ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φάτσης: «Η ΠΑΕ τη διαχείριση της ακαδημίας»

φάτσης-η-παε-τη-διαχείριση-της-ακαδημ-283982

Συνέντευξη, φιλοξενούμενος στο στούντιο του Blue Heart και την εκπομπή «Ισορροπίες», παραχώρησε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, Στέργιος Φάτσης, ο οποίος μίλησε για όλα τα ζητήματα του συλλόγου.

Ενδιαφέρον είχε ειδικότερα η αναφορά του στη συμφωνία με την ΠΑΕ, προκειμένου να έχει την αγωνιστική και εμπορική διαχείριση στην ακαδημία ποδοσφαίρου, ενώ έδωσε την είδηση ότι στην επόμενη Γενική Συνέλευση έχει σκοπό να φέρει πρόταση προς ψήφιση για την αύξηση της μηνιαίας συνδρομής των μελών από τα δύο στα πέντε ευρώ. Συγκεκριμένα, τόνισε:

Απομαγνητοφώνηση: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

«Όταν το ποδόσφαιρο πάει καλά, πάνε όλα καλά. Αν το ποδόσφαιρο δεν πηγαίνει καλά, κλονίζεται όλος ο οργανισμός της Νίκης Βόλου. Αυτή τη στιγμή έχουμε την τύχη να υπάρχει μία ηρεμία και μία πολύ καλή διαχείριση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τα πράγματα έχουν περάσει σ’ ένα άλλο επίπεδο.

Οπότε μας δίνεται η ευκαιρία να οργανώσουμε κάποια άλλα πράγματα. Το θέμα των συνδρομών όντως είναι ένα θέμα. Παλιά δίναμε πέντε ευρώ το μήνα, τα κάναμε δύο, αλλά δεν ήταν ότι ζορίζεται με τα πέντε ευρώ ο κόσμος. Έπρεπε και εμείς από τη δικιά μας πλευρά να βρούμε μία μέθοδο, για να έρθουμε πιο κοντά στον κόσμο, ώστε να μπορεί να μας δίνει τα χρήματα.

Υπάρχει λοιπόν ένα σχέδιο, το οποίο είναι συνέχεια των παροχών που κάνουμε. Για μένα πρέπει να πάρουμε μία απόφαση στη γενική συνέλευση να ξαναγυρίσουμε στα 5 ευρώ της μηνιαίας συνδρομής και να βγάλουμε κάποιον εισπράκτορα έξω, για να πηγαίνει πόρτα-πόρτα σε όλους, έτσι ώστε να μπορέσει να μαζέψει χρήματα για το ταμείο της Ερασιτεχνικής, παίρνοντας ένα ποσοστό για τη δουλειά του. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Οι τελευταίες γενικές συνελεύσεις που έχουν γίνει, είναι αποκαρδιωτικές. Εάν δεν «μυρίσει αίμα» ο Νικιώτης, δεν … μαζεύεται. Είναι σαν τον καρχαρία. Και εμείς έχουμε μία ευθύνη εκεί και πρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το θέμα της είσπραξης των συνδρομών. Και το e-banking μπορεί να είναι μία λύση. Είμαστε από τους πρώτους συλλόγους που βάλαμε POS. Υπάρχει η δυνατότητα δηλαδή να κατατεθούν χρήματα στην Ερασιτεχνική».

Η συμφωνία για την ακαδημία με την ΠΑΕ

Ακόμη ο κ. Φάτσης διευκρίνισε ποια είναι η συμφωνία της Ερασιτεχνικής Νίκης με την ΠΑΕ σε σχέση με την ακαδημία του ποδοσφαίρου: «Μέσα στη συμφωνία αυτή εντάσσεται και το «Παντελής Μαγουλάς». Επί Βεργέτη είχαν ξεκινήσει κάποιες κινήσεις, για να δυναμώσει η ακαδημία, έτσι ώστε κάποια στιγμή να δούμε και δικά μας παιδιά στην πρώτη ομάδα. Αυτό είναι ένα όνειρο πολλών ετών και ξέρετε πόσα παιδιά χάθηκαν, χωρίς να παίξουν στην πρώτη ομάδα της Νίκης και κάνοντας καριέρα σε άλλες ομάδες της Ελλάδας.

Από τότε λοιπόν ξεκίνησε αυτό το πρότζεκτ, που σημαίνει ότι ο προπονητής της μεγάλης ομάδας θα έπρεπε να επιλέξει το προπονητικό επιτελείο, το οποίο είχε σχέση με την Κ19, την Κ17 και την Κ15, αν υπήρχαν, αλλιώς με την ομάδα των Νέων Αθλητών Νίκης, που είναι μία ενδιάμεση κατάσταση. Μετά υπάρχουν τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Άρα οι επιλογές αυτών των προπονητών θα ήταν του προπονητή της μεγάλης ομάδας, ουσιαστικά δηλαδή της ΠΑΕ.

Όταν ήρθε ο κ. Αλέκος Βοσνιάδης και έμαθε ότι το πρότζεκτ είναι αυτό, φυσικά και δεν διαφώνησε. Έτσι λοιπόν η συμφωνία παρέμεινε ως είχε, δηλαδή να γίνει η επιλογή του προπονητικού τιμ από τη μεγάλη ομάδα και προς τα κάτω σε όλον τον κορμό που λέγεται ποδόσφαιρο της Νίκης Βόλου και να έχει την αγωνιστική και εμπορική διαχείριση η ΠΑΕ. Να πληρώνει δηλαδή προπονητές και αν θέλει να βάλει διαφημίσεις να παίρνει αυτή τα χρήματα. Εμείς ως Ερασιτεχνική βοηθήσαμε να ξεμπλοκάρουμε κάποια πράγματα σε ό,τι αφορά στο «Παντελής Μαγουλάς».

Αυτά ήταν δύο υπέρογκα πόσα σε νερό και ρεύμα και φυσικά έπρεπε να κάνουμε και σύνδεση φυσικού αερίου. Εγώ μπήκα μπροστά, γιατί έχω το δικαίωμα της υπογραφής, άρα τα πήρα πάνω μου αυτά τα πράγματα. Έκανα μία ρύθμιση στο ρεύμα, δίνοντας από τον Ιούνιο 700 ευρώ το μήνα. Η Ερασιτεχνική πλήρωσε μέχρι και τον Σεπτέμβριο και έπειτα από μία συζήτηση που κάναμε με τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου μας είπε ότι σταματάμε εμείς να πληρώνουμε, εφόσον έχει εκείνος την εμπορική και αγωνιστική διαχείριση της Ακαδημίας, γιατί η ΠΑΕ παίρνει τα χρήματα των συνδρομών και εκμεταλλεύεται εμπορικά το γήπεδο, όπως εκείνη κρίνει. Έτσι λοιπόν ανέλαβε η ΠΑΕ να συνεχίσει να πληρώνει τη συγκεκριμένη ρύθμιση μαζί με τα τρέχοντα που έρχονται ένα μήνα.

Με κινήσεις της Ερασιτεχνικής βρήκαμε λύση και για το νερό και μετά καταθέσαμε τα χαρτιά μας και έγινε η σύνδεση του φυσικού αερίου. Εκεί θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως και τον Κώστα Μανιατάκη, που είναι «εξπέρ» σ’ αυτό το θέμα και πλέον έχουμε και τα τρία, ρεύμα, νερό και φυσικό αέριο, στο «Παντελής Μαγουλάς». Αυτή λοιπόν είναι η συμφωνία που έχουμε κάνει με την ΠΑΕ ανταποδοτικά λόγω της χρήσης των εγκαταστάσεων και του ανθρώπινου δυναμικού που δώσαμε.

Αν δεν ήταν ο Αλέξης δεν θα το έκανα ποτέ. Είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, η οποία υπάρχει και δεν νομίζω ότι θα το έκανα με άλλον πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκη. Αν κάποιο παιδί από την Κ19 ή την Κ17 πάρει μεταγραφή, είμαι σίγουρος ότι δεν θα τσακωνόμασταν με τον Αλέξη για τα χρήματα σε καμία περίπτωση, γιατί ξέρω τον τρόπο που σκέφτεται. Αν θέλει να φύγει ένα παιδί, είναι καθαρά θέμα της ΠΑΕ. Ας το διαχειριστεί όπως θέλει. Ας του κάνει συμβόλαιο, γιατί πλέον ένα παιδί, μόλις περάσει τα 19, μπορεί να πάει όπου θέλει».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου