ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Η Νίκη πήρε και το πρώτο διπλό, κερδίζοντας με 3-0 τον Πιερικό

η-νίκη-πήρε-και-το-πρώτο-διπλό-κερδίζον-290869

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη για φέτος, πιο εύκολα, απ’ ότι θα περίμενε πήρε χθες η Νίκη Βόλου, επικρατώντας με 3-0 του Πιερικού στην Κατερίνη για την 5η αγωνιστική της Super League 2 και παραμένοντας αήττητη έφτασε πλέον τους 9 βαθμούς.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι, με φόρα από το τρίποντο κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, είχαν την πολυτέλεια να παίζουν με παίκτη παραπάνω από το 8ο λεπτό μετά την αποβολή του Γιαλαμίδη, πέτυχαν το 1-0 με γκολάρα του Γκαρσία στο 33’ και σημείωσαν ακόμη δυο τέρματα στο β’ μέρος με τους Παναγιωτίδη και Βλαχομήτρο (68’-72’), για να κρατήσουν δυνάμεις στη συνέχεια, ενόψει του πρώτου αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό. Αξίζει να σημειωθεί πως η χθεσινή ήταν η 8η νίκη της Νίκης Βόλου επί του Πιερικού στα τελευταία οκτώ παιχνίδια.

Επιστροφή στο 4-5-1

Ο Αλέκος Βοσνιάδης αποφάσισε να επιστρέψει σε σχήμα 4-5-1 την ομάδα του, έχοντας τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια και στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά τους, Πάνο-Ανδρέου-Γρομητσάρη-Τζοβάρα. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τσουκαλάς-Κυριακίδης, στα πλάγια κινούνταν οι Μιράντα-Βλαχομήτρος και στην κορυφή της επίθεσης ο Ροχάνο.

Δυνατά από την αρχή

Σε κεφαλιά του Ανδρέου μετά από κόρνερ στο 1’ η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τη Νίκη Βόλου να δείχνει από νωρίς τη διάθεση της να επιτεθεί και να μην περιμένει τον Πιερικό.

Ο Γιαλαμίδης είδε κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Μπεκιάρη, προλαβαίνοντας τον Ροχάνο εκτός περιοχής, αλλά αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Αργεντινός έβγαινε τετ-α-τετ με τον Γαλάνη, ο αμυντικός των γηπεδούχων τον ανέτρεψε εκτός περιοχής και από τα αριστερά, αλλάζοντας τα δεδομένα στον αγώνα από το 8ο λεπτό. Από την εκτέλεση του φάουλ από τον Γκαρσία, η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ, με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα.

Μετά από νέο φάουλ στο 18’ η Νίκη κέρδισε νέο κόρνερ, με τον Πάνο να πιάνει το σουτ, αλλά η προσπάθεια του ήταν άστοχη.

Σουτ του Μιράντα από το ημικύκλιο της περιοχή στο 24’ απέκρουσε ο Γαλάνης, με τη Νίκη να χάνει νέα ευκαιρία μετά από ένα λεπτό, όταν ο Πάνος είδε τον Ροχάνο και του έκανε την πάσα, αλλά ο Αργεντινός έπιασε αέρα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει και από νέο κόρνερ με εκτελεστή τον Μιράντα οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν βόλεϊ μέσα στην περιοχή με κεφαλιές, με την μπάλα να φτάνει στον Τσουκαλά, που αστόχησε με νέα κεφαλιά στο 27’.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βλαχομήτρος έκανε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Ροχάνο πρόλαβε και πάλι την μπάλα, η οποία με ακόμη και με ένα «φύσημα» θα μπορούσε να έχει καταλήξει στα δίχτυα.

Το 0-1 δεν άργησε να έρθει τελικά με Ροχάνο να υψώνει την μπάλα για τον Γκαρσία, ο οποίος εξαπέλυσε ένα αριστερό μονοκόμματο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του στο 33’, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γαλάνη, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η Νίκη πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα και στο 38’ ο Τζοβάρας σέντραρε από τα αριστερά με τον Γρομητσάρη να έχει προωθηθεί και να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Γαλάνη.

Νέα σέντρα αυτή τη φορά από τον Γκαρσία μετά από εκτέλεση κόρνερ είχε ως αποδέκτη τον Βλαχομήτρο, που προσπάθησε να εκτελέσει με τη μία και με γυριστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ στο 39’.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος, με τη Νίκη να αδικείται από το σκορ, έχοντας χάσει σωρεία ευκαιριών, απέναντι στον Πιερικό.

Δύο γκολ με συντήρηση δυνάμεων

Στο δεύτερο μέρος και από σέντρα του Τζοβάρα για τον Ροχάνο, πρόλαβε και απομάκρυνε η άμυνα του Πιερικού, οι παίκτες του οποίου είδαν τον Ζαφειράκη να σουτάρει στο 47’, στέλνοντας την μπάλα άουτ, όπως άουτ πέρασε και σουτ του Τζοβάρα μετά από ένα λεπτό.

Η Νίκη προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή στο 59’, μιας και ο Πάνος τραυματίστηκε, ο Κυριακίδης μετακόμισε στα δεξιά της άμυνας, όπως είχε κάνει από την αρχή με τον Εργοτέλη στο Κύπελλο, και θέση στον άξονα πήρε ο Παναγιωτίδης.

Οι γηπεδούχοι κρατώντας το 1-0 με νύχια και με δόντια κατάφεραν παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να απειλήσουν την εστία της Νίκης, με την κεφαλιά του Καρβούνη έπειτα από κόρνερ να περνά άουτ στο 65’, αλλά η Νίκη Βόλου βρήκε το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα έπειτα από τρία λεπτά.

Συγκεκριμένα από κούρσα και ατομική ενέργεια του Τζοβάρα από τα αριστερά, βγήκε η σέντρα και σε θέση βολής βρέθηκε ο Παναγιωτίδης, που δεν λάθεψε και πέτυχε το 0-2 στο 68’.

Το 0-2 όμως δεν έμεινε για πολύ, αφού στο 72’ ο Βλαχομήτρος έβαλε και τρίτο τέρμα για την ομάδα του, σκοράροντας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, αυτή τη φορά με πλασέ για το 0-3, που έδωσε πλέον διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των κυανόλευκων, οι οποίοι δεν είχαν πρόβλημα μέχρι το φινάλε.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-3

Α’ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σκόρερ: (33’ Γκαρσία, 68’ Παναγιωτίδης, 72’ Βλαχομήτρος)

Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Βοηθοί: Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Χριστοδούλου (Ημαθίας)

Κίτρινες: 17’ Εμπουσί, 41’ Πάνος, 70’ Γκαρσία, 76’ Κυριακίδης

Κόκκινη: 8’ Γιαλαμίδης

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γαλάνης, Μηλιώτης (73’ Τοπαλίδης), Καγκελίδης (81’ Παπουτζίδης), Καρβούνης, Παντελιάδης, Εμπουσί, Σουντάρ, Γιαλαμίδης, Ίτσιος (60’ Μπουόλι), Ζαφειράκης (81’ Καρανάτσιος), Χαντζάρας (60’ Κριμιτζάς)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Πάνος (59’ λ.τρ. Παναγιωτίδης), Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης (80’ Τσιμπούκας), Τσουκαλάς (80’ Μέτσε), Βλαχομήτρος (73’ Κάσσος), Μιράντα, Γκαρσία (73’ Βασιλείου), Ροχάνο

Ο κόσμος της ομάδας βρέθηκε στην Κατερίνη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου