ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Φάκελος “Μεταγραφές Ιανουαρίου“ στη Νίκη

φάκελος-μεταγραφές-ιανουαρίου-στη-293151

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξή τους στον Blue Heart την Παρασκευή (26/11) Βασίλης Βενέτης και Αλέξης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκαν και σε ενδεχόμενες μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου, με τον πρώτο και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Νίκη να επισημαίνει: «Η επιδίωξη του προπονητή είναι να είμαστε ομάδα. Για παράδειγμα με την Αναγέννηση Καρδίτσας μπήκε ο Βλαχομήτρος στο 65’ και σκόραρε. Δηλαδή θα μπει ο Βλαχομήτρος στη νοοτροπία ότι δεν ήταν βασικός; Νομίζω ότι όλα τα παιδιά που απαρτίζουν το ρόστερ είναι μία ομάδα. Τώρα ποιος θα είναι βασικός και ποιος θα μπει μετά, δεν έχει σημασία. Μπορεί ένας παίκτης που θα μπει στο 60’ να αποδειχθεί πιο σημαντικός».

Το ίδιο ζήτημα σχολίασε και ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου: «Σ’ ένα τέτοιο πρωτάθλημα, που θα έχουμε 32 αγώνες, ενώ έχουμε προχωρήσει και στο Κύπελλο, θεωρώ ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του ποιος θα παίξει βασικός. Βλέπουμε ότι αλλάζουν διαρκώς τα πλάνα του προπονητή, η τακτική, οι σχηματισμοί, η ενδεκάδα. Νομίζω ότι μέχρι τώρα έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής σχεδόν όλοι οι παίκτες και είμαστε στην 4η αγωνιστική. Είναι σημαντικό σε μία ομάδα να καταλάβουν όλοι -και το έχουν καταλάβει στη Νίκη- ότι δεν υπάρχει βασικός ή αναπληρωματικός. Σίγουρα θα έχουμε τραυματισμούς και κάρτες. Αυτό που θέλει ο προπονητής είναι να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη.

Πλέον όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 και οφείλουμε να λειτουργούμε επαγγελματικά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μεταγραφική περίοδος δεν σου είναι αδιάφορη. Είναι μια ευκαιρία για να κάνεις προσαρμογές ή να προσθέσεις κάτι. Πάντα κοιτάζουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Είναι θέμα προπονητή να κάνει εισήγηση για το ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση και μετά είναι θέμα διοίκησης να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Πρέπει να έχεις μια εικόνα από πριν για τους ποδοσφαιριστές, να έχεις κάνει σκάουτινγκ και να πάρεις πληροφορίες ακόμη και για τον χαρακτήρα τους. Ακόμη δεν ξέρω τι θα γίνει στη μεταγραφική περίοδο, αλλά το ότι θα λειτουργήσουμε επαγγελματικά αυτό είναι δεδομένο.

Θεωρώ ότι είναι λάθος να έχεις ρόστερ 30 παικτών, γιατί μετά χαλάνε οι ισορροπίες. Επίσης πρέπει να κοιτάξεις να φέρεις κάποιον καλύτερο από αυτόν που ήδη υπάρχει ή να δεις κάποιον μέσω βίντεο ή σκάουτινγκ και στην πράξη να μην σου βγει. Να φτιάξεις ομάδα τον Ιανουάριο είναι αδύνατον. Χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις και να μην κινδυνέψεις να χαλάσεις το ομαδικό κλίμα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου