ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ηθελε να αφιερώσει την πρόκριση στον μεγάλο απόντα

ηθελε-να-αφιερώσει-την-πρόκριση-στον-μ-242740

Και μόνο το χειροκρότημα από τους φίλους του Παναιτωλικού στο τέλος του προχθεσινού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος στο Αγρίνιο προς τους παίκτες της Νίκης τα λέει όλα για την απόδοση της βολιώτικης ομάδας και για το πόσο την αδίκησε για μία ακόμη φορά το τελικό αποτέλεσμα, που ήταν το 1-0 σε βάρος της.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι κυανόλευκοι του Αλέκου Βοσνιάδη κέρδισαν τις εντυπώσεις για μία ακόμη φορά μετά το ματς με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στο Πανθεσσαλικό, αλλά η ουσία ήταν η ίδια, μία ακόμη ήττα με 1-0 και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες με τους Τζοβάρα και Μιράντα, για να ισοφαρίσει η Νίκη το σκορ του πρώτου αγώνα και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Αντ’ αυτού δέχθηκε ένα γκολ-δώρο στο 94’ και έχασε για δεύτερη φορά από τον Παναιτωλικό.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν το μηδέν στο πρώτο μέρος, κάτι που κατάφεραν, και να ρισκάρουν πιο πολύ στο δεύτερο, πλάνο που τους βγήκε.

Μένει, όμως, πως η Νίκη ήταν για μία ακόμη φορά άκρως ανταγωνιστική απέναντι σε μία ομάδα ανώτερης κατηγορίας, με τον αποκλεισμό να έρχεται καθαρά συγκυριακά, αφού η πρόκριση δεν χάθηκε από έναν καλύτερο αντίπαλο.

Το συγκινητικό μήνυμα

του ποδοσφαιρικού τμήματος

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του Αλέκου Βοσνιάδη μετά το ματς με τον Παναιτωλικό, αυτές επικεντρώθηκαν αφενός στη δικαιολογημένη πικρία που νιώθει ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του για το τελικό σκορ, αφετέρου στην προσπάθεια όλων τους να πάρουν την πρόκριση, για να την αφιερώσουν στον Παναγιώτη Αθανασίου, που έφυγε την περασμένη Τρίτη από τη ζωή ξαφνικά, βυθίζοντας στο πένθος τη νικιώτικη οικογένεια.

Μάλιστα το δικό του μήνυμα για τον θάνατο του προέδρου εν ζωή του Ομίλου Φιλάθλων Νίκης έστειλε σύσσωμο το αγωνιστικό τμήμα της Νίκης Βόλου με ανακοίνωσή του, που αναφέρει τα εξής: «Ως αγωνιστικό τμήμα, λόγω του αγώνα Κυπέλλου στο Αγρίνιο, την Τετάρτη βρισκόμασταν εκτός Βόλου και δεν μπορέσαμε να παραστούμε στην κηδεία του αγαπημένου μας, Παναγιώτη Αθανασίου, όπως θα επιθυμούσαμε.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον απροσδόκητο χαμό του προέδρου του Ομίλου Φιλάθλων Νίκης. Χθες (σ.σ. προχθές) παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να του αφιερώσουμε την πρόκριση, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ευελπιστούμε η προσπάθειά μας να τον έκανε χαρούμενο, εκεί ψηλά.

Καλό ταξίδι Παναγιώτη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Βοσνιάδης: «Μας μένει η πικρία»

Από τη μεριά του, ο τεχνικός Αλέκος Βοσνιάδης τόνισε αμέσως μετά την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό: «Στο πρώτο παιχνίδι το σκορ δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Το αποτέλεσμα έπρεπε να είναι υπέρ μας, γιατί και σ’ εκείνο το παιχνίδι ήμασταν πολύ καλοί, αλλά δείξαμε ότι ήρθαμε να παίξουμε εδώ απέναντι σε μία ομάδα Σούπερ Λίγκας που έχει καλή πορεία το τελευταίο διάστημα και δεν φοβηθήκαμε κάτι.

Δεν είχε πολλές τελικές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο και μετά το 70’ πιστεύω ότι μας δόθηκε η ευκαιρία και ειδικά με τη φάση του δοκαριού στο 90’ να στείλουμε το ματς στην παράταση.

Κάναμε ένα λάθος πίσω στην άμυνα και χάθηκε το παιχνίδι, όμως η καλή παρουσία είναι αυτό που μένει. Είμαστε μία ομάδα που στην επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα 2 μετά από χρόνια μπορεί να πετύχει ένα καλό πλασάρισμα και να διεκδικήσει θέσεις ψηλά.

Με τις ομάδες που είναι ψηλά και φαβορί νομίζω ότι έπρεπε να πάρουμε τα αποτελέσματα και αδικηθήκαμε απέναντι σε πρωτοπόρους, καθώς είχαμε πολύ καλύτερη παρουσία απ’ αυτούς, αλλά μία συγκυρία μας οδήγησε στο κακό αποτέλεσμα.

Γενικά είμαστε μία πολύ καλή ομάδα που το μόνο που θέλει είναι στήριξη. Η Νίκη έχει τη δυναμική, έχει τον κόσμο και χρόνο με τον χρόνο βάζοντας τις βάσεις και παρουσιάζοντας αυτό το καλό θέαμα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Θα ήθελα να πω και κάτι εκτός παιχνιδιού, ότι κάναμε μία τεράστια προσπάθεια και μας μένει βέβαια η πικρία για το αποτέλεσμα, που θέλαμε να το αφιερώσουμε σ’ έναν άνθρωπο που «έφυγε» πρόωρα. Ενας άνθρωπος που ήταν πρόεδρος του παλαιότερου συνδέσμου φιλάθλων της Νίκης, ένας άνθρωπος που ήταν όλη του η ζωή Νίκη. Να αναπαυτεί η ψυχή του και τα συλλυπητήριά μου στους δικούς του. Θέλαμε να του αφιερώσουμε την πρόκριση, αλλά με την καλή παρουσία κάτι κάναμε και γι’ αυτό».

Αναστασίου: «Να έχουμε

μεγαλύτερες απαιτήσεις»

Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Αναστασίου, έκανε λόγο για …χριστουγεννιάτικο δώρο, αναφερόμενος στην απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο μέρος. Αναλυτικά:

«Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τη διάθεση να παίξουμε. Κάναμε κάποια πράγματα που θέλαμε, αλλάζοντας πλευρές και παίζοντας γρήγορο ποδόσφαιρο. Σε μεγάλα διαστήματα το καταφέραμε, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στο επιθετικό τρίτο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν χριστουγεννιάτικο δώρο που το παίρνεις και δεν ξέρει τι έχει μέσα. Δεν μπορώ να εξηγήσω την εικόνα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο είχαμε αυτή την εικόνα.

Νομίζω πως σε μεγάλο βαθμό πρέπει να δούμε τη θετική εικόνα, ότι δηλαδή σε οκτώ παιχνίδια από τις 21 Νοεμβρίου έχουμε κάνει πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Δεν ήταν και εύκολο αυτό για τον Παναιτωλικό με την κατάσταση που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή η νίκη ήταν σημαντική, κερδίσαμε και κρατήσαμε το μηδέν, αλλά αν θέλουμε να πάμε μπροστά, πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και η εικόνα μας πρέπει να είναι πολύ καλύτερη, γιατί από πλευράς ποδοσφαίρου εγώ τουλάχιστον δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου και ούτε θεωρώ ότι το ευχαριστήθηκαν όσοι είδαν το παιχνίδι στο γήπεδο ή στην τηλεόραση.

Ηταν δύσκολο το timing. Προερχόμενοι από μία μεγάλη νίκη επί του Ατρομήτου και παίζοντας Τετάρτη, πριν φύγουν οι παίκτες για διακοπές και με βάση την αστάθεια που έχουμε δείξει το προηγούμενο διάστημα, προσπαθώντας να βρούμε μία σταθερότητα στην απόδοσή μας, είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε και ότι περάσαμε στα προημιτελικά. Από κει και πέρα το κυριότερο είναι να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές και όλο το επιτελείο και στην ουσία να προετοιμαστούμε για το δεύτερο μισό, γιατί θα είναι πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό».

Ορίστηκε με Αλμωπό

Τέλος, να σημειωθεί ότι ορίστηκε η εξ αναβολής αναμέτρηση Αλμωπός-Νίκη την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου