ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επιτέλους σέντρα στο βολιώτικο ντέρμπι

επιτέλους-σέντρα-στο-βολιώτικο-ντέρμ-185776

Μετά από 22 μέρες καθυστέρησης, Νίκη και Ολυμπιακός θα συναντηθούν σήμερα στο χιονισμένο Πανθεσσαλικό Στάδιο δίνοντας το εξ αναβολής μεταύξύ τους ματς για 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2 στις 15:00, που θα μεταδοθεί διαδικτυακά και τηλεοπτικά από το Ert-Sports 1.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Κυανόλευκοι εναντίον ερυθρόλευκων συναντιούνται και πάλι σήμερα μετά τον περσινό διαχωρισμό στη Football League, όταν ο Ολυμπιακός είχε τοποθετηθεί στο Βόρειο όμιλο και η Νίκη στο Νότιο.

Αμφότερες οι ομάδες θέλουν τους τρεις βαθμούς, έχοντας ηττηθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο από τις ομάδες της Λάρισας και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο, αυτό της Νεάπολης, με τη Νίκη να χάνει αρχικά από τον Απόλλωνα το Σάββατο με 0-2 και μία μέρα ο Ολυμπιακός από την ΑΕΛ με 1-2.

Πλέον στο σημερινό ντέρμπι η φόρμα… και η κατάσταση των ομάδων δεν αναμένεται να παίξουν ρόλο, αλλά η πίστη και το πάθος, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα και στο παρελθόν, με τους κυανόλευκους να είναι γηπεδούχοι και να έχουν και τον κόσμο στο πλευρό τους, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό δεν θα μπορέσουν να δώσουν οργανωμένα το παρών φίλαθλοι των ερυθρόλευκων, κάτι που θα ισχύσει και στο παιχνίδι του β’ γύρου στη Νεάπολη, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

Προβληματισμός

για δύο στη Νίκη

Η Νίκη Βόλου στο περασμένο παιχνίδι παρατάχθηκε με μόλις 15 ποδοσφαιριστές διαθέσιμους, αφού ακόμη και ο Αλιατίδης που δηλώθηκε στην 16άδα δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί. Πλέον για το σημερινό παιχνίδι ο Αλέκος Βοσνιάδης, μπορεί να υπολογίζει εκ νέου στις υπηρεσίες των Χρήστου Τζιώρα, Πασχάλη Κάσσου και Ανδρέα Βλαχομήτρου, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μανώλη Αλιατίδη και Χρήστου Γρομητσάρη. Απών θα είναι φυσικά και ο Χοσέτε Μιράντα, που αγωνίζεται σήμερα για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Χωρίς Ξενοδόχοβ

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του για το ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό, ανακοίνωσε την αποστολή, που δεν συμπεριλαμβάνει τον τραυματία Ξενοδόχοβ και τον Κιτόκο, που δεν έπαιξε και με την ΑΕΛ. Εκτός φυσικά είναι και ο Σιαφά, που βρίσκεται στο Κόπα Αφρικα.

Ο Βασίλης Βούζας πήρε στην αποστολή 22 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων θα αποκλειστούν οι δύο λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Μέσα στους 22 είναι και οι νεοαποκτηθέντες Μανάφοφ και Ντος Σάντος, για τους οποίους αναμένεται να τελειώσει μέχρι αύριο η έκδοση των δελτίων τους. Οι 22 ποδοσφαιριστές είναι οι εξής: Βούγιοβιτς, Κωνσταντίνου, Γραικός, Μανάφοφ, Σκοπελίτης, Κόκας, Στάμου, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Ντιαμπί, Κόλα, Ντος Σάντος, Χατζής, Κουντουριώτης, Νάνι, Ασαμόα, Ξύδας, Βερνάρδος, Κατσούκης, Γκαργκαλατζίδης, Ρηγόπουλος.

Γκαρσία: «Να δώσω

το κάτι παραπάνω»

Δηλώσεις, στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Νίκης, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στο πραγματοποίησε ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής των κυανόλευκων, Λουκάς Γκαρσία.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Θα αγωνιστούμε σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την πόλη και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τους τρεις βαθμούς. Γνωρίζουμε ότι στις τελευταίες αναμετρήσεις, είτε δεν είχαμε καλή αγωνιστική εικόνα, είτε δεν είχαμε τη βαθμολογική συγκομιδή που μας άξιζε. Νιώθω ότι είμαι από τους πρώτους που θα πρέπει να δώσω παραπάνω πράγματα στην ομάδα, μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να βελτιωνόμαστε, έρχονται πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια και πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Είναι ένα ιδιαίτερο ματς και θέλουμε να κερδίσουμε, προκειμένου να αποκτήσουμε καλύτερη ψυχολογία, ενόψει του υπόλοιπου του πρωταθλήματος.

Ολοι ξέρουμε πως πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω, για να οδηγήσουμε τη Νίκη, βαθμολογικά, εκεί που της αξίζει».

Σφυρίζει ο Μπεκιάρης

Ενας Καρδιτσιώτης, ο Λάμπρος Μπεκιάρης θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό, όπως αποφάσισε και ανακοίνωσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Βοηθοί του θα είναι από την Ένωση Μακεδονίας οι Νίκος Τυριακίδης και Θανάσης Μποζατζίδης. Από την άλλη ο Αλέξανδρος Μέγας της Ένωσης Πιερίας θα είναι ο 4ος διαιτητής, ενώ ο Γιώργος Λιόλιος της Ένωσης Λάρισας ορίστηκε παρατηρητής.

Ανησυχία Ολυμπιακού

για τους βοηθούς

Η διαιτητική τριάδα που ορίστηκε για το σημερινό ντέρμπι της Νίκης με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό αποτελείται από τους Μπεκιάρη (ΕΠΣ Καρδίτσας), Τυριακίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) και Μποζατζίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας), με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να εκφράζει την ανησυχία της για τον ορισμό των δύο βοηθών μέσω ανακοίνωσης, που αναφέρει τα εξής:

«H ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενόψει του τοπικού ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Νίκη εκφράζει την ανησυχία της για τους δύο βοηθούς διαιτητή, Νίκο Τυριακίδη και Θανάση Μποζατζίδη από την ΕΠΣ Μακεδονίας, που ορίστηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Εύχεται, δε, όλα να κυλήσουν ομαλά, πρωταγωνιστές στο γήπεδο να είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές και να μην ασχοληθεί κανείς με τη διαιτησία.

Όσον αφορά τον διαιτητή της αναμέτρησης, Λάμπρο Μπεκιάρη, από τους ανερχόμενους Έλληνες διαιτητές, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είναι βέβαιη πως θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενός ντέρμπι και θα αποδώσει δικαιοσύνη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με έγγραφό της ενημέρωσε σχετικά και τον αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ».

Τα εισιτήρια

του ντέρμπι

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο της για τις τιμές και τη διάθεση των εισιτηρίων, καθώς και για τη διαδικασία εισόδου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, για την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Τιμές – Διάρκειας

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

Ανατολική κερκίδα: 10 ευρώ

Σκεπαστή κερκίδα, εκτός επισήμων: 15 ευρώ

Θύρα Επισήμων: 25 ευρώ

Τα παιδιά, ηλικίας 12 ετών και κάτω, εισέρχονται στο γήπεδο δωρεάν, με απαραίτητη τη συνοδεία τους από κάποιον ενήλικα.

Προπώληση

Οσον αφορά στα εισιτήρια αγώνα, θα πραγματοποιηθεί προπώλησή τους, στα παλιά γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης, στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς», επί της οδού Μαιάνδρου, στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του Στράτου Μαντζανά (Μαιάνδρου 47-45, Νέα Ιωνία) και στο SAGA CAFE (Δημητριάδος 43-45, Βόλος), μέχρι σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης. Υπογραμμίζεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά εισιτηρίων της αναμέτρησης είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας των φιλάθλων που τα προμηθεύονται.

Είσοδος στο Πανθεσσαλικό

Εισιτήρια, επίσης, θα πωλούνται από το εκδοτήριο της Α’ Πεζογέφυρας του Πανθεσσαλικού Σταδίου, κατά την ημέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης, από τις 10 το πρωί. Οι θύρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα ανοίξουν για τον κόσμο, δύο ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης (13:00). Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούνται οι φίλαθλοι να προσέλθουν στο γήπεδο, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά δεδομένα, σύμφωνα με τις κρατικές επιταγές (επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, εντός του τελευταίου εξαμήνου, για ενήλικες, αρνητικό self-test για παιδιά κάτω των 12 ετών, αρνητικό rapid-test για ανήλικους από 13, έως 17 ετών – χρήση μάσκας).

Σημειώνεται πως ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου θα περιφρουρείται από ισχυρή ιδιωτική ασφάλεια. Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου καθιστά σαφές πως όποιος συλληφθεί να επιχειρεί να εισέλθει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο χωρίς εισιτήριο, θα έχει όλες τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου