Συνεργασία της Ακαδημίας της Νίκης με τον Πάνο Σταυρόπουλο

Τελευταία ενημέρωση: 2021-12-08, 15:55:22
Συνεργασία της Ακαδημίας της Νίκης με τον Πάνο Σταυρόπουλο

Με τον σύμβουλο σταδιοδρομίας, Πάνο Σταυρόπουλο, θα συνεργαστεί η Ακαδημία της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Η ανακοίνωση:

"Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πάνο Σταυρόπουλο. Ο κ. Σταυρόπουλος εργάζεται ως σύμβουλος σταδιοδρομίας, κατάγεται από την Αθήνα και τα τελευταία επτά χρόνια βρίσκεται κι εργάζεται στην πόλη μας.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ενώ διαθέτει και μεταπτυχιακό στη "Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού". Είναι ιδρυτής του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, "Your Career", το οποίο εδρεύει στον Βόλο (Ερμού 247). Σε συνεργασία με τους επικεφαλής της Ακαδημίας, θα βοηθήσει τους νεαρούς αθλητές μας να "προσανατολιστούν", όσον αφορά τις σπουδές τους και τον επαγγελματικό τους βίο, μέσω ειδικών σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς.

Σε δηλώσεις του, σχετικά με τη συνεργασία του με την ομάδα μας, ο κ. Σταυρόπουλος ανέφερε τα εξής:

"Η συνεργασία μας δύναται να αποφέρει σημαντικά οφέλη, σε αρκετούς τομείς, στα παιδιά της Ακαδημίας μας. Συγκεκριμένα, το πρώτο σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιήσουμε, εκτός απροόπτου, μέσα στην περίοδο των εορτών, θα έχει να κάνει με τη διαχείριση του χρόνου, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μικροί και μεγάλοι. Ειδικά μετά την πανδημία, πολλά παιδιά δουλεύουν ως ρολόγια που "ξεκουρδίστηκαν" κάπως και πρέπει πάλι να βρουν τη ρότα τους, να διαβάζουν σωστά και συγκεντρωμένα. Ειδικά για παιδιά σε αθλητικούς συλλόγους, τα οποία έχουν βεβαρυμένο πρόγραμμα, χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση και διαχείριση του χρόνου, προκειμένου να είναι ικανά και να αποδίδουν σωστά και στο σχολείο και στις προπονήσεις τους.
 
Σε δεύτερη φάση, προς την άνοιξη, θα διοργανώσουμε ένα σεμινάριο, σχετικά με τις σχολές, τα επαγγέλματα και τις σπουδές του μέλλοντος. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν επιλέγουν επάγγελμα, επιλέγουν σπουδές. Δε χρειάζεται να αγχώνονται τα παιδιά, σχετικά με το τί θα επαγγέλλονται στο μέλλον. Θα πρέπει να ενδιαφέρονται για το τί θα σπουδάσουν, διότι τα επαγγέλματα του μέλλοντος δεν υπάρχουν ακόμα, θα έρθουν στην πορεία. Τέλος, μπορούμε να βοηθήσουμε ένα-ένα τα παιδιά, όποιο επιθυμεί, σε ατομικές συνεδρίες. Στόχος μας θα είναι κάθε παιδί να βρει το αντικείμενο σπουδών του, να πραγματοποιεί τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και να ενημερωθεί για τις διαθέσιμες σχολές.
 
Είμαι ανοικτός να ακούσω, ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα κάθε παιδιού. Ακόμα και ό,τι τους φαντάζει μακρινό ή και απίθανο. Πάντα πρέπει να έχουμε το ένα πόδι στη Γη και το βλέμμα ψηλά".

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=