ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Να σηκώσουμε κεφάλι άμεσα, για να κερδίσουμε το ντέρμπι»

βοσνιάδης-να-σηκώσουμε-κεφάλι-άμεσα-189088

Ηττα σοκ υπέστη η Νίκη Βόλου το περασμένο Σάββατο από τον Απόλλωνα Λάρισας με 0-2 στο γήπεδο της Νεάπολης και μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα παρέμεινε στην 8η θέση, έχοντας 16 βαθμούς μετά από 12 παιχνίδια, εκ των οποίων έχει μείνει άσφαιρη στα επτά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες είναι πλέον ο απολογισμός των κυανόλευκων, που τις δύο από τις τέσσερις ήττες τις έχουν γνωρίσει στο γήπεδο της Νεάπολης, από την Ξάνθη και προχθές από τον Απόλλωνα της Λάρισας, ενώ έχουν και δύο ήττες εκτός έδρας, από Θεσπρωτό και ΑΕΛ.

Πλέον οι κυανόλευκοι καλούνται να ανασυνταχθούν, έχοντας εκ νέου μεσοβδόμαδα παιχνίδι και μάλιστα το εξ αναβολής βολιώτικο ντέρμπι, απέναντι στον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, που θα ξεκινήσει στις 15:00 μεθαύριο Τετάρτη.

Ο τεχνικός των κυανόλευκων, Αλέκος Βοσνιάδης, στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας, τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να σηκώσει άμεσα κεφάλι, όπως άμεσα θα πρέπει να γίνουν και οι μεταγραφικές προσθήκες.

Αναλυτικά όσα σχολίασε ο Μακεδόνας τεχνικός: «Κατ’ αρχάς ήταν πολύ κακό παιχνίδι για εμάς. Δικαιολογίες υπάρχουν, αλλά δεν είναι, για να τις αναφέρουμε αυτή τη στιγμή. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, ήταν πρώτος στις μπάλες και έκανε πολύ νωρίς ένα γκολ που μας βάρυνε περισσότερο.

Ξέραμε σε τι παιχνίδι μπαίνουμε ως ομάδα. Είναι στις 9 μέρες το 4ο παιχνίδι. Σε εμάς έχει συμβεί ό,τι μπορεί να έχει συμβεί από την αρχή του χρόνου και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στην καριέρα μου. Από την 1η αγωνιστική έχουμε πάντα 5-6 παίκτες, που τους χάνουμε την τελευταία στιγμή. Παίξαμε το παιχνίδι στην Αριδαία, δυο μέρες ασχοληθήκαμε με συγκεκριμένα πράγματα και μέχρι και την τελευταία στιγμή χάσαμε τον Αλιατίδη, που δεν μπορούσε να μπει στο παιχνίδι. Χάσαμε τον Κάσσο, που δεν μπορούσε να μπει στο παιχνίδι, χάσαμε τον Τζιώρα το πρωί (σ.σ. του Σαββάτου).

Οι επιλογές τελειώνουν, η κόπωση είναι τεράστια και δεν είχαμε την τύχη να πάμε το παιχνίδι χωρίς να έχει προηγηθεί ο αντίπαλος, για να μπορούμε να είμαστε μέσα στο παιχνίδι.

Από κει και μετά δεν είχαμε δύναμη και φάνηκε καθαρά πως η ομάδα ήταν νωθρή και βαριά. Δεν μπόρεσαν να έρθουν οι επιλογές από τον πάγκο, για να ξεκουραστεί. Βλέπετε ότι κάναμε τρελά πράγματα. Φέραμε σέντερ μπακ στην επίθεση και βάλαμε άλλο σέντερ μπακ μέσα, δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Από την ώρα που δεν μπορείς να τρέξεις στο ανοιχτό γήπεδο, θέλαμε να μεταφέρουμε την μπάλα από τους πλάγιους χώρους και να τους βάλουμε στην περιοχή, γι’ αυτό και φορτώσαμε εκεί. Κάναμε πράγματα τα οποία μέχρι τώρα σε κανέναν σχεδιασμό μας και σε καμία επιλογή μας δεν υπήρχαν. Ερχονται περιπτώσεις που στραβώνουν τα πράγματα, αλλά το σημαντικό είναι και στις δυσκολίες να μπορείς να βρεις τον τρόπο να ξαναπατάς στα πόδια σου και να ξαναπαρουσιάζεις την ομάδα που πρέπει.

Ξέρουμε πως υπάρχει μεγάλη πικρία και στον κόσμο, που είναι δίπλα μας και ήρθε να μας στηρίξει, αλλά αυτό που είδαμε μας στενοχώρησε και εμάς προσωπικά όλους. Δεν είναι κανείς αδιάφορος σε αυτή την ομάδα. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι που δυστυχώς παρουσιαστήκαμε έτσι. Το μόνο που έχουμε να πούμε τώρα είναι πως πρέπει γρήγορα να μαζέψουμε το υλικό, να δούμε ποια παιδιά επιστρέφουν, γιατί υπάρχουν ήδη 1-2 τραυματίες ακόμη, και να δούμε πώς θα ξεμπλέξουμε με τα παιδιά που επιστρέφουν από τον Covid.

Είναι 3-4 μέρες που θα κοιτάξουμε να μαζευτούμε, για να μπορέσουμε να παίξουμε το επόμενο παιχνίδι. Συγγνώμη από όλο τον κόσμο της Νίκης.

Πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα, για να μπορέσουμε να επανέλθουμε στις καλές παρουσίες και στις εμφανίσεις που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και δεχόμασταν συγχαρητήρια, παρότι δεν είχαμε τη βαθμολογική συγκομιδή που θα έπρεπε. Γίνονται αυτά, ας γίνονται λίγο παραπάνω σε εμάς».

Για το αν τον ανησυχεί πως η εμφάνιση αυτή ήρθε λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Πολλές φορές δεν μπορείς να επιλέξεις πού θα γίνει η κακή σου εμφάνιση. Υπήρχαν μαζεμένοι λόγοι, για να παρουσιαστούμε έτσι και ήρθε να γίνει πριν από το ντέρμπι, που όλοι ξέρουμε τη σημασία για την πόλη. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να παρουσιαστούμε όπως πρέπει αυτό το τετραήμερο και να ξεκουραστούμε σύντομα, για να μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει να κερδίσει ένα ντέρμπι στην έδρα μας. Είμαστε μια ομάδα που έχει διάφορα προβλήματα. Ακόμη και το ότι αντιμετωπίσαμε τον Απόλλωνα εδώ (σ.σ. στο γήπεδο της Νεάπολης) ή ότι ερχόμαστε σε γήπεδα στα οποία είναι πιο μικρές οι διαστάσεις σε σχέση με το Πανθεσσαλικό, είναι κάτι που μας δημιουργεί προβλήματα.

Είναι η δεύτερη φορά που ερχόμαστε εδώ και είχαμε δυο άσχημα αποτελέσματα. Ολα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να τα μετρήσουμε και συγχρόνως να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές στις μέρες που έχουμε μπροστά μας. Μακάρι να γυρίσουν όλα τα παιδιά και να έχουμε και κάποιες επιλογές παραπάνω και από κει και μετά να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα ντέρμπι, στο οποίο δεν θα έχει καμία σχέση η εικόνα μας με το παιχνίδι με τον Απόλλωνα».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση που δείχνει να έχει αργήσει: «Εχουμε συζητήσει ήδη με τη διοίκηση για αυτό το πράγμα. Αυτή τη στιγμή, όπως μας παρουσιάζονται τα προβλήματα, το ρόστερ άδειασε. Σε σχέση με τα μέσα του μήνα, σήμερα λείπουν έξι παίκτες.

Ο ένας έφυγε με μεταγραφή, άλλοι έβγαλαν προβλήματα, ο κύκλος με τον Covid, όλ’ αυτά είναι τεράστια προβλήματα και φαίνεται πως η ομάδα μας αδειάζει σε υλικό και στόχος μας είναι ακόμη και την καλύτερη επιλογή να μη βρούμε, γιατί με αυτό το σκεπτικό πηγαίναμε, να βρούμε παίκτες οι οποίοι θα έχουν μια συνέχεια στην ομάδα που δεν θα είναι μόνο για σήμερα.

Δεν οργανώνεται μια ομάδα μόνο για το σήμερα και το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι μια ομάδα που θέλουμε να βάλει τις βάσεις και χρόνο με τον χρόνο να μπορεί να κάνει πράγματα και να μην αλλάζει συνέχεια το ρόστερ της. Θέλουμε να αποκτήσουμε ένα κορμό, εκεί ήταν η κατάστασή μας, εκεί σχεδιάζαμε να βγάλουμε πράγματα και σχεδιάζαμε πάνω σε παίκτες και για την επόμενη χρονιά. Δυστυχώς στράβωσαν περιπτώσεις και τώρα τρέχουμε, για να βρούμε λύση και στα αριστερά, που έχουμε πρόβλημα. Δεν έχουμε πολλές επιλογές πλέον. Πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις αλλά χωρίς πανικό, που μπορεί να προκαλέσουν και λάθος επιλογές. Πρέπει να βρούμε τουλάχιστον δύο λύσεις και πιστεύω θα τις βρούμε σύντομα».

Από τη μεριά των νικητών, ο προπονητής των φιλοξενούμενων Θωμάς Γράφας επεσήμανε για το παιχνίδι της ομάδας του Απόλλωνα: «Η αγωνιστική διαχείριση που έγινε ήταν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ηρθαμε να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα, για την οποία γνωρίζαμε πως έχει ποιότητα, κι αν δεν είσαι τακτικά καλός, θα σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Για εμάς ήταν το τρίτο, για να μην πω τέταρτο παιχνίδι στο οποίο έχουμε μια πάρα πολύ καλή απόδοση.

Στα δύο προηγούμενα δεν ευτυχήσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αν και τους δικαιούμασταν. Τους πήραμε όμως απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Αυτό μας δίνει ώθηση και ψυχολογία και νομίζω πως η νίκη μας είναι πέρα για πέρα δίκαιη.

Στα 90 λεπτά η ομάδα της Νίκης είχε μία τελική που πέρασε δίπλα από το δοκάρι σε αντίθεση με εμάς, που αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να διευρύνουμε το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, βγαίνοντας σωστά στην κόντρα και με γρήγορη μετάβαση.

Εμείς κοιτάμε ήδη την επόμενη μέρα, κοιτάμε η ομάδα να ενισχυθεί εκεί που έχει αδυναμίες, έτσι ώστε κάθε εβδομάδα να παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο. Νομίζω πως στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο μας και θα παρουσιάζουμε και καλό ποδόσφαιρο».

Για το εάν έχει δημιουργήσει προσωπική παράδοση κόντρα στη Νίκη, πετυχαίνοντας και πέρσι το διπλό με την ομάδα του Αιγάλεω: «Δεν νομίζω πως είναι προσωπική παράδοση. Η Νίκη είναι μια ομάδα που είναι πάντα δυνατή, πάντα δημιουργεί προβλήματα στους αντιπάλους της και δείτε και τα προηγούμενα ματς. Σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια είχε πολλές τελικές, έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας και ίσως θα μπορούσε να έχει πάρει κάποια παιχνίδια παραπάνω. Δεν υπάρχει παράδοση, αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι έτσι όπως πρέπει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου