στην πρώτη θέση με 42 βαθμούς, μετά και την 7η σερί της νίκη.

Πώς παρατάχθηκαν

Για τη Βέροια, ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε την ομάδα του σε σχήμα 4-4-2. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά οι: Μουχάλης-Σκόνδρας-Μαραγκός-Πεταυράκης. Στη μεσαία γραμμή οι Οικονόμου-Γαβριηλίδης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Φοφανά και Μούργο να παίζουν στις πτέρυγες, ενώ το δίδυμο της επίθεσης αποτελούσαν οι Γιακουμάκης-Πασάς.

Για τη Νίκη Βόλου, ο Αλέκος Βοσνιάδης, έχοντας εκτός τους Γκαρσία-Μιράντα-Μέτσε-Γρομητσάρη, χρησιμοποίησε σχήμα 3-5-2, έχοντας πέραν του Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιμπούκα-Ανδρέου-Αλιατίδη στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή Κυριακίδης και Παναγιωτίδης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Πάνο-Κάσσο να καλύπτουν τις πτέρυγες από τα αριστερά και από τα δεξιά. Ο Τσουκαλάς ήταν ο συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής με την επίθεση, στην οποία κινούνταν οι Βλαχομήτρος-Ροχάνο.

Το πρώτο μέρος

Το παιχνίδι… ξεκίνησε στο 7ο λεπτό και μετά από σέντρα από τα δεξιά του Μούργου, ο Αλιατίδης προσπάθησε να απομακρύνει από την περιοχή της Νίκης Βόλου με κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήρε ανάποδη πορεία και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς.

Στην… επιστροφή της ο Οικονόμου έκανε το σουτ από μέσα αριστερά, με τον Αλιατίδη να απομακρύνει σε κόρνερ αυτή τη φορά, χωρίς προβλήματα.

Για τη Νίκη Βόλου μονοκόμματο σουτ του Τσουκαλά λίγο έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη, στην πρώτη προσπάθεια της Νίκης στο 17ο λεπτό, αλλά ένα λεπτό μετά ο Πασάς έπιασε καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ του Μούργου, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Σε σέντρα του Πεταυράκη από τα αριστερά βρήκε την μπάλα με το κεφάλι ο Αλιατίδης και στη συνέχεια στο κεφάλι του Γιακουμάκη, δίχως να ανησυχήσει η άμυνα αυτή τη φορά, στο 22ο λεπτό.

Από κάθετη πάσα του Μουχάλη για τον Φοφανά, ο τελευταίος πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά και σέντραρε στην καρδιά της περιοχής, όπου βρισκόταν ο Πασάς, αλλά η άμυνα της Νίκης απομάκρυνε σωτήρια στο 28ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να ανακτούν την κατοχή της μπάλας, μετά τα τρία κόρνερ που κέρδισε η Νίκη νωρίτερα, δίχως όμως να απειλήσει σε κανένα από αυτά.

Στο 36’ η Νίκη κέρδισε φάουλ μεταξύ σέντρας και μεγάλης περιοχής, ο Πάνος εκτέλεσε η μπάλα απομακρύνθηκε από την άμυνα και έφτασε σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου, απ’ όπου σέντραρε ο Κυριακίδης, με τον Ανδρέου να έχει προωθηθεί και να πιάνει την κεφαλιά, όχι όμως όπως θα ήθελε με την μπάλα να φεύγει άουτ. Το 0-0 ήταν αυτό που «έκλεισε» το πρώτο μέρος, σε ένα παιχνίδι λαθών και χωρίς γκολ.

Το δεύτερο μέρος

Με αλλαγή επιθετικού από τη Νίκη Βόλου ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Κουσκουνά να αντικαθιστά τον Ροχάνο, ο οποίος στο φινάλε του πρώτου μέρους δέχθηκε κίτρινη κάρτα, ενώ νωρίτερα είχε δεχθεί και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.

Στην πρώτη τελική προσπάθεια στο β’ μέρος ο Φοφανά πήρε κεφαλιά στο 48’ από σέντρα του Μαραγκού, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Μπάγιτς, έπειτα από φάση διαρκείας, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο «ζεστά» στην επανεκκίνηση του παιχνιδιού.

Ο Τσιμπούκας από λάθος εκτίμηση έχασε την μπάλα από τον Γιακουμάκη στο 51’ και είδε και την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον επιθετικό των γηπεδούχων, βάζοντας τη Βέροια στην περιοχή της Νίκης. Την εκτέλεση φάουλ ανέλαβε ο Μούργος από τα αριστερά και σχεδόν στη γωνία της μεγάλης περιοχής, σεντράροντας για τον Γιακουμάκη, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά, αγγίζοντας την μπάλα όσο έπρεπε για να αλλάξει πορεία και να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία του Μπάγιτς, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει για το 1-0.

Στο 63ο λεπτό ο Πάνος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με τον Αλιατίδη να βρίσκεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά καθυστέρησε και δεν σούταρε.

Τρία λεπτά αργότερα η Βέροια κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά κι από την εκτέλεση του Κάτσε ο Ανδρέου πρόλαβε και έδιωξε προ του Γιακουμάκη, που πήρε θέση στο δεύτερο δοκάρι, ενώ ούτε ο Σκόνδρας δεν κατάφερε να απειλήσει.

Μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής του Μούργου μπλόκαρε ο Μπάγιτς στο 73’ με τη Βέροια να έχει 9 τελικές και τρεις στον στόχο, έναντι δύο της Νίκης και μόλις μία στον στόχο.

Με τη Βέροια να θέλει να ροκανίσει τον χρόνο και τη Νίκη να αναζητά μια επιθετική προσπάθεια με αξιώσεις, φτάσαμε στο 86ο λεπτό, με τον Βασιλείου να μπουκάρει στην αντίπαλη περιοχή κι αφού μπήκε από τα αριστερά έκανε το σουτ με το δεξί, με τον Βελλίδη όμως να αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Ανδρέου έκανε την προβολή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ εκ νέου, αλλά χωρίς τύχη.

Παρά την πίεση της Νίκης Βόλου στα επόμενα λεπτά τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με το φάουλ του Κάτσε στο 5ο και τελευταίο των καθυστερήσεων να περνά πάνω από την εστία του Μπάγιτς.

ΒΕΡΟΙΑ-ΝΙΚΗ 1-0

Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

19η αγωνιστική – Super League 2

Σκόρερ: 52’ Γιακουμάκης

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Παγουρτζής-Γεωργακόπουλος (Πειραιά)

Κίτρινες: 37’ Πασάς, 45+2’ Ροχάνο, 49’ Τσιμπούκας, 62’ Σκόνδρας, 83’ Μούργος, 90+5’ Παναγιωτίδης.

ΒΕΡΟΙΑ: (Δερμιτζάκης) Βελλίδης, Μουχάλης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (57’ Κάτσε) Πεταυράκης, Φοφανά (57’ Κουατένγκ), Γαβριηλίδης, Μούργος (85’ Πόζογλου), Γιακουμάκης, Πασάς (78’ Μπλέτσας).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Μπάγιτς, Τσιμπούκας (62’ Βασιλείου), Ανδρέου, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Πάνος, Κάσσος, Τσουκαλάς, Βλαχομήτρος (71’ Αθανασίου), Ροχάνο (46’ Κουσκουνάς).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου