ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ηττα από το πουθενά για τη Νίκη από την τραγική Ξάνθη με 0-1

ηττα-από-το-πουθενά-για-τη-νίκη-από-την-280464

Μία Ξάνθη σκιά του ένδοξου παρελθόντος της αντιμετώπισε σήμερα στη Νεάπολη η Νίκη, χάνοντας με 0-1 από μία τραγική αγωνιστικά ομάδα βάσει του ονόματός της, η οποία στη μοναδική της ευκαιρία στο 78’ σκόραρε με τον Παπάζογλου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν την παραβίαση της εστίας τους σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, με τη Νίκη όμως να ξεφουσκώνει στο δεύτερο και να μην είναι το ίδιο καλή, έχοντας πάντως το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Οι Ξανθιώτες ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί με προεξάρχοντα τον σκόρερ Παπάζογλου, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Θυμιάνη, ενώ και ο διαιτητής Τακίδης έκανε ό,τι περνούσε από την πλευρά του με σφυρίγματα εις βάρος της Νίκης, που δεν ήταν ωστόσο καθοριστικά, αλλά έπαιξαν τον ρόλο τους.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη κατέβηκε με 3-5-2. Τσιμπούκας, Γρομητσάρης και Ανδρέου ήταν στην άμυνα, Κάσσος και Τζοβάρας έπαιζαν όλη την πλευρά, ενώ αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μέτσε και Κυριακίδης, με τον Τσουκαλά μπροστά τους. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Μιράντα και Ροχάνο, με τον Λούκας Γκαρσία να μένει εκτός λόγω του ότι ανέβασε πυρετό.

Για την Ξάνθη η τετράδα της άμυνας με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά περιελάμβανε τους Τζανακάκη, Παπάζογλου, Μπάτζιο και Ουνγιαλίδη, στον άξονα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Βιθέντε Γκόμεζ κα Θυμιάνης, Τσέλιος και Μονρόουζ ήταν στα άκρα και μπροστά οι Γκινσάρι και Μπραΐμι σε ένα 4-4-2 του Νίκου Κεχαγιά.

Τις φάσεις η Νίκη στο πρώτο μέρος

Μόλις στο 4’ η Νίκη έφτασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, με τον Κάσσο με συρτή σέντρα από τα δεξιά να βρίσκει τον Ροχάνο μέσα στην περιοχή, που είχε ξεμαρκαριστεί και ήταν μόνος με τον Ίτσο, αλλά το πλασέ του Αργεντινού με το αριστερό στην κίνηση πήγε πάνω στον τερματοφύλακα της Ξάνθης,

Στο 12’ εκφράστηκαν έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι σε ανατροπή του Κυριακίδη, που πήγε να γυρίσει μέσα στην περιοχή με την μπάλα στα πόδια και μαρκαρίστηκε ίσως και αντικανονικά από αντίπαλο. Τεράστια ευκαιρία για τη Νίκη στο 23’, όταν ο Μιράντα έβγαλε στο τετ-α-τετ τον Ροχάνο, αλλά ο Ίτσο βγαίνοντας γρήγορα νίκησε τον φορ των γηπεδούχων, που πλάσαρε με το αριστερό. Στο 30’ ο Μιράντα ξόδεψε την ευκαιρία μίας αντεπίθεσης με σουτ εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 39’ ο Μιράντα δέχθηκε στο ύψος του πέναλτι την μπάλα από τον Ροχάνο, έφερε την μπάλα μπροστά του, αλλά έκανε ένα αρκετά άστοχο σουτ από θέση βολής.

Τέλος, στο 45+1 ο Ουνγιαλίδης έκανε φάουλ, πιάνοντας από πίσω τον Κάσσο, αλλά δεν δέχτηκε την καθαρή κίτρινη κάρτα, που θα ήταν η δεύτερη. Λίγο, πριν ο διαιτητής Τακίδης είχε προκαλέσει με την πολύ εύκολη υπόδειξη για επιθετικό φάουλ του Τσουκαλά σε διεκδίκηση στον αέρα εντός περιοχής αλλά και με την αλλαγή που έδειξε σε πλάγιο του Τζοβάρα, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να του φωνάζει εκνευρισμένος «πού τα βρίσκεις;».

Να σημειωθεί ότι ο ιδιαίτερα προκλητικός εντός αγώνα Θυμιάνης προκάλεσε και την κερκίδα, καθώς πήγαινε στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Δεν είχε την ίδια απόδοση στο δεύτερο η Νίκη

Η Νίκη στην επανάληψη δεν ήταν το ίδιο παραγωγική, αλλά είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.

Στο 53’ το αξιόλογο σουτ του Μιράντα εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Ιτσο, ενώ στο 55’ το σουτ του Βιθέντε Γκόμες από θέση μέσα αριστερά εντός περιοχής κόντραρε στο σώμα του Γρομητσάρη και έφυγε κόρνερ.

Η τετράλεπτη διακοπή για τραυματισμό του Παπάζογλου και η δίλεπτη για τραυματισμό του Βιθέντε Γκόμεζ έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, με τη Νίκη να συνεχίζει την προσπάθεια να δομήσει κάποιες επιθέσεις, που θα την κάνουν απειλητική, ενώ η Ξάνθη ενδιαφερόταν πρωτίστως για την άμυνά της.

Γκολ και συνεχόμενες προκλήσεις από τον Παπάζογλου

Όμως στο 78’ σε φάουλ του Γκινσάρι από τα αριστερά ο Παπάζογλου πήρε μία μακρινή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπάγιτς για το 0-1, με την Ξάνθη να πετυχαίνει κάτι που δεν δικαιούνταν σε καμία περίπτωση. Ο σκόρερ με την επίτευξη του γκολ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, για να προκαλέσει την κερκίδα, σκαρφιζόμενος ό,τι καραγκιοζιλίκι μπορούσε. Τα ίδια έκανε και όταν βγήκε αλλαγή, με συνέπεια να πέσουν (κακώς) κάποια μπουκάλια εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο τέταρτος έδειξε εννιά λεπτά καθυστερήσεων δικαιολογημένα, στα οποία η Νίκη δεν μπόρεσε να βρει τις φάσεις, προκειμένου να απειλήσει και το 0-1 έμεινε έως το τέλος.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Τσιμπούκας (70’ Πάνος), Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Τσουκαλάς, Κυριακίδης, Μέτσε (82’ Τζιώρας), Κάσσος, Μιράντα, Ροχάνο

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Μπάτζιος, Ουνγιαλίδης (46’ Πολίμος), Παπάζογλου (85’ λ. τρ. Φαζός), Τζανακάκης, Γκινσάρι, Ιμπραΐμι (77’ Διαμαντόπουλος), Μονρόουζ (56’ Δόρης), Βιθέντε Γκόμες, Θυμιάνης, Τσέλιος

Η ενδεκάδα της Νίκης σήμερα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου