ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Να πάρουμε ένα μάθημα, πρώτα βάζεις ψυχή και ένταση»

βοσνιάδης-να-πάρουμε-ένα-μάθημα-πρώτ-264768

Για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, δύο πρωταθλήματος και έναν στο κύπελλο, η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να κερδίσει, χάνοντας το περασμένο Σάββατο στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό με 2-0 σκορ, με το οποίο έχασαν οι κυανόλευκοι τόσο το 2019, όσο και το 2015 στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για την 7η αγωνιστική η Νίκη Βόλου ήταν κατώτερη των περιστάσεων κάτι που παραδέχθηκε με δηλώσεις του και ο προπονητής των κυανόλευκων Αλέκος Βοσνιάδης, ο οποίος σχολίασε αρχικά: «Σε ένα πολύ κακό γήπεδο, δεν νομίζω πως μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο και το παιχνίδι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Ο αντίπαλος ευτύχησε να μπει πιο δυνατά και να πάρει τις πρώτες φάσεις, να πετύχει το πρώτο γκολ στην πρώτη φάση που δημιουργήθηκε και με μια κόντρα σε δικό μας παίκτη η μπάλα πήγε στα δίχτυα.

Από κει και μετά στο 19’ και πάνω στον ενθουσιασμό του αντιπάλου ήρθε ένα δεύτερο γκολ από δικό μας λάθος. Από το 20’ και μετά εμείς κάναμε τρεις φάσεις, στις οποίες είμαστε φλύαροι και δεν τις τελειώσαμε. Εκεί και με τέτοιο γήπεδο δεν χρειάζονται πολλά κοντρόλ, αλλά αυτό που έκανε ο αντίπαλός μας. Να στείλεις την μπάλα στην εστία.

Από το 30’ και μετά, αλλάζοντας και τον σχηματισμό, προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα «σοκ» στην ομάδα για να μπορέσει να αντιδράσει σε ένα παιχνίδι, που στράβωνε πολύ για εμάς και δεν το περιμέναμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ο αντίπαλος έκλεισε τους χώρους με αυτοθυσία, έκοψε πολλές φάσεις και προσπάθησε να βγει με μεγάλες μπάλες στην κόντρα για να μας δημιουργήσει κι άλλη φάση.

Βάλαμε και τον Βασιλείου στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για να μπορέσουμε να έχουμε παίκτες οι οποίοι θα κινηθούνε και θα πάνε και στο ένας εναντίον ενός, γιατί είχαν κλείσει οι χώροι και έπρεπε να βάλουμε τέτοιους παίκτες μέσα.

Χάσαμε μία φάση εμείς με τον Βασιλείου και μία ο αντίπαλος αν θυμάμαι καλά, αλλά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα από όλα αυτά ως ομάδα, που μπορούμε να κάνουμε, γιατί το παιχνίδι αναγκαστικά πήγε στις πολύ δυνατές μονομαχίες μέσα στη λάσπη και ο αντίπαλος είχε ήδη το πλεονέκτημα των δύο γρήγορων γκολ. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Θεσπρωτού που μπήκε πολύ ψυχωμένα στο παιχνίδι κι εκμεταλλεύτηκε τις πρώτες φάσεις, έχοντας τη ρέντα να σκοράρει.

Από κει και μετά έγιναν δύσκολα τα πράγματα για εμάς και σε αυτά τα παιχνίδια είτε τα ισορροπείς, πετυχαίνοντας γρήγορα ένα τέρμα που επιδιώξαμε, είτε μπορεί να πάθεις μεγαλύτερο κακό.

Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο σίγουρα θα μας βάλει όλους να σκεφτούμε πράγματα. Αρχικά το τιμ και μετά τη γενική συμπεριφορά των παικτών μας. Συνεχίζουμε και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο τώρα. Από αυτό το παιχνίδι έχουμε να πάρουμε ένα μάθημα και να καταλάβουμε πως παιχνίδια που δεν μπορείς να παίξεις, πρέπει πρώτα να βάζεις ψυχή και ένταση, για να μην ψάχνουμε δικαιολογίες.

Συνεχίζουμε για να κάνουμε μια νίκη και να ισορροπήσουμε, γιατί δεν είμαστε μια ομάδα που πρέπει να έχει συνεχόμενες ήττες, γιατί ήρθαν τρεις κολλητές, με το Κύπελλο στη μέση. Είναι κάτι που δεν έπρεπε να το πάθουμε, στα δύο προηγούμενα παιχνίδια δεν το δικαιούμασταν, αλλά σήμερα (σ.σ. προχθές) δεν μπορούσαμε να έχουμε πολλές απαιτήσεις από την ομάδα για να παίξει κάτι διαφορετικό.

Έπρεπε να βγάλει την ένταση, να κερδίσει τις προσωπικές μονομαχίες και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες μέσα σε ένα λασπωμένο γήπεδο. Δεν το κάναμε και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Για τον Πάνο που τραυματίστηκε: «Εγινε αλλαγή στην αλλαγή και ήταν κι αυτό κάτι που μας επηρέασε, αλλά συμβαίνουν αυτά και κυρίως όταν παίζεις σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους είναι φυσιολογικό να έρθουν τραυματισμοί και είναι σημαντικό που δεν είχαμε κι άλλους. Πιστεύω πως δεν είναι βαρύς ο τραυματισμός του Πάνου».

Ρότσα: «Δεν περίμενα να γίνει το παιχνίδι»

Από την πλευρά της ομάδας του Θεσπρωτού ο τεχνικός Χουάν Ραμόν Ρότσα επεσήμανε: «Ηταν ένας αγώνας κάτω υπό ειδικές συνθήκες. Γι’ αυτό υπήρχε νέα ενδεκάδα για τον Θεσπρωτό, γιατί κοιτάξαμε το τακτικό κομμάτι. Σ’ ένα γήπεδο, όπου δεν μπορούσε να παιχθεί η μπάλα κάτω, έγιναν κάποιες αλλαγές, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε σ’ ένα παιχνίδι δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε τη χρονιά για άνοδο και πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες να φτάσει εκεί, γιατί ακόμη είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος.

Κάναμε μια μεγάλη νίκη, την οποία χρειαζόμαστε, γιατί είμαστε μία ομάδα που βασίζεται σε ομοιογένεια, σε καλές σχέσεις, σε καλές συνθήκες για να δουλεύουμε καθημερινά με την ησυχία μας. Ήταν απλά μια νίκη και συνεχίζουμε, διότι σε τέσσερις ημέρες πάλι έχουμε παιχνίδι. Ό,τι έγινε έγινε και είναι πολύ ενθαρρυντικό».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας του: «Ποντάρουμε σε όλα τα παιδιά της ομάδας. Ο αμυντικός μας χαφ είναι 18 χρόνων, ενώ γενικά ο μέσος όρος ηλικίας είναι μεταξύ 20 και 22 ετών. Προωθήσαμε δύο παιδιά από την Κ19 και τους κάναμε επαγγελματίες, ενώ στις 16 με 17 του μήνα θα έρθει και ο Αργεντινός ο Μπονίγια, τον οποίο περιμένουμε. Τότε θα έχουμε ένα ρόστερ για να μπορέσουμε να αντέξουμε έναν μαραθώνιο, όπως είναι η Super League 2.

Εμείς πρέπει να αντιμετωπίζουμε ομάδες με μεγάλη ιστορία και μεγάλο μπάτζετ, αλλά από εκεί και πέρα μέσα στο γήπεδο δείχνεις αυτό που μπορείς. Έχω πει κι άλλες φορές ότι θέλουμε να παίρνουμε αυτό που μας αξίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας μ’ έναν τρόπο παιχνιδιού. Τώρα τον αλλάξαμε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή εδώ και 15 ημέρες, γεγονός που μας ανάγκασε να κάνουμε προπονήσεις εκτός του προπονητικού μας κέντρου».

Για τη σημασία της νίκης: «Ήταν μια νίκη τεράστια περισσότερο για τα παιδιά, γιατί βλέπω καθημερινά ότι είναι δεμένα μεταξύ τους. Όποιος μπαίνει στο γήπεδο, παίζει, προσπαθεί και ο άλλος που κάθεται στον πάγκο δεν κρατάει μούτρα. Αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι για εμάς, ότι είμαστε μια καλή οικογένεια».

Για τα σημεία που κρίθηκε ο αγώνας: «Για μένα κρίθηκε στην αγωνιστική μας παρουσία. Αν δείτε το παιχνίδι, η Νίκη είχε μόνο μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο τελευταίο πεντάλεπτο. Βέβαια δεν μπορούσε να παιχθεί κάτω η μπάλα με συνδυασμούς κλπ. Εμείς μετά τα δύο γκολ που βάλαμε, είχαμε ελεύθερους χώρους για να αυξήσουμε το σκορ, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να παίξεις σε τέτοιο γήπεδο. Ίσως απ’ έξω να φαίνεται πράσινο, αλλά αν πατήσετε μέσα είναι βούρκος. Πάλι καλά γιατί ήταν 15 ημέρες με βαρβάτες βροχές και για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να γίνει το παιχνίδι. Αφού έγινε, όμως, έπρεπε να παίξουμε με παιδιά που είναι πιο δυνατά και παίζουν σώμα με σώμα. Αυτή ήταν η στρατηγική μας για το συγκεκριμένο ματς. Το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό Βόλου ίσως είναι διαφορετικό για εμάς».

Για το αν άλλαξαν τα σχέδιά του μετά τα δύο γρήγορα γκολ και το ότι δεν μείωσε γρήγορα η Νίκη: «Το ποδόσφαιρο είναι τόσο ωραίο, γιατί δεν ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος. Αν γινόταν το 2-1 στο τέλος, θα είχαμε τεράστιο βάρος, γιατί απέναντί μας είχαμε καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Δεν μπήκε αυτό το γκολ και εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Δεν άλλαξε κάτι, το σκεπτικό μας έμεινε το ίδιο.

Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτά τα παιδιά. Τους έχω πει ότι πέρα από προπονητής, είμαι ένας άνθρωπος που έχω εμπειρία ζωής μεγάλη και προσπαθώ να περάσω κι άλλα πράγματα εκτός από το ποδόσφαιρο. Κάποια μέρα τα επόμενα χρόνια όταν ξαναβρεθούμε θα ήθελα να μου πουν ότι πήραν κάποια πράγματα από εμένα εκτός ποδοσφαίρου. Δεν λέμε μεγάλα λόγια, έχουμε πολύ νεανική ομάδα. Όμως δεν έχουμε πίεση από κανέναν».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Θέλουμε γεμάτο το γήπεδο, γιατί αξίζει τον κόπο να στηρίξουν αυτό το σωματείο, γιατί είμαστε αρκετό καιρό με τον κορονοϊό, περάσαμε πολύ δύσκολες μέρες και ο ιδιοκτήτης μας δέχθηκε ισχυρό χτύπημα στα μαγαζιά του στην Ολλανδία από τον κορονοϊό. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων θέλουμε στήριξη, γιατί στο ποδόσφαιρο το συναίσθημα αλλάζει από στιγμή σε στιγμή».

Για το ότι η ομάδα του πέτυχε την τρίτη εντός έδρας νίκη σε τρεις αγώνες: «Είναι στοιχείο που έχουμε και πρέπει να το δείχνουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου