ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ενδιαφέρον για Κούρο και Κραγιόπουλο από τη Νίκη

ενδιαφέρον-για-κούρο-και-κραγιόπουλο-193884

Το πρόβλημα στο σκοράρισμα έκανε και πάλι την εμφάνισή του στο προχθεσινό ματς με τον Αλμωπό στην Αριδαία, με συνέπεια το τελικό 0-0 για τη Νίκη, η οποία βεβαίως απέναντι σε μία ομάδα που δεν ήθελε να ανοιχτεί, δεν είχε αντίστοιχο αριθμό ευκαιριών με το ματς απέναντι στην ΑΕΛ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι κυανόλευκοι του Αλέκου Βοσνιάδη μπορεί να έχουν κρατήσει απαραβίαστη την εστία τους φέτος σε δέκα επίσημα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά δεν έχουν σκοράρει και σε οκτώ, δείχνοντας ότι η επιθετική δυστοκία είναι ένα θέμα που συνεχίζει να απασχολεί.

Φυσιολογικό είναι ο κόσμος να περιμένει κάποιες κινήσεις, που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, αλλά και την κάλυψη του κενού που άφησε ο Τζοβάρας, ωστόσο μέχρι στιγμής η Νίκη Βόλου δεν είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση κάποιας μεταγραφής, αλλά παλεύει κάποιες αξιόλογες περιπτώσεις. Μία απ’ αυτές είναι εδώ και καιρό ο Βιτλής, που είναι ο πρώτος στόχος, για να καλύψει τη θέση του αριστερού μπακ, χωρίς ο ποδοσφαιριστής, που βλέπει θετικά την περίπτωση της Νίκης, να έχει πάρει ακόμη την απόφαση αν θα αποχωρήσει από τον Απόλλωνα Σμύρνης, έχοντας στο «περίμενε» τους ανθρώπους του βολιώτικου συλλόγου.

Πάντως, το όνομα ενός άλλου παίκτη της ομάδας της Ριζούπολης έχει πέσει στο τραπέζι για τη Νίκη, που έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Μανώλη Κραγιόπουλο, ο οποίος αγωνίστηκε -λόγω πολλών απουσιών είναι η αλήθεια – ως βασικός στο πρόσφατο 0-0 του Απόλλωνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στη Ριζούπολη και είχε καλή απόδοση, αλλά συνολικά από τις αρχές της σεζόν 2020-21 που έχει πάει στην αθηναϊκή ομάδα έχει μόνο τρεις συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής, που ξεκίνησε από τον Πιερικό και εκτός από τον Απόλλωνα Σμύρνης έχει φορέσει και τη φανέλα του Πλατανιά στη Β’ Εθνική, είναι μία περίπτωση, που εξετάζει η Νίκη για τα άκρα της μεσαίας γραμμής, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στον άξονα.

Επίσης, αν δεν ευδοκιμήσει η περίπτωση του Βιτλή, στη Νίκη κοιτούν και τον Αλέξανδρο Κούρο, που αγωνίζεται στην ΠΑΕΕ Κερύνειας Κύπρου στην Α’ Εθνική, αλλά, όπως και με τον Βιτλή, υπάρχει η δυσκολία ότι πρέπει να λύσει πρώτα το συμβόλαιο με την νυν ομάδα του. Ο 28χρονος υψηλόσωμος αριστερός μπακ (1.84) έκανε έξι πολύ καλές σεζόν στη Σούπερ Λιγκ από το 2012 έως το 2018 με Πανιώνιο, Ατρόμητο και Απόλλωνα Σμύρνης (132 ματς και 1 γκολ στη μεγάλη κατηγορία), πριν πάει στην Κέρκυρα το 18-19, που έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία, ενώ συνέχισε στην αλβανική Τέουτα, έχοντας και καταγωγή από την Αλβανία. Στην Κύπρο φέτος με τη φανέλα της Ποδοσφαιρικής Αθλητικής Ενωσης Επαρχίας Κερύνειας έχει 15 συμμετοχές, κάτι που δείχνει ότι η περίπτωσή του είναι δύσκολη, αφού έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα του.

Να σημειωθεί ότι στη Νίκη προτάθηκε και ένας πολύ ακριβός για τα δεδομένα της Σούπερ Λιγκ 2 Βραζιλιάνος φορ, που παίζει σε ομάδα των Φιλιππίνων, που η αξία του είναι δεδομένη, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθει τώρα, ωστόσο οι διοικούντες, παρά το ακριβό κασέ του, τον έχουν στα υπ’ όψιν για το καλοκαίρι και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίζουν να ασχολούνται με την περίπτωσή του.

«Μην ακυρώνουμε την ομάδα»

Η Νίκη πάντως δεν θέλει να κάνει κάποια μεταγραφή, που δεν θα κάνει τη διαφορά κι αυτό τόνισε στις δηλώσεις του ο Αλέκος Βοσνιάδης, όταν κλήθηκε να απαντήσει αν η ομάδα χρειάζεται γκολτζή. Συγκεκριμένα μετά το τέλος του αγώνα στην Αριδαία ο 61χρονος προπονητής ανέφερε: «Μακάρι να μας έρθει ο παίκτης που επιθυμούμε και να βγει μία περίπτωση τέτοια μπροστά μας. Κανείς προπονητής δεν θέλει να μην ενισχύσει την ομάδα του. Είναι φυσιολογικό ο κόσμος να θέλει την ομάδα του να κερδίζει και εμείς θέλουμε εκεί που πραγματικά έχει πρόβλημα να το λύνει. Εχουμε ένα θέμα στην εκτέλεση, όμως δεν θα φέρουμε κάτι που είναι πιο κάτω από τα παιδιά που υπάρχουν, για να κάνουμε μεταγραφή και να ησυχάσει ο κόσμος.

Το θέμα είναι να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη, που θα έρθει, όχι για να παίξει αυτός και να βρεθούν οι άλλοι απέξω, αλλά να μπει και να διευκολύνει τους άλλους και να αποφορτίσει κάποια παιδιά, τα οποία θα ηρεμήσουν, γιατί είναι καλοί ποδοσφαιριστές.

Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε μία ομάδα, αν έχει «κολλήσει» στο σκοράρισμα και δεν έρχεται αυτό που θέλουμε ή να ακυρώνουμε παιδιά που έχουν μία πορεία στο ποδόσφαιρο. Να έρθει ποδοσφαιριστής που θα διευκολύνει με την καλή του παρουσία και τους υπόλοιπους και θα μας δώσει λύσεις. Δεν θα φέρουμε έναν παίκτη, μόνο για να τον φέρουμε και να έχουμε κάνει οικονομικό άνοιγμα, χωρίς να μας βοηθήσει καθόλου. Εγώ δεν θα κάνω τέτοια μεταγραφή.

Στόχος μέχρι και την τελευταία μέρα είναι να πάρουμε παίκτη που θα τον έχουμε και για την επόμενη χρονιά και θα μας βοηθήσει άμεσα και φέτος. Και θα υπάρξει και μία μεταγραφή ακόμη στην πλευρά που έφυγε παίκτης. Δίνουμε μάχη κι εκεί να μην έρθει όποιος να ‘ναι, αλλά ένας ποδοσφαιριστής που θα είναι καλός και φέτος, αλλά και σε βάθος χρόνου.

Να είναι ήσυχος ο κόσμος ότι δεν αδρανεί κανείς. Δε θα ήμουν αυτός που θα έπαιρνα το βάρος και να κρυφτεί η διοίκηση από πίσω μου, αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει πράγματα. Ψάχνουμε τη μεταγραφή, αλλά το σημαντικό είναι να βρούμε τον παίκτη που θα μας αλλάξει πρόσωπο, αλλιώς πάμε να παλέψουμε με τα παιδιά που έχουμε, να πάρουμε τους βαθμούς και να είμαστε στις υψηλές θέσεις, όπως ήταν ο στόχος που θέσαμε από την αρχή».

Για το 0-0 με τον Αλμωπό ο κ. Βοσνιάδης επεσήμανε: «Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι που πήγε στη δύναμη. Ξέραμε ότι ο Αλμωπός θα αμυνθεί καλά και θα πάει σε άμεσες επιθέσεις στην πλάτη της άμυνάς μας. Κάναμε τεράστια προσπάθεια να συνδυαστούμε, να κατεβάσουμε χαμηλά τους αμυντικούς μέσους, για να μπορέσουμε ν’ ανοίξουμε το παιχνίδι, γιατί ξέραμε ότι θα βρίσκαμε έναν αντίπαλο που παίζει κλειστά.

Δεν μπορέσαμε όμως στις φάσεις που κάναμε να εκτελέσουμε σωστά, ούτε ο Πάνος ούτε ο Κάσσος λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Σε έναν τόσο δύσκολο αγωνιστικό και σκληρό χώρο, που δεν μπορούσαμε να κοντρολάρουμε σωστά, με την μπάλα να έχει παράξενες αντιδράσεις προσπαθήσαμε να είμαστε ισορροπημένοι. Είχαμε καταλάβει από το ημίχρονο ότι ο αντίπαλος, όσο περνά ο χρόνος θα προσπαθήσει να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή μας με στατικές φάσεις λόγω των ψηλών κορμιών που έχει. Προς το τέλος έπεσε η απόδοσή μας και κλείσαμε με ένα «Χ» σε μία έδρα, που έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Για μας είναι πολύ σημαντικό παιχνίδια που δεν μπορούμε να πάρουμε να μην τα «πετάμε», όπως έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι που ήμασταν καλύτεροι σ’ όλη τη διάρκεια με μικροεξαιρέσεις και βρεθήκαμε μ’ ένα «κακό» γκολ να έχουμε χάσει.

Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε βασικά την έδρα μας και να βρίσκουμε αρκετούς βαθμούς εκτός έδρας. Έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, κυρίως με ομάδες που προσπαθούν να παίξουν. Οι ομάδες που μας πήγαν σ’ αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού μας δημιούργησαν προβλήματα, δηλαδή με κλειστές άμυνες, με πνεύμα ηρωισμού στους αντίπαλους παίκτες, γιατί τους είδαμε να μπαίνουν πολύ δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες, με μεγάλες πάσες στην πλάτη μας και με μεγάλες αποκρούσεις. Είναι πολύ εύκολο να χάσεις ένα τέτοιο παιχνίδι».

Προβληματίζει η κόπωση

Με δεδομένο ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες, κάτι βεβαίως που δεν ισχύει μόνο για τη Νίκη Βόλου, ένα από τα θέματα που προβληματίζουν είναι και η κόπωση. Οι κυανόλευκοι μετά από ένα μακρινό σχετικά ταξίδι έχουν αύριο στη Νεάπολη το ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας και η τεχνική ηγεσία θα πρέπει να κάνει τη σωστή διαχείριση, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί, όπως πρέπει όχι μόνο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά και στο υπόλοιπο της σεζόν.

Πάντως, στην ομάδα πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει μεγαλύτερο βάθος, αν θεωρηθεί ότι θα ολοκληρωθούν και μία-δύο κινήσεις, και εκτιμάται πως ο αριθμός των παικτών επαρκεί μέχρι το τέλος της σεζόν, παρά τη φυγή του Τζοβάρα και τον δανεισμό των Αλτιντζή και Μπάλλα στην Κοζάνη.

Η διαχείριση της κόπωσης ήταν η αιτία των αλλαγών που έγιναν κόντρα στον Αλμωπό, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να σχολιάζει σχετικά: «Παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά κάποια στιγμή στο τελευταίο τέταρτο ήρθε και η κόπωση. Προσπαθήσαμε ν’ αλλάξουμε πρόσωπα, για να φρεσκάρουμε την ομάδα και να δώσουμε ανάσες στα παιδιά, όχι ότι αυτοί που ήταν μέσα στο γήπεδο δεν έκαναν τη δουλειά τους, όπως πρέπει.

Αυτήν τη στιγμή με την κόπωση να επικρατεί αναγκαστήκαμε να βγάλουμε τους δύο μπροστινούς μας και να βάλουμε φρέσκα παιδιά, γιατί αυτές τις επιλογές είχαμε, όπως έχει διαμορφωθεί τώρα η κατάσταση.

Τώρα θα παίζουμε συνέχεια, Τετάρτη-Κυριακή. Είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή η κόπωση να αρχίσει να φαίνεται. Το σημαντικό είναι να μη χάνουμε παιδιά. Το πρόβλημα είναι για όλες τις ομάδες κι όχι μόνο για μας. Θα υπάρχει επιβάρυνση, ενώ και με τον κορονοϊό σε κάθε τεστ που κάνουμε, χάνουμε και κάποιον. Ζούμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί αλλιώς σχεδιάζεις τις ομάδες και την τελευταία στιγμή σου βγαίνουν άλλα προβλήματα. Ένα τέτοιο ήταν και ο Βλαχομήτρος. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Οσο για το τι θα επισημάνει στους παίκτες του για τη συνέχεια, είπε: «Πρέπει να γίνουμε πιο ξεκάθαροι στην περιοχή και πιο αποφασιστικοί στις εκτελέσεις και το κυριότερο, επειδή είμαστε μία ψηλή ομάδα, πρέπει να παίρνουμε γκολ και από στατικές φάσεις».

Τσουκαλάς: Αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά δεν απογοητευόμαστε

Ο Σταύρος Τσουκαλάς έχει αγωνιστεί και στα 11 ματς της Νίκης μέχρι στιγμής στη Σούπερ Λιγκ 2 και μάλιστα σε όλα τα ματς ως βασικός. Ο έμπειρος κεντρικός χαφ στη δήλωσή του μετά το τέλος του αγώνα με τον Αλμωπό υπογράμμισε:

«Το αποτέλεσμα για μας είναι, θα έλεγα, αρνητικό. Έγινε προσπάθεια ακόμη μία φορά. Είναι περιττό να μιλήσουμε για τον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να προσαρμοζόμαστε και σε τέτοιες καταστάσεις, γιατί είναι πολλά ματς που θα παιχτούν σε τέτοιες συνθήκες. Από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, τουλάχιστον δεν το χάσαμε και πήραμε την ισοπαλία. Εννοείται ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι.

Η ομάδα προσπαθεί, φτάνει λίγο πριν το γκολ, αλλά, αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και πιο ήρεμοι, θα τελειώναμε και τα παιχνίδια και θα κάναμε τα πράγματα πιο εύκολα για μας.

Δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό και δεν το βάζουμε κάτω, ούτε υπάρχει κάποια απογοήτευση. Δεν έχουμε χρόνο ενόψει του επόμενου παιχνιδιού, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε».

Για το θέμα της κούρασης και των συνεχόμενων αγώνων σχολίασε: «Παίζουμε ανά τρεις μέρες, έλειπαν και κάποιοι παίκτες ένα διάστημα λόγω κορονοϊού, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα τρεξιμάτων. Ίσως ο τρόπος που γίνεται ένα παιχνίδι με τις πολλές διακοπές συντελεί, ώστε να χάσει το μυαλό του ο παίκτης, ενώ και η αντίπαλη ομάδα έχει τον σκοπό της. Εμείς πρέπει αυτά να τα ξεπεράσουμε και να προσαρμοστούμε, γιατί είναι στοιχεία του παιχνιδιού του αντιπάλου. Δεν είμαστε ομάδα που πρέπει να σταματά ο ρυθμός της.

Μέσα από την καλή αποθεραπεία και ρίχνοντας το διάστημα πίεσης σε κάποια παιχνίδια, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Η ομάδα έχει το ρόστερ ν’ αντεπεξέλθει και τα πάντα θα κριθούν από τα αποτελέσματα, γιατί αυτά θα κρίνουν αν είναι σωστή η διαχείριση ανά τρεις μέρες και πώς θα κινηθούμε αναφορικά με τις προπονήσεις».

Βεργέτης στη Νεάπολη

Η ΚΕΔ όρισε χθες ως διαιτητικό τρίο για το αυριανό ματς Νίκη-Απόλλων Λάρισας τους Βεργέτη (Αρκαδίας), Κύριο (Αρκαδίας), Δελή (Βοιωτία), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Ανδριανός (Αχαΐας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου