ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: «Είμαστε στενοχωρημένοι»

βοσνιάδης-είμαστε-στενοχωρημένοι-299427

«Είμαστε στενοχωρημένοι, γιατί θεωρούσαμε πως θα κάναμε την πρώτη μας νίκη, χάσαμε ένα αποτέλεσμα, το οποίο πιστεύαμε πως θα πάρουμε», ανέφερε ο προπονητής της Νίκης Βόλου Αλέκος Βοσνιάδης μετά την ισοπαλία σαν ήττα, απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου την περασμένη Κυριακή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι απογοήτευσαν και απογοητεύθηκαν, σημειώνοντας την τρίτη ισοπαλία σε τρεις αγώνες και αν στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Βέροια υπήρχε δικαιολογία, την περασμένη Κυριακή η νίκη ήταν μονόδρομος, αλλά οι κυανόλευκοι επέστρεψαν μόλις με έναν βαθμό, απέναντι σε μία ομάδα χιλίων προβλημάτων.

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης, μετά το άσχημο αποτέλεσμα, δεν κρύφτηκε και προχώρησε στον δικό του «απολογισμό», αναφέροντας αρχικά: «Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε και έπρεπε να βρούμε τον τρόπο. Ξεκινήσαμε και χάσαμε ευκαιρίες που δεν χάνονται. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον πλήρη έλεγχο, όταν ο αντίπαλος προσπαθούσε να μην έχει υψηλό ρυθμό το παιχνίδι. Εμείς είχαμε ως στόχο να έχουμε τον πλήρη έλεγχο κάτι όμως που δεν κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε σχηματισμό, να δώσουμε μεγαλύτερο πλάτος και να μπούμε από τις πλευρές, αλλά δεν μπορέσαμε να βγάλουμε φάσεις, με εξαίρεση τρεις – τέσσερις φάσεις που χάθηκαν προς το τέλος.

Ετσι είναι αυτά τα παιχνίδια. Όταν σου δίνεται η δυνατότητα να προηγηθείς και μία και δύο και τρεις, αλλά εσύ την πετάς με ευκολία, είναι σίγουρο πως από κει και μετά ο αντίπαλος αμύνεται, μαζεύεται και έχει τη δυνατότητα να σπάσει τον ρυθμό και η καλύτερη ομάδα να έρθει στο ίδιο επίπεδο με την ομάδα που είναι πιο κάτω.

Παρ’ όλο που όλη την εβδομάδα συζητήσαμε πως ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα με πολλά προβλήματα και είναι φυσιολογικό να μην έχει την ίδια απόδοση για 90 λεπτά, είπαμε πως σε περίπτωση που προσπαθήσει να σπάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού, δεν πρέπει να εκνευριστούμε, δεν πρέπει να φύγει το μυαλό μας από το παιχνίδι, αλλά με υπομονή στον χρόνο που θα παίξουμε να μπορέσουμε να κάνουμε ορθόδοξα πράγματα.

Δείξαμε πως εκνευριστήκαμε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, γι’ αυτό και πήγαμε κατ’ ευθείαν σε αλλαγή σχηματισμού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Στις φάσεις που ξαναβρήκαμε δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε και ο βαθμός εκτός έδρας είναι για εμάς δύσκολο αποτέλεσμα, αλλά θα συνεχίσουμε βλέποντας το επόμενο παιχνίδι.

Πρέπει να κάνουμε τεράστια προσπάθεια και παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα να πάρει τα αποτελέσματα κάποια στιγμή, γιατί θα μπορούσε και στα δύο τελευταία παιχνίδια να έχει περισσότερους βαθμούς. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και θα έρθουν και τα αποτελέσματα».

Για τη χρησιμοποίηση από το ξεκίνημα των Ροχάνο και Τζιώρα στην επίθεση όπως έπραξε και στο παιχνίδι με τη Βέροια και την αλλαγή τακτικής στο δεύτερο μέρος με έναν φορ: «Δώσαμε κατεύθυνση να παίξουμε από τα πλάγια γιατί ο αντίπαλος με τον σχηματισμό που είχε «φόρτωνε» περισσότερο στον άξονα, οπότε έπρεπε να ψάξουμε επιλογές από το πλάι. Γι’ αυτό και μπήκαν ο Κάσσος, ο Κυριακίδης και ο Βλαχομήτρος, για να μπορέσουμε να βάλουμε την μπάλα από τα πλάγια.

Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός πως είχαμε τη δυνατότητα αυτή δεν είχαμε καλές επιλογές. Προς το τέλος ήρθαν κάποιες φάσεις, αλλά δεν τις κάναμε γκολ και είμαστε στενοχωρημένοι, γιατί θεωρούσαμε πως θα κάναμε την πρώτη μας νίκη, χάσαμε ένα αποτέλεσμα, το οποίο πιστεύαμε πως θα πάρουμε».

Ακολούθως ο τεχνικός των κυανόλευκων αναφέρθηκε στην κριτική που ασκήθηκε για το αποτέλεσμα απέναντι στον Απόλλωνα, αλλά και νωρίτερα κόντρα στη Βέροια:

«Δεν γίνεται τη μία βδομάδα να πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας και την επόμενη να αρχίζουμε να λέμε λόγια. Ετσι θα πάει. Είναι φυσιολογικό μια καινούργια ομάδα να έχει τα πάνω-κάτω. Κανείς δεν σκέφτηκε πώς μαζεύτηκε η ομάδα και πώς είναι τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, έχοντας τεράστια προβλήματα. Δεν βγήκαμε να ζητήσουμε δικαιολογίες, δεν βγήκαμε να πούμε τίποτα, αλλά υπάρχουν και ανασταλτικοί παράγοντες, που μπορούν να σε οδηγήσουν σε κακό αποτέλεσμα.

Εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα στην ομάδα και να ξέρουν πως εδώ κανείς δεν κοροϊδεύει. Κάνουμε την τεράστια προσπάθειά μας και τα παιδιά το ίδιο. Εδώ δεν υπάρχει ομάδα για να κοροϊδέψει, ούτε θα έρθουν παιχνίδια που θα δούμε την ομάδα αδιάφορη. Δεν θα γίνει ποτέ αυτό. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και έχουμε μεγάλη θέληση για να κερδίσουμε, αλλά πρέπει να γίνουμε πιο ουσιαστικοί. Πρέπει να τελειώνουμε τις φάσεις. Είναι παιχνίδια Β’ Εθνικής κι αν τις φάσεις που βρίσκεις δεν τις κάνεις γκολ, αναγκαστικά μετά χάνεται το παιχνίδι στο άγχος και στο ότι ο αντίπαλος μπορεί να μην κρατήσει ρυθμό και μετά μπαίνουν κι άλλα προβλήματα.

Πρέπει να ζήσουμε με αυτό και πρέπει πραγματικά κάποια στιγμή να τελειώνουμε τις φάσεις μας».

Για το επόμενο παιχνίδι, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, με την Αναγέννηση Καρδίτσας, μεθαύριο Πέμπτη: «Πάντα θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου. Είναι τελείως διαφορετικό να παίζεις με γεμάτο το στάδιο και τελείως διαφορετικό να παίζεις μόνος σου. Δεν έχουμε επιλογή όμως. Εμείς θα παίξουμε για να κερδίσουμε στην έδρα μας. Αυτός θα είναι ο στόχος, αλλά το σημαντικό είναι πως είναι μια χρονιά στην οποία η Νίκη θα βάλει τις βάσεις και πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με τα πάνω της και με τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο ώστε η ομάδα να στηρίζεται και να είστε σίγουροι πως οι παίκτες θα κάνουν το καλύτερο δυνατό και δεν θα υπάρχει παίκτης αδιάφορος».

Τέλος, ο Αλέκος Βοσνιάδης ευχαρίστησε τους φιλάθλους, που βρέθηκαν στο γήπεδο του Μακεδονικού: «Ευχαριστούμε όσους ήρθαν να μας στηρίξουν, τους στενοχωρήσαμε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Ο Πουλικίδης στο Πανθεσσαλικό

O Κωνσταντίνος Πουλικίδης από τον Σύνδεσμο της Δράμας θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης Νίκη Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 24/11 στις 15:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, για την 4η αγωνιστική της Super League 2. Βοηθοί του 32χρονου ρέφερι θα είναι οι Καραθανάσης (Ανατ. Αττικής) και Πλακάς (Δυτ. Αττικής), ενώ τέταρτος ορίστηκε ο κ. Στάμος (Ηλείας), με παρατηρητή διαιτησίας τον Γιαννουγλίδη (Αθηνών). Ο Πουλικίδης δεν φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στους κυανόλευκους, καθώς και στα δύο παιχνίδια που έχει σφυρίξει τη βολιώτικη ομάδα, αυτή έχει ηττηθεί. Αρχικά την περσινή περίοδο για τη Football League, είχαμε Νίκη Βόλου-Ρόδος 1-2 στις 12/05/21 στο γήπεδο της Νεάπολης και στις 15/12/19 το Βέροια – Νίκη Βόλου 3-0, για την ίδια κατηγορία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου