ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Πνίγηκε» στην Ηγουμενίτσα

πνίγηκε-στην-ηγουμενίτσα-266026

Τρεις ήττες στην Ηγουμενίτσα έχει πλέον από χθες η Νίκη Βόλου, χάνοντας όπως το 2019 και το 2015 με το ίδιο σκορ (2-0). Οι κυανόλευκοι για την 7η αγωνιστική της Super League 2 αυτή τη φορά, γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, μην μπορώντας να παίξουν ποδόσφαιρο σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το πρώτο μέρος αποδείχθηκε καταστροφικό για τους κυανόλευκους, οι οποίοι κυνηγούσαν το σκορ από το 10’ όταν και σκόραρε ο Σαραντίδης και πριν το καταλάβουν δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα μετά από εννέα λεπτά, με θύτη αυτή τη φορά τον Βασιλάκη.

Οι αλλαγές στη συνέχεια δεν αφύπνισαν τους παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη, που είχαν την καλύτερη τους στιγμή στο 83’ με τον Βασιλείου. Σε έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο, λόγω έντονης βροχόπτωσης πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο διαιτητής Κατσικογιάννης επέτρεψε να παιχθεί «ποδόσφαιρο», με τον Θεσπρωτό να κερδίζει κατά κράτος, σε δύναμη, θέληση και πείσμα, κάτι που η Νίκη αγνοούσε χθες. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή ήττα, με τη Νίκη να έχει επίσης δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες, μένοντας στους 9 βαθμούς.

Πώς παρατάχθηκε

Σε σχήμα 3-5-2 ξεκίνησε το παιχνίδι η Νίκη Βόλου, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να εμπιστεύεται εκ νέου τη θέση του τερματοφύλακα στον Μπάγιτς, ενώ στην τριάδα της άμυνας ήταν οι Τσιμπούκας-Ανδρέου-Γρομητσάρης. Στη μεσαία γραμμή οι Κυριακίδης-Παναγιωτίδης, ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Κάσσο να κινείται από τα αριστερά, τον Κάσσο από τα δεξιά και ρόλο οργανωτή είχε ο Τσουκαλάς, παίζοντας πίσω από τους Τζιώρα-Ροχάνο, που τοποθετήθηκαν στην επίθεση.

Καταστροφικό πρώτο μέρος

Κάκιστη ήταν η αρχή για τη Νίκη Βόλου και εξαιρετική για τον Θεσπρωτό, ο οποίος με δύο τέρματα στο πρώτο μέρος δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο ξεκίνημα.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη τελική ευκαιρία, όταν στο 2’ σουτ του Σαραντίδη απο πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ. Η Νίκη «απάντησε» με σουτ του Ροχάνο στο 5’, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Παππάς, δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει. Ο Θεσπρωτός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο

9’, όταν ο Κωνσταντίνου έκανε τη σέντρα και ο Πούφλης προσπάθησε να κάνει την προβολή από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το «καμπανάκι» των γηπεδούχων δεν έδειχνε να ακούει η Νίκη, η οποία στο επόμενο λεπτό δέχθηκε το 1-0. Συγκεκριμένα μετά απο μπαλιά του Κωνσταντίνου ο Σαραντίδης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς, και άνοιξε το σκορ με πλασέ, στέλνοντας την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία του Σέρβου τερματοφύλακα, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Για τη Νίκη από την άλλη σουτ του Ανδρέου σταμάτησε στην αγκαλιά του Παππά στο 14’, με την μπάλα να «κολλά» και στη λάσπη, κάνοντας πιο εύκολο το έργο του τερματοφύλακα.

Ο Θεσπρωτός έχοντας τον «αέρα» του 1-0 δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο για αρχή, αλλά πέτυχε και δεύτερο τέρμα, όταν ο Βαταμίδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Βασιλάκης πήρε την κεφαλιά, κερδίζοντας την άμυνα της Νίκης Βόλου στον αέρα, αλλά και τον Μπάγιτς, ο οποίος έκανε την έξοδο αλλά δεν κατάφερε να μπλοκάρει, με τους κυανόλευκους να δέχονται δύο τέρματα σε λιγότερο από 20 λεπτά αγώνα.

Από σέντρα του Τζοβάρα από τα αριστερά ο Τζιώρας πήρε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Παππάς στο 24’, διατηρώντας το 2-0 υπέρ της ομάδας του.

Σε 4-4-2 γύρισε το σύστημα της η Νίκη Βόλου, με τον Αλέκο Βοσνιάδη φανερά απογοητευμένος από την απόδοση των παικτών του να προχωρά σε δύο αλλαγές πριν βγει το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 39’ ο Πάνος πήρε τη θέση του Τσιμπούκα, παίζοντας στο δεξί άκρο της άμυνας, και ο Μιράντα αντικατέστησε τον Τζοβάρα και ως αριστερός μπακ πήγε ο Παναγιωτίδης.

Ο Θεσπρωτός έφτασε μια ανάσα από το 3-0 στο 43’, όταν ο Πούφλης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά καθυστέρησε να πλασάρει, δυσκολευόμενος από τον αγωνιστικό χώρο, για να τον προλάβει σωτήρια ο Ανδρέου, ανακόπτοντας την προσπάθεια για ένα τρίτο τέρμα.

Διαδικαστικού χαρακτήρα

Με το νερό… να έχει μπει στο αυλάκι από το πρώτο μέρος, η Νίκη Βόλου έδειξε να παλεύει μάταια να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Παρά την προσπάθεια, και την λίγο μεγαλύτερη θέληση, τίποτα δεν άλλαξε.

Σουτ εκτός περιοχής και τετ-α-τετ από τον Βαταμίδη μπλόκαρε ο Μπάγιτς στο 49’, με την ατυχία να συνεχίζει να χτυπά αλύπητα τους κυανόλευκους, που στο επόμενο λεπτό είδαν τον Πάνο, που είχε περάσει ως αλλαγή να τραυματίζεται εξαιτίας και του κακού αγωνιστικού χώρου, με τον Μέτσε να μπαίνει στο παιχνίδι και να πηγαίνει στη μεσαία γραμμή, και τον Κυριακίδη να μετακομίζει και να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας.

Με τη Νίκη να μην μπορεί να… σηκώσει κεφάλι, η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με τον Κάσσο να επιχειρεί να σουτάρει εκτός περιοχής την μπάλα να κοντράρει στον Σταυρίδη και την μπάλα να στρώνεται στον Τσουκαλά, ο οποίος έκανε τη σέντρα, αλλά ο Παππάς μπλόκαρε.

Δύο λεπτά μετά ο Τσουκαλάς προσπάθησε να κάνει την προβολή στην μπάλα από θέση βολής, αλλά δεν τα κατάφερε, όπως και ο Μιράντα, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι πήρε την μπάλα από την ατομική προσπάθεια του Βασιλείου, όμως ο ποδοσφαιριστής από την Ισημερινή Γουϊνέα γλίστρησε και δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.

Προβολή του Βασιλείου δεν ανησύχησε ο Παππάς, που μπλόκαρε στο 73’ με τη βροχή να έχει γίνει ακόμη πιο έντονη στη συνέχεια, δυσκολεύοντας πλέον όσο ποτέ τις προσπάθειες των ομάδων.

Εκτέλεση φάουλ από τον Μιράντα στο 78’ και μετά από σκληρό φάουλ που κέρδισε ο Κάσσος, έστειλε την μπάλα πάνω στα σώματα, με τον Τσουκαλά να παίρνει το ριμπάουντ, να επιχειρεί νέο σουτ, αλλά χωρίς τύχη, με τον αρχηγό της Νίκης μετά από ένα λεπτό να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου, δίνοντας τη θέση του στον Γιάννη Κυρίτση, με τον 21χρονο ποδοσφαιριστή να κάνει ντεμπούτο στην κατηγορία.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Νίκης Βόλου χάθηκε στο 83ο λεπτό, με τον Μέτσε να κάνει την λόμπα για τον Βασιλείου, ο οποίος λίγο πριν τη μικρή περιοχή και σε τετ-α-τετ με τον Παππά έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού, με τους κυανόλευκους να φεύγουν με την ήττα από την Ηγουμενίτσα και πλέον να έχουν μπροστά τους την Καβάλα, την ερχόμενη Πέμπτη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Θεσπρωτός-Νίκη Βόλου 2-0

Γήπεδο Ηγουμενίτσας

Super League 2 – 7η Αγωνιστική

Σκόρερ: 10’ Σαραντίδης, 19’ Βασιλάκης

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Βοηθοί: Διαμαντής (Ηπείρου), Δημόπουλος (Φλώρινας)

4ος: Μπούμπας (Ηπείρου)

Κίτρινες: 25’ Βασιλάκης, 67’ Κάσσος, 74’ Ροχάνο, 86’ Κυριακίδης

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: (Ρότσα) Παππάς, Βαλιέντε, Νταλέσιο, Βασιλάκης, Σταυρίδης, Λύγκας (85’ Ζβι), Κωνσταντίνου, Βαταμίδης (85’ Γώγος), Σαραντίδης, Στεργίου (65’ Πατσέκο), Πούφλης (70’ Ραμίρεζ)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Μπάγιτς, Τσιμπούκας (39’ Πάνος, 50’ λ.τρ. Μέτσε), Τζοβάρας (39’ Μιράντα), Γρομητσάρης, Ανδρέου, Τσουκαλάς (79’ Ι. Κυρίτσης), Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Κάσσος, Τζιώρας (46’ Βασιλείου), Ροχάνο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου