ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: Πρέπει να είμαστε στο γκρουπ των πρωτοπόρων βάσει απόδοσης

βοσνιάδης-πρέπει-να-είμαστε-στο-γκρου-212953

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ο κ. Αλέκος Βοσνιάδης. Ο προπονητής των κυανόλευκων αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στη μακρόχρονη αγωνιστική αποχή της ομάδας μας, τις επιπτώσεις της πανδημίας στην καθημερινότητά της, την προσεχή αναμέτρηση, με αντίπαλο τα Τρίκαλα και το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας μας, κατά τη χειμερινή περίοδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη μακρά αγωνιστική αποχή της ομάδας μας και τα προβλήματα που έχουν προκύψει, στα ενδότερά της, κατά το χρονικό αυτό διάστημα:

“Είμαστε μία ομάδα, η οποία έχει να αγωνιστεί σε παιχνίδι πρωταθλήματος, από τις 16 Δεκεμβρίου. Σε ένα πρωτάθλημα που παιζόταν κανονικά, με πολλές ομάδες να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους, εμείς είχαμε την ατυχία να έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με προβλήματα, τα οποία δεν επέτρεπαν τη διεξαγωγή των αγώνων.

Κάναμε και το ρεπό μας στο ενδιάμεσο και, με λίγα λόγια, βιώσαμε σχεδόν ένα μήνα αγωνιστικής αποχής. Συγχρόνως, σ’ αυτήν τη χρονική περίοδο, πολλοί ποδοσφαιριστές μας και μέλη του τεχνικού μας τιμ νόσησαν από κορονοϊό. Είμαστε σε μία φάση χρονικά που περιμένουμε και τις τελευταίες επιστροφές παικτών στις προπονήσεις, θέλουμε να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό, προκειμένου να “μαζέψουμε” ξανά την ομάδα από την αρχή και σιγά-σιγά να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας.

Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη κατάσταση, το έζησα και πέρσι στα Χανιά. Είχαμε μία καταπληκτική ομάδα, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, ιδιαίτερα ανταγωνιστική, κάναμε τρομερές εμφανίσεις σε φιλικά κι επίσημα παιχνίδια, ακόμα και απέναντι σε ομάδες Α’ Εθνικής, η ομάδα έβγαζε αισιοδοξία, ώσπου ήρθε η διακοπή των δύο μηνών. Όταν η ομάδα επέστρεψε στο γήπεδο, προκειμένου να προπονηθεί 20 μέρες για το ξεκίνημα του περσινού πρωταθλήματος, ως τεχνικό τιμ, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Όλα άλλαξαν, η ομάδα ήταν τελείως διαφορετική, σε σχέση με το χρονικό διάστημα πριν τη διακοπή.

Βάσει εκείνου του παραδείγματος, προσπαθούμε να κρατήσουμε την ομάδα της Νίκης φέτος, συνεχίζοντας τη δουλειά με 10-12 ποδοσφαιριστές, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με τα προβλήματα που προκύπταν. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα κι ελπίζουμε η μακρά αποχή να μη μας επηρεάσει, στην επανέναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων”.

Για το προσεχές παιχνίδι με τα Τρίκαλα:

“Το φαινόμενο της πανδημίας επηρεάζει τα πάντα στην κοινωνία μας, στο πλαίσιο αυτού και το ποδόσφαιρο, φυσικά. Με την έλευση του κορονοϊού, όλα είναι διαφορετικά στη ζωή μας. Ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο, τηρούμε μόνιμα κάποια πολύ συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα. Προσωπικά, θεωρώ ότι βιώνουμε ένα πολύ κακό όνειρο, από το οποίο, ευελπιστώ να ξυπνήσουμε γρήγορα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Περιμένουμε τα τελευταία αποτελέσματα των τεστ της ομάδας μας και παράλληλα προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και ο ΑΟΤ έχει τα δικά του προβλήματα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευνοϊκές συνθήκες για εμάς, αγωνιστικά, και να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Κατά γενική ομολογία, έχουμε στο μυαλό μας πως πρέπει να βρούμε τον τρόπο, μέσα από τα παιχνίδια που έρχονται, να φτάσουμε στα επιθυμητά στάνταρ απόδοσής μας και να πάρουμε και τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Η ομάδα πρέπει να πάρει νίκες, πραγματοποιώντας, παράλληλα, καλές εμφανίσεις”.

Για τη μεταγραφική μας ενίσχυση, κατά την περίοδο του Ιανουαρίου:

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ομάδα μας, έπρεπε να έχουμε πολλούς περισσότερους βαθμούς, μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα. Η απόδοσή μας είναι τέτοια που δικαιούμαστε να βρισκόμαστε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, βαθμολογικά. Τα απρόοπτα, βέβαια, δε λείπουν από το ποδόσφαιρο, από στιγμές, από δευτερόλεπτα, ένα αποτέλεσμα μπορεί να αλλοιωθεί κι αυτό μας συνέβη αρκετές φορές φέτος. Έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό, μέσα από μία φυσική ροή παιχνιδιών, θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε κι άλλο την εικόνα μας και τη βαθμολογική μας θέση.

Στο πλαίσιο αυτού, αναφέρω πως δε θεωρούμε πραγματικά αναγκαίο να πραγματοποιηθούν μεταγραφές. Για να κάνουμε μεταγραφές, θα πρέπει να βρεθεί κάτι εξαιρετικό, το οποίο θα είναι σε θέση να μας βοηθήσει άμεσα.

Για παράδειγμα, έχουμε εντοπίσει μία αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων, στο γκολ. Αν βρεθεί κάτι που θα μπορούσε να μας δώσει λύση στο επιθετικό κομμάτι, θα το κοιτάξουμε. Παράλληλα, θα ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνουν προσθήκες, μόνο αν κάποια παιδιά φύγουν και χρειαστεί να καλύψουμε τα κενά τους. Κατά την υφισταμένη χρονική στιγμή, δεν έχουμε ανάγκη από πολλές μεταγραφές. Θα μας ενδιέφερε οποιαδήποτε κίνηση που θα κάναμε, να έχει προοπτική για τα επόμενα 1-2 χρόνια.

Δε θα κοιτάξουμε για ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν μόνο στο προσεχές εξάμηνο. Θα θέλαμε να γίνουν μεταγραφές που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν σε βάθος χρόνου. Αυτό το σκεπτικό συνδέεται με τον στόχο που έχουμε θέσει μαζί με τη διοίκηση, που δεν είναι άλλος από τη σταδιακή ενίσχυσή μας τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να γινόμαστε, σεζόν με τη σεζόν, όλο και πιο ανταγωνιστικοί”.

Τέλος, ο κ. Βοσνιάδης έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Νίκης, αναφέροντας:

“Διανύουμε μία δύσκολη χρονιά, σε ένα παράξενο πρωτάθλημα, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπορείς, πλέον, να σχεδιάσεις και να οργανώσεις τη δουλειά σου, ως ομάδα. Πολλές ομάδες κρύφτηκαν πίσω από το γνωστό πρόβλημα της πανδημίας και δεν αγωνίστηκαν σε κάποια παιχνίδια. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ, με τη Βέροια αγωνιστήκαμε με 13 ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας, παίξαμε σε γήπεδα-“βούρκους”, χωρίς να σκεφτούμε να φύγουμε. Δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από δικαιολογίες. Σε ένα πρωτάθλημα απαξιωμένο, θέλαμε να είμαστε από τις ομάδες που θα συνέβαλε στην ομαλή διεξαγωγή του.

Η φετινή Νίκη Βόλου είναι μία ομάδα που θα βοηθήσει το πρωτάθλημά μας να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό και θα φέρει τον κόσμο της πίσω στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, όσο μπορεί να είναι, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν.
Ευχόμαστε να ξεπεραστεί γρήγορα όλο αυτό και να έχουν τη δυνατότητα να είναι όλοι οι φίλαθλοι κοντά μας και να χαίρονται την ομάδα μας. Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε ένα καλό αγωνιστικό σερί, προκειμένου να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση και να κάνουμε τους φιλάθλους μας περήφανους.
Δεν το λέμε, για να το πούμε. Στόχος μας είναι ο κόσμος μας να είναι περήφανος για εμάς, χαρούμενος. Ξέρουμε πως μας αγαπάει, και στις καλές και στις μέτριες στιγμές μας. Αυτή η αγάπη έχει “περάσει” στο αγωνιστικό τμήμα, οι ποδοσφαιριστές το εκτιμούν ιδιαίτερα. Δε θέλουμε να τους απογοητεύσουμε”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου