ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Εμείς φταίμε»

βοσνιάδης-εμείς-φταίμε-276314

Η Νίκη Βόλου ηττήθηκε την περασμένη Κυριακή για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, πετώντας βαθμούς στο γήπεδο της Νεάπολης απέναντι στην Ξάνθη, με τον προπονητή των κυανόλευκων να αναγνωρίζει πως έπρεπε η ομάδα του να έχει πιο καθαρό μυαλό, αλλά και να βελτιωθεί στην τελική προσπάθεια.

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι είχαν την κυριαρχία στο πρώτο μέρος, έχασαν μοναδικές ευκαιρίες απέναντι στους Ξανθιώτες, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε βαθμό για την 6η στροφή του πρωταθλήματος της Super League 2. Ο Αλέκος Βοσνιάδης αναφέρθηκε μετά το τέλος του αγώνα στην έλλειψη ψυχραιμίας των παικτών του και στην αναποτελεσματικότητΆ τους, σχολιάζοντας:

Για την εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος: «Με τόσες φάσεις στην εστία του αντιπάλου, με τον αντίπαλο να μην μπορεί να πάρει ανάσα, να χάνει την μπάλα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, να κάνουμε συνεχώς επιθέσεις, να φτάνουμε στην εστία και να μην μπορούμε να σκοράρουμε, φταίμε εμείς. Πρέπει να σκοράρουμε και να τελειώνουμε αυτά τα παιχνίδια. Είναι δύο ομάδες στο γήπεδο και η μία έχει «πνίξει» την άλλη. Δεν την έχει αφήσει να κάνει ούτε συνεργασίες, ούτε δεύτερη πάσα, ούτε να ανέβει στην επίθεση για να μας απειλήσει».

Για το δεύτερο ημίχρονο και τον Παπάζογλου: «Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε όλη η κατάσταση. Δεν υπήρξε ρυθμός και είναι φυσιολογικό. Ο αντίπαλος δεν είχε τη δυνατότητα να ακολουθήσει τον δικό μας ρυθμό και επέλεξε να βρει κάτι άλλο για να σπάσει τον δικό μας ρυθμό. Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να μη χάνουμε την ψυχραιμία μας.

Η φασαρία έγινε γιατί ο παίκτης (σ.σ. Παπάζογλου) είναι 7-8 λεπτά κάτω, δεν καλούμε να μπει το φορείο για να βγει έξω. Με το που πάει το φορείο, σηκώνεται ο παίκτης, πάει στο κέντρο και ξαναμπαίνει. Είναι ο παίκτης που έκανε όλο το ανακάτεμα με τον κόσμο και που πετυχαίνει το γκολ. Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο».

Για το τι έπρεπε να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του: «Εμείς όμως που είμαστε μία έμπειρη ομάδα δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε ούτε από συμπεριφορές αντιπάλου, ούτε να εκνευριζόμαστε αν υπάρχει μεγαλύτερη ένταση απ’ έξω. Έπρεπε να είμαστε ψύχραιμοι στο χρονικό διάστημα που μπορούσαμε να παίξουμε, έπρεπε να ψάξουμε τις φάσεις μας να κερδίσουμε το παιχνίδι, γιατί και με την ισοπαλία πικραμένοι θα ήμασταν.

Έγινε μία φάση από στατικό, δεχθήκαμε ένα γκολ και από ‘κει και πέρα δείξαμε πως εκνευριστήκαμε πολύ. Δεν πήγαμε ήρεμα, δεν βάλαμε τον αντίπαλο στην περιοχή για να τον απειλήσουμε, πήγαμε λίγο στο άναρχο. Είναι πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί κι όταν πάει να χαλάσει ένα παιχνίδι, λόγω εμπειρίας, να παραμένουμε ψύχραιμοι γιατί με τον εκνευρισμό δεν οδηγείσαι πουθενά.

Εγώ δεν θα μείνω στο τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο και δεν παίξαμε καθόλου.

Εγώ θέλω όσο χρόνο κι αν παίξουμε, να είμαστε ήρεμοι για να μπορέσουμε να πάμε ορθόδοξα όπως κάναμε και στο πρώτο ημίχρονο για να κάνουμε τις φάσεις μας».

Για την προσπάθεια της ομάδας του: «Θα δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί κάνανε τεράστια προσπάθεια. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για την προσπάθεια γιατί μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο.

Ακόμη και στο δεύτερο που δεν έγιναν φάσεις, δεν απειληθήκαμε. Έγινε μία φάση και δεχθήκαμε ένα γκολ από ένα στατικό, στο οποίο δεν λειτουργήσαμε καλά.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη διάθεση της ομάδας μου. Αν διορθώσουμε και την αποτελεσματικότητά μας όπως και να μην μας παρασύρει ο αντίπαλος σ’ αυτό που έχει επιλέξει «να παίξει, να μην παίξει», θα είμαστε καλά. Ο κόσμος βλέπει μία ομάδα που δεν κοροϊδεύει κανέναν, βλέπει μία ομάδα που δίνει τις μάχες της παντού. Αυτό είναι μία προίκα για μία νέα ομάδα ώστε να μπουν οι βάσεις και να δει με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος. Τους βαθμοί που χάθηκαν, είμαι σίγουρος πως θα τους βρούμε κάπου εκτός».

Για την παρουσία του κόσμου και όσους παρεκτράπηκαν με τη ρίψη μπουκαλιών: «Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και γέμισε το γήπεδο. Πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί, βρισκόμαστε σε μία περίοδο που έχουμε τιμωρηθεί. Ξέρουμε πως αγαπάμε πολύ αυτή την ομάδα, αλλά πρέπει να συγκρατιόμαστε μεταξύ μας, πρέπει να προστατεύουμε την ομάδα μας».

Κεχαγιάς: «Ισως το «Χ» να ήταν δίκαιο αποτέλεσμα»

Ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Κεχαγιάς, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του μπήκε στο γήπεδο της Νίκης με πρώτο στόχο να πάρει τους τρεις βαθμούς, αλλά το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ίσως να ήταν η ισοπαλία. Αναλυτικά ανέφερε: «Ηταν ένα παιχνίδι με δύο πάρα πολύ καλές ομάδες, εμείς ξέραμε πως η Νίκη Βόλου ειδικά μέσα στην έδρα της είναι πάρα πολύ δυνατή και αθλητική ομάδα, που τρέχει πάρα πολύ και δημιουργεί πολλά προβλήματα στον αντίπαλο με αρκετές φάσεις. Εμείς ήρθαμε εδώ με σκοπό να διασφαλίσουμε την άμυνά μας και αν μπορέσουμε, γιατί έχουμε ποιοτικούς παίκτες, να πετύχουμε το γκολ ή τα γκολ, που θα μας έφερναν τη νίκη. Η Νίκη Βόλου είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά εμείς ήμασταν πάρα πολύ καλοί αμυντικά με αποτέλεσμα να έχουμε τις προϋποθέσεις να πετύχουμε κάποιο τέρμα, κάτι που τελικά πετύχαμε από μία στατική φάση. Το αποτέλεσμα αυτό μας ικανοποιεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, γιατί δεν σας κρύβω πως πρωταρχικός μας στόχος μέσα σε μια πολύ δυνατή έδρα ήταν να πάρουμε τη νίκη που μας δίνει πολύ μεγάλη ώθηση για τη συνέχεια».

Για το αν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα βάσει της εικόνας των δύο ομάδων: «Η Νίκη Βόλου δεν είχε την κλασική ευκαιρία, αν και είχε πέντε τελικές. Κι εμείς βέβαια σκοράραμε από μία στατική φάση, ίσως αν ερχόταν η ισοπαλία να έλεγα πως θα ήταν δίκαιη».

Η συνέχεια

Για την 7η αγωνιστική και το Σάββατο 11/12, η Νίκη Βόλου θα αγωνιστεί στην Ηγουμενίτσα απέναντι στον Θεσπρωτό, ενώ στη συνέχεια και για την (Πέμπτη 16/12) θα υποδεχθεί την Καβάλα. Με… κομμένη την ανάσα οι κυανόλευκοι θα ξαναπαίξουν στη συνέχεια για την 9η αγωνιστική την Κυριακή (19/12) στην Αριδαία με τον Αλμωπό, ματς το οποίο θα είναι το τελευταίο του πρωταθλήματος για το 2021. Στη συνέχεια και για τη 10η αγωνιστική η Νίκη Βόλου θα κάνει το ρεπό της την Τετάρτη 29/12, για να επιστρέψει και πάλι το 2022 για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, ως γηπεδούχος την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου