ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Δεν θα πάμε κάπου για να κρυφτούμε»

βοσνιάδης-δεν-θα-πάμε-κάπου-για-να-κρ-151992

Μπορεί η Νίκη Βόλου να μην ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον β’ γύρο του πρωταθλήματος της Super League 2, φέρνοντας νέα ισοπαλία (1-1), όπως και στην πρεμιέρα με τον Ηρακλή, αλλά στο κυανόλευκο στρατόπεδο δεν τα βάφουν και μαύρα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις και στους αγώνες, μετά από καιρό οι κυανόλευκοι συμπλήρωσαν 20άδα κόντρα στον Ηρακλή, με τον προπονητή Αλέκο Βοσνιάδη να σχολιάζει τόσο το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, όσο κι αυτό που έρχεται στην έδρα της Βέροιας, μεθαύριο Τετάρτη.

«Δεν θα πάμε κάπου για να κρυφτούμε. Θα πάμε για να παίξουμε κανονικά», σχολίασε μεταξύ άλλων ο έμπειρος τεχνικός στο… τρίτο ημίχρονο του Πανθεσσαλικού Σταδίου μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή, αναφέροντας αρχικά: «Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε ένα πάρα πολύ καλό αντίπαλο. Ξεκινήσαμε τα πρώτα 25 λεπτά και ελέγχαμε τα πάντα, κάναμε το γκολ μας κι από κει και μετά επαναπαυθήκαμε σ’ αυτό. Δεν ελέγξαμε ούτε τον ρυθμό, ούτε κρατήσαμε την μπάλα. Πήγαμε πολύ στο άμεσο παιχνίδι. Είναι μια επιλογή κι αυτή κάποιες φορές, γιατί έχουμε τον Βλαχομήτρο μπροστά, για να τον βγάλουμε στην πλάτη του αντιπάλου, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου παίζαμε σχεδόν άμεσα στον συγκεκριμένο παίκτη.

Δεν πήγαμε με το 1-0 στο ημίχρονο και μπήκε το πρόβλημα. Ξεκινήσαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας δυο φάσεις, αλλά ήρθε η αποβολή που άλλαξε τα πάντα. Ετοιμάζαμε αλλαγές, κάτι που είχαμε σχεδιάσει, αλλά μας πήγαν όλα ανάποδα.

Κοιτάξαμε να διαχειριστούμε το υπόλοιπο του παιχνιδιού και να μην κινδυνέψουμε και ο αντίπαλος έκανε μία φάση με τον Καρτσαμπά. Μετά δεν απειληθήκαμε, ελέγξαμε τον ρυθμό αλλά δεν απειλήσαμε. Ψάξαμε να βρούμε κάποιες στατικές φάσεις, που θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε κόσμο στην επίθεση, αλλά δεν ήρθε. Κοιτάξαμε την ώρα που ήρθε η αποβολή να μην φύγει το παιχνίδι από τα χέρια μας.

Συνεχίζουμε ήρεμα, γύρισε για πρώτη φορά η ομάδα και κατορθώσαμε να συμπληρώσουμε εικοσάδα. Είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια να είναι όλα τα παιδιά καλά και να έχουμε τις επιλογές, γιατί ταλαιπωρηθήκαμε πολύ το περασμένο διάστημα.

Πιστεύω πως με την επιστροφή των παιδιών θα έχουμε και αποτελέσματα και καλύτερη παρουσία».

Για το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Κυριακίδη: «Είμαστε συνηθισμένοι σ’ αυτά. Δεν πέρασε αγωνιστική μέρα που να μην χάνουμε παίκτη. Ο Κυριακίδης χάθηκε την τελευταία στιγμή και είναι ένας σημαντικός παίκτης, γιατί μπορεί να ηρεμήσει το παιχνίδι σε εκείνο τον χώρο που παίζει. Είναι μέσα στο παιχνίδι κι αυτά».

Για το παιχνίδι με τη Βέροια την ερχόμενη Τετάρτη: «Παίζουμε με μια ομάδα που δείχνει πως είναι σε καλό φεγγάρι, είναι πρώτη, αλλά κι εμείς έχουμε τις φιλοδοξίες μας, είμαστε μια ομάδα που όπου πάμε μας σέβονται και θα πάμε να παίξουμε για τη νίκη, δεν το συζητάμε. Η ομάδα μας έμαθε να κυνηγάει το νικηφόρο αποτέλεσμα. Δεν είναι μια ομάδα που έχει την ευκολία να αμυνθεί και στη μέση της χρονιάς δεν μπορείς να αλλάξεις τον χαρακτήρα. Αρα ο στόχος μας είναι να διεκδικούμε τα παιχνίδια και μακάρι να έχουμε και την καλή παρουσία και την τύχη να τα παίρνουμε. Δεν θα πάμε κάπου, για να κρυφτούμε. Θα πάμε για να παίξουμε κανονικά, να μας αισθανθεί ο αντίπαλος και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το παιχνίδι».

Για το αν είναι άδικη η αποβολή του Γκαρσία: «Είναι μία φάση που ο άλλος ποδοσφαιριστής τον πάει καρότσι. Του έχει ξεχειλώσει την φανέλα και τον τρέχει 4-5 μέτρα και είναι φυσιολογικό να βγει μια αντίδραση και μια απώθηση. Αυτή η φάση «έκλεινε» με μία κίτρινη και για τους δύο και τελείωνε».

Για τις αποφάσεις των διαιτητών: «Το προηγούμενο διάστημα μπορεί να παρεξηγηθήκαμε κιόλας. Δεν θέλουμε να κρίνουμε εμείς τους διαιτητές, θα το κάνουν αυτοί που μπορούν από πάνω και που τους ελέγχουν. Κι αυτοί παίζουν το παιχνίδι τους, όπως οι ομάδες. Μακάρι να αποφεύγονται τα λάθη και οτιδήποτε χάνεται να είναι ανθρώπινο.

Δεν θα μπω καθόλου σε θέμα διαιτησίας. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας και να μην κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες».

Αδικη ήταν η αποβολή του Γκαρσία κατά τον Μακεδόνα τεχνικό

Γεωργιάδης: «Σπουδαία ομάδα η Νίκη, που έχει χτιστεί για μεγάλα πράγματα»

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Κώστας Γεωργιάδης, σχολίασε από τη μεριά του: «Προερχόμασταν από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα εκτός έδρας και μέσα στην Αριδαία, και θέλαμε να έρθουμε εδώ απέναντι σε μια ομάδα από τις καλύτερες και βάσει ρόστερ, η οποία μαζί με εμάς αδικείται στη βαθμολογική της θέση και στη βαθμολογική της συγκομιδή.

Γνωρίζαμε τι θα αντιμετωπίσουμε και νομίζω διαβάσαμε καλά το παιχνίδι. Το δικό μας παιχνίδι έχει δύο κενά, μέχρι τα πρώτα 10-15 λεπτά που δεν είμαστε η ομάδα. η οποία έχει περισσότερο την μπάλα, κάτι που μας αρέσει. Όμως, χωρίς να γίνεται απειλητικός ο αντίπαλος είχε μία φάση με ένα δικό μας λάθος επικοινωνίας και συνεννόησης και δεχθήκαμε το γκολ.

Το ευτύχημα και το όμορφο είναι πως οι ποδοσφαιριστές μου από το γκολ μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, όταν και ισοφαρίσαμε, ήταν οι κυρίαρχοι. Είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, δημιούργησαν πολλές προϋποθέσεις και σε μία στατική φάση με σουτ από μέση απόσταση πετύχαμε και το τέρμα.

Αυτό το οποίο είπαμε στα αποδυτήρια είναι πως θα πρέπει με πολλή υπομονή στο παιχνίδι μας και πολλές υποστηρίξεις να καταφέρουμε να βρούμε τη Νίκη Βόλου σε ισορροπία. Νομίζω πως είναι κομβικό το σημείο της αποβολής, όπου εκεί έχουμε πολλά νέα παιδιά κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε.

Μετά την αποβολή θα έπρεπε να έχουμε περισσότερη ηρεμία και να εκμεταλλευτούμε την αριθμητική υπεροχή που είχαμε και να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις. Αυτό γιγάντωσε την ομάδα της Νίκης Βόλου, που είχε περισσότερο πάθος, αλλά εμείς δεν το διαχειριστήκαμε καλά τακτικά.

Ενώ είπαμε πως θα πρέπει να παίξουμε περισσότερο, πήγαμε σε κάποιες άμεσες μεταβιβάσεις, που δεν θα έπρεπε.

Νομίζω πως τη πιο σημαντική φάση του παιχνιδιού την έχουμε εμείς στο τέλος με τον Καρτσαμπά, όπου θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη.

Όπως πήγε το παιχνίδι δεν είμαστε χαρούμενοι με την ισοπαλία, αυτό όμως που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυνατοί και να κάνουμε την ανάλυσή μας. Είμαστε μία από τις ομάδες με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας κι αυτό είναι σπουδαίο, γιατί οι παίκτες παρουσιάζουν και ορθό αγωνιστικό πλάνο και πολλή ενέργεια και διάθεση».

Για το εάν είναι ικανοποιημένος από τη συγκομιδή του Ηρακλή μέχρι σήμερα: «Εμείς έχουμε ακόμη δύο αγώνες, για να ολοκληρώσουμε τον πρώτο γύρο. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι και νομίζω το γνωρίζουν όλοι στον όμιλο μας πως ο Ηρακλής και καλό ποδόσφαιρο παίζει, αλλά και παραγωγικό. Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς, όμως δεν ξεχνάμε πως αυτή η ομάδα χτίζεται. Ξεκίνησε μια ομάδα από το μηδέν, αλλά ο κόσμος του Ηρακλή έχει υπομονή, έχει γνώση, γνωρίζει τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια και χαίρεται γι’ αυτό που βλέπει».

Για τις δύο ισοπαλίες με τη Νίκη Βόλου: «Στο πρώτο παιχνίδι νομίζω πως δικαιούμαστε να κερδίσουμε, είχαμε τις ευκαιρίες και η Νίκη δεν μας απείλησε, όμως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αδικία και δικαιοσύνη. Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι, στο οποίο έπαιξε ρόλο και η αποβολή. Σίγουρα σαν Ηρακλής θέλουμε πάντα τη νίκη, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως και η Νίκη Βόλου είναι μια σπουδαία ομάδα, που έχει χτιστεί για μεγάλα πράγματα σ’ αυτή την κατηγορία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου