ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Σχεδόν εννιά χρόνια μετά και πάλι με Πανσερραϊκό

σχεδόν-εννιά-χρόνια-μετά-και-πάλι-με-πα-170076

Το ματς με τον ΠΑΟΚ Β’ άφησε γλυκόπικρη γεύση στη Νίκη Βόλου. Στα αρνητικά καταγράφεται το γεγονός ότι οι κυανόλευκοι επέτρεψαν στα «μωρά» του Πάμπλο Γκαρσία να αποκτήσουν γρήγορο προβάδισμα δύο τερμάτων, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για τη διεκδίκηση ενός τριπόντου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Θετική, ωστόσο, ήταν η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη στην επανάληψη με τη γρήγορη μείωση από τον Τζιώρα και τη νοοτροπία που επέδειξε έως το τέλος, αρνούμενη να χάσει, κάτι που επιβραβεύθηκε με το γκολ στις καθυστερήσεις του Παναγιωτίδη. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής με το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα χάρισε βαθμό και ψυχολογία στον ίδιο και σε συμπαίκτες, ενόψει και του αυριανού ματς με τον Πανσερραϊκό στο Πανθεσσαλικό, όπου η Νίκη έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία σε πέντε ματς φέτος στο πρωτάθλημα (σ.σ. οι δύο ήττες είναι στη Νεάπολη).

Το παιχνίδι με τους Σερραίους, που έχουν δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες σε έξι αγώνες εκτός έδρας, θα ξεκινήσει στις 17.00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3, ενώ, όπως έγινε γνωστό χθες, τηλεοπτικά θα είναι και τα επόμενα δύο παιχνίδια της Νίκης Βόλου με Ηρακλή-Τρίγλια εντός έδρας (Κυριακή 13/2) και με τη Βέροια εκτός έδρας (Τετάρτη 16/2).

Ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης, που ήταν ο «ήρωας της τελευταίας στιγμής» για τη Νίκη με τον ΠΑΟΚ Β’ στάθηκε στις δηλώσεις του στο πόσο σημαντικό ήταν που η ομάδα του γύρισε ένα παιχνίδι που «στράβωσε» στην αρχή.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το γκολ, οποιοσδήποτε και να το έβαζε θα χαιρόμασταν όλοι. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι καταφέραμε και γυρίσαμε το παιχνίδι σε σχέση με το πόσο στραβά ξεκίνησε για εμάς. Είπαμε να προσπαθήσουμε να μην μπαίνουμε έτσι στα παιχνίδια, δηλαδή να βρισκόμαστε πίσω στο σκορ και να προσπαθούμε να το γυρνάμε στο τέλος.

Το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ για εμάς. Σιγά σιγά θα φτάσουν και οι υπόλοιπες ομάδες σ’ αυτό το πρόγραμμα, θα κληθούν δηλαδή να παίξουν τα εξ αναβολής παιχνίδια που χρωστούν σε συνεχόμενη ροή.

Θα προσπαθήσουμε να ξεκουραζόμαστε όσο μπορούμε και να δίνουμε ό,τι μπορούμε στο γήπεδο, για να καταφέρουμε να κερδίζουμε, καθώς είμαστε μέλη μιας μεγάλης ομάδας και οφείλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια ακόμα και με την κούραση που υπάρχει».

Επίσης, ο 23χρονος μεσοαμυντικός ρωτήθηκε και το αυριανό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, λέγοντας πως ο αντίπαλος είναι μια πολύ καλή ομάδα, ενώ πρόσθεσε: «Πιστεύω να εκμεταλλευτούμε και να συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε την έδρα μας». Για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου φιλάθλου του Αρη, Αλκη Καμπάνη, τέλος, σχολίασε: «Θέλω να πω συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου, εύχομαι να σταματήσει γρήγορα όλο αυτό που συμβαίνει στη χώρα με τον οπαδισμό».

Από τη μεριά του Αλέκος Βοσνιάδης ανέφερε: «Είναι ένας σημαντικός βαθμός κρίνοντας από το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι. Μπήκαμε με στόχο να το έχουμε ισορροπημένο, να μην κινδυνεύσουμε αμυντικά και να ψάξουμε να βρούμε τις φάσεις μας. Δυστυχώς στην πρώτη φάση του παιχνιδιού, παραχωρήσαμε το πέναλτι. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει μέσα σε τρεις μέρες. Το ίδιο έγινε και με τον Ολυμπιακό Β’.

Κάναμε λάθη, δεχτήκαμε ένα ακόμη γκολ, το οποίο δεν έπρεπε να δεχτούμε. Δεν γίνεται να γυρίζει η μπάλα σ’ εκείνο το σημείο μέσα στην εστία, έβαλε την κόντρα ο αντίπαλος και σημείωσε το δεύτερο γκολ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, έπρεπε να κάνουμε πράγματα. Έπρεπε να κάνουμε αλλαγές, να αλλάξουμε σχηματισμό, δεν γινόταν να συνεχίσουμε έτσι. Βοήθησαν αρκετά τα παιδιά που μπήκαν.

Είπαμε στο ημίχρονο ότι δε γίνεται να ξαναχάσουμε παιχνίδι μ’ αυτόν τον τρόπο. Μπήκε ένα σέντερ φορ στο παιχνίδι, βάλαμε νωρίς το γκολ και ξέραμε ότι μέχρι τέλους θα δώσουμε τη μάχη μας, ώστε να πάρουμε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Ήρθε το γκολ στην προτελευταία φάση του παιχνιδιού, από ένα σημείο κι έπειτα το ματς πήγαινε «πάνω-κάτω», καθώς εμείς έπρεπε να ρισκάρουμε. Τουλάχιστον πήραμε κάτι που δικαιούμασταν με βάση όσα κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Συνεχίζουμε, είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας. Βγαίνουμε από τα πολλά παιχνίδια, ώστε να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε και να οργανωθούμε ξανά. Από εκεί και πέρα θα πηγαίνουμε βήμα-βήμα, για να ξαναβρούμε το ρυθμό μας και να μαζέψουμε την ομάδα μας.

Έχω ξαναπεί πως παιχνίδια που δεν μπορείς να τα κερδίσεις, είναι σημαντικό να μην τα χάνεις, γιατί αυτοί οι βαθμοί είναι πολύτιμοι για τη συνέχεια. Συνεχίζουμε, έχοντας έναν αντίπαλο στην έδρα μας, που και αυτός καίγεται για βαθμούς (σ.σ. Πανσερραϊκός). Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουμε ήρεμα την πορεία μας».

Ανακοινώθηκε ο Κουσκουνάς

Ο Νίκος Κουσκουνάς, που έχει ξεκινήσει προπονήσεις με τον Στοΐνοβιτς, ανακοινώθηκε επίσημα από την ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Νίκο Κουσκουνά. Ο Κουσκουνάς είναι 33 ετών, κατάγεται από την Κλένια Κορίνθου και αγωνίζεται ως σέντερ φορ.

Το βιογραφικό του πλούσιο και «βαρύ», έχοντας αγωνιστεί σε Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό Λουτρακίου, Φωστήρα, Παναιγιάλειο, Παναχαϊκή, Κεραυνό Κερατέας, Αίαντα Σαλαμίνας, Ατρόμητο Χιλιομοδίου, Μανδραϊκό, Πανελευσινιακό, ΟΦΗ, Δόξα Δράμας και Τρίκαλα.

Στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία έχει καταγράψει συνολικά 291 συμμετοχές στα εγχώρια πρωταθλήματά μας και στο Κύπελλο Ελλάδας, σκοράροντας 139 φορές. Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφερθεί πως πρόκειται για έναν εκ των σπουδαιότερων εν ενεργεία Ελλήνων σκόρερ, σε επίπεδο Β’ Εθνικής, με 157 αναμετρήσεις και 82 τέρματα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Το περασμένο αγωνιστικό εξάμηνο αγωνίστηκε στον ΑΟΤ, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, πετυχαίνοντας πέντε γκολ.

Καλωσορίζουμε τον Νίκο στην κυανόλευκη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία κι επιτυχίες!».

Σχεδόν μετά από εννιά

χρόνια με Πανσερραϊκό

Ο Πανσερραϊκός είναι ο πρώτος ιστορικά αντίπαλος που αντιμετώπισε η Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό στις 26/9/2004 και είχε χάσει ενώπιον 6.000 θεατών με 0-1 με γκολ του Αραμπατζή λίγο πριν το τέλος παρά τις πολλές της ευκαιρίες.

Τελευταίο χρονικά ματς με «τα λιοντάρια» ήταν στις 6/4/13, όταν η Νίκη με γκολ του Πουρτουλίδη είχε κερδίσει με 0-1 στη μακεδονική πόλη δύο μέρες μετά τον θάνατο του προέδρου των Σερραίων, Γιάννη Θεοδωρίδη. Το τελευταίο εντός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό έληξε με 3-0 υπέρ της Νίκης (σκόρερ οι Βέρτζος, Φλίγκος, Κυριάκος) στις 25/11/12.

Μέγας στο Πανθεσσαλικό

Τον αυριανό αγώνα της Νίκης Βόλου με τον Πανσερραϊκό θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Μέγας από την ΕΠΣ Πιερίας, με βοηθούς του τους Μαλανδρή (Χαλκιδικής) και Κουκούμη (Καβάλας). Ο γεννημένος στις 12/5/1994 ρέφερι είχε σφυρίξει πέρσι την αναμέτρηση Νίκη Βόλου – Αστέρας Βλαχιώτη 1-0 (23/05/21).

Με Τρίκαλα εκτός έδρας

αρχίζει η Κ19 της Νίκης

Χθες στα γραφεία της Σούπερ Λιγκ 2 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Πρωταθλήματος Νέων Κ-20 SUPER LEAGUE 2 αγωνιστικής περιόδου 2021-22. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έξι ομίλους των πέντε ομάδων, με τη Νίκη Βόλου να τοποθετείται στον 4ο όμιλο μαζί με Λεβαδειακό, Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα και Ολυμπιακό Βόλου. Πρεμιέρα οι μικροί κυανόλευκοι θα κάνουν με τα Τρίκαλα εκτός έδρας, με την προκήρυξη ν’ αναφέρει πως στην επόμενη φάση προκρίνονται οι πρώτες έξι ομάδες και οι δύο καλύτερες δεύτερες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1η Αγωνιστική:

Αναγέννηση -Λεβαδειακός

Α.Ο. Τρίκαλα-Νίκη Βόλου

Ρεπό: Ολυμπιακός Β.

2η αγωνιστική

Ολυμπιακός Β.-Αναγέννηση Καρδ.

Λεβαδειακός-ΑΟ Τρίκαλα

Ρεπό: Νίκη Βόλου

3η αγωνιστική

ΑΟ Τρίκαλα-Ολυμπιακός Β.

Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδ.

4η αγωνιστική

Ολυμπιακός Β.-Νίκη Βόλου

Αναγέννηση Καρδ.-ΑΟ Τρίκαλα

Ρεπό: Λεβαδειακός

5η αγωνιστική

Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Καρδ.

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός Β.

Ρεπό: ΑΟ Τρίκαλα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου