ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ασπίδα στον «οργανισμό» Νίκη Βόλου

ασπίδα-στον-οργανισμό-νίκη-βόλου-293184

Η πρόσφατη αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας για τη Νίκη Βόλου δόθηκε χωρίς την παρουσία φιλάθλων και το ίδιο θα γίνει και την ερχόμενη Τετάρτη στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ως γνωστόν η βολιώτικη ομάδα τιμωρήθηκε μετά τα επεισόδια στα Τρίκαλα, με δυο παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ, ενώ η τιμωρία θα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και τις 500.000 ευρώ και 4 αγωνιστικές χωρίς κόσμο. Την προσπάθεια να «αμυνθούν» ως ΠΑΕ Νίκη Βόλου τόνισαν με χθεσινές τους δηλώσεις ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Παπακωνσταντίνου και ο αντιπρόεδρος της κυανόλευκης ΠΑΕ, Βασίλης Βενέτης. Φιλοξενούμενοι στον Blue Heart Fm αναφέρθηκαν και στο παιχνίδι με την Αναγέννηση, αλλά και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν από δω και πέρα.

Ο Βασίλης Βενέτης σχολίασε αρχικά για την ποινή των δύο αγωνιστικών: «Είναι θέμα του οργανισμού Νίκη Βόλου. Θα γίνουν κάποιες συναντήσεις από Δευτέρα, που θα είναι και ο Αλέξης. Θα κοιτάξουμε να αμυνθούμε σε αυτό με τον καλύτερο τρόπο, γιατί ο πειθαρχικός κώδικας έχει γίνει πάρα πολύ αυστηρός. Όλος ο οργανισμός Νίκη Βόλου θα πρέπει να καταλάβει ότι απρεπείς συμπεριφορές ανήκουν στο παρελθόν, δεν βοηθούν, παρά μόνο κακό προξενούν. Όσοι θέλουν να μπουν σε τέτοιες μεθοδολογίες, δεν θα ανήκουν στον οργανισμό Νίκη Βόλου, γιατί μόνο ζημιά προκαλούν. Όσοι ασχολούνται με την ομάδα οφείλουμε να αμυνθούμε σ’ αυτόν τον κίνδυνο. Όσες ομάδες δεν μπορούν να το ελέγξουν, θα έχουν προβλήματα. Εμείς με το «καλημέρα» είχαμε αυτή τη μεγάλη τιμωρία. Αν δεν το λύσουμε, θα το θεωρήσω μεγάλη αποτυχία. Θα είναι ένας λόγος να μην υπάρχω στην ομάδα».

Για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε η Νίκη να κερδίσει την έφεση ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου σημείωσε:

«Με την ολιστική μελέτη έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα και είναι σωστή η κατεύθυνση που έχει το κράτος, γιατί το πρόβλημα από εκεί ξεκινάει. Ουσιαστικά από τη στιγμή που ένα δικαστήριο αποδέχεται όσα έγραψε η αστυνομία δεν γινόταν να αλλάξει κάτι νομότυπα, έστω κι αν στην Ελλάδα όλα γίνονται», με τον Βασίλη Βενέτη να προσθέτει:

«Αυτό που διάβασα εγώ στο κατηγορητήριο και στην έκθεση της αστυνομίας, η ποινή ήταν από 2 έως 4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 25 έως 500 χιλιάδες ευρώ. Εμείς πήγαμε στο πιο χαμηλό από την αρχή. Για να γινόταν κάτι άλλο έπρεπε να πάμε σε άλλο κατηγορητήριο. Επρεπε να βγει «ψεύτικη» η έκθεση της αστυνομίας. Για να λέμε και τις αλήθειες».

Μάλιστα όπως σχολίασε στη συνέχεια ο Γιάννης Καζεπίδης την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας, προκειμένου να συζητηθεί με τους ανθρώπους της ΠΑΕ πώς μπορούν να αποφεύγονται ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον, ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε πως θα υπάρχουν κυρώσεις για εκείνους που προκάλεσαν τα επεισόδια στα Τρίκαλα και ο κ. Βενέτης επανέλαβε: «Το πρόβλημα είναι του οργανισμού της Νίκης, το έχω πει από την αρχή. Δεν είναι μόνο οι οργανωμένοι, είναι όλοι. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως «όποιος προξενεί τέτοιου είδους καταστάσεις, δεν είναι Νίκη Βόλου. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι μπαίνουν μες στο γήπεδο. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Αυτό σημαίνει μεγάλη τιμωρία για την ομάδα. Δεν ξεπερνιούνται αυτά πλέον. Οι παλιές μέθοδοι έχουν ξεπεραστεί. Όποιος δεν το καταλάβει αυτό και δεν ακολουθήσει τη ροή των πραγμάτων, θα βρεθεί κατηγορούμενος και σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να διαλύσει και την ομάδα. Αυτές οι καταστάσεις πλέον τιμωρούνται».

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της κακής εικόνας που βγαίνει προς τα έξω ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Πέραν από το οικονομικό υπάρχει κι άλλο θέμα. Για εμένα και ως ομάδα είναι κρίμα μια μειονότητα να αλλάζει αυτό που πρεσβεύουμε, δίνοντας πατήματα σε κάποιον δημοσιογράφο – σάιτ και παρατρεχάμενο να βγάζει μια εικόνα για την ομάδα που δεν ισχύει.

Η βία δεν είναι μαγκιά. Το νόημα της μαγκιάς έχει αλλάξει πάρα πολύ, κι αυτοί που έχουν μείνει 20-30 χρόνια πίσω αργά ή γρήγορα θα έχει κακό τέλος. Πρέπει πλέον ως οργανισμός να αντιληφθούμε πως είμαστε σε μία επαγγελματική κατηγορία, ένα σκαλοπάτι κάτω από τη Super League 1. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα κι αυτό έχει να κάνει με οργανωτικά, διοικητικά, τους οπαδούς, τους φιλάθλους κι αυτό τονίζουμε και από το καλοκαίρι και από τότε που αναλάβαμε την ομάδα. Αυτή η ομάδα θα πάει όσο μακριά μπορεί ο κόσμος. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πού είμαστε και πού θέλουμε να πάμε. Όταν τα σάιτ και τα ραδιόφωνα σε παρουσιάζουν άδικα ως μια ομάδα βίαιη και δίνεις δικαίωμα να σε στοχοποιήσουν είναι κρίμα. Είναι άδικο να στερείται ο φίλαθλος και ο κάτοχος διαρκείας να δει τον αγώνα με την Αναγέννηση και τον Παναιτωλικό.

Αυτά θα τα λύσουμε οικογενειακά και θα είναι μεγάλη αποτυχία αν δεν το καταφέρουμε. Πιστεύω να μας ακούσουν (σ.σ. οι οργανωμένοι), θα πάρουμε κι εμείς κάποια μέτρα κι από κει και πέρα κοιτάζουμε μπροστά και προχωράμε».

Πέρα από το εξωαγωνιστικό κομμάτι ο Βασίλης Βενέτης αναφέρθηκε και στην

αναμέτρηση με την Αναγέννηση Καρδίτσας, λέγοντας: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι όπως όλα. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Η Αναγέννηση ανήκει σ’ ένα γκρουπ ομάδων, το οποίο φαίνεται ότι θα διεκδικήσει τις πρώτες θέσεις».

Για τις εμφανίσεις της ομάδας μέχρι σήμερα: «Περάσαμε διάφορα στην αρχή του πρωταθλήματος, τα έχει πει και ο προπονητής. Είχαμε κρούσματα κορονοϊού και αυτό μας έβγαλε από τον ρυθμό. Νομίζω ότι αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που είχαμε πλήρες ρόστερ και ευελπιστώ ότι τελειώσαμε από αυτό, γιατί οι υπόλοιποι είναι εμβολιασμένοι. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα από εδώ και μπρος».

Για το ότι η Νίκη προτίμησε να πάει στη Θεσσαλονίκη στην πρεμιέρα ,ενώ θα μπορούσε να μην αγωνιστεί λόγω κρουσμάτων: «Εχουμε πει ότι είμαστε από τις ομάδες, που δεν θα ψάξουν να βρουν δικαιολογίες για να μην αγωνιστούν ή για να πάνε παραπίσω τα παιχνίδια. Άλλωστε το ρόστερ της ομάδας διαθέτει άξιους αντικαταστάτες. Βέβαια σε περίπτωση που έχουμε πάνω από επτά κρούσματα, δεν θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε, διότι αυτό προβλέπουν οι διατάξεις. Ωστόσο νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει από αυτό το στάδιο και δεν θα αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοια κατάσταση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου