ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νέα ισοπαλία σαν ήττα για Νίκη Βόλου

νέα-ισοπαλία-σαν-ήττα-για-νίκη-βόλου-301803

Για 3η συνεχόμενη αγωνιστική η Νίκη Βόλου δεν κατάφερε να πανηγυρίσει και έφερε τρίτο ισόπαλο αποτέλεσμα. Οπως και με τον Ηρακλή στην πρεμιέρα, έμεινε στο 0-0 αυτήν τη φορά απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, με τη λευκή ισοπαλία αυτή τη φορά να μοιάζει με ήττα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ενδιάμεσα είχε προηγηθεί το 2-2 για τους κυανόλευκους με τη Βέροια, και χθες ήρθε… νέα πικρή ισοπαλία, απέναντι στον Απόλλωνα στο γήπεδο του Μακεδονικού, με τους γηπεδούχους να παρατάσσονται με τρεις αλλαγές, να χρησιμοποιούν τη μία… και να πανηγυρίζουν στο φινάλε το ισόπαλο αποτέλεσμα σαν νίκη.

Η 3η στροφή του πρωταθλήματος της Super League 2 δεν ήταν γούρικη για τους παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη, που απέτυχαν να κάμψουν την αντίσταση των Θεσσαλονικέων,

χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στην επανάληψη, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι και επιστρέφουν στον Βόλο, για να προετοιμαστούν για το ντέρμπι με την Αναγέννηση Καρδίτσας την ερχόμενη Πέμπτη στο Πανθεσσαλικό.

Οπως με Βέροια

Με την ίδια ενδεκάδα και σχήμα 3-5-2, που παρατάχθηκε κόντρα στη Βέροια, ξεκίνησε και χθες η Νίκη Βόλου, έχοντας τριάδα στην άμυνα που αποτελούσαν οι Ανδρέου, Γρομητσάρης και Αλιατίδης. Στη θέση των κεντρικών μέσων οι Παναγιωτίδης και Τσουκαλάς, με τους Πάνο και Τζοβάρα να καλύπτουν τις πτέρυγες δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Ο Γκαρσία ήταν ο συνδετικός κρίκος με την επίθεση, που βρισκόταν το δίδυμο των Τζιώρα-Ροχάνο.

Δυνατό αλλά…

άστοχο ξεκίνημα

Το ματς… στράβωσε από την αρχή, με τους παίκτες της Νίκης Βόλου να μην μπορούν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα, από το πρώτο κιόλας δίλεπτο.

Αρχικά και από σέντρα του Τζοβάρα από τα αριστερά, ο Τζιώρας έπιασε το σουτ, ο Πολίτης απέκρουσε και ο Πάνος, που πήρε το ριμπάουντ, αστόχησε από τη μικρή περιοχή.

Στα επόμενα δευτερόλεπτα ο Τζοβάρας έκανε την κάθετη στον Ροχάνο, ο οποίος θέλησε να «σπάσει» την μπάλα στον Τζιώρα, ο οποίος εξ επαφής δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, στη δεύτερη τεράστια ευκαιρία των κυανόλευκων.

Στο 7’ μακρινό σουτ του Ενομό δεν ανησύχησε τον Μπάγιτς και η επόμενη φάση του αγώνα ήρθε στο 20’, όταν ο Τζοβάρας έπιασε το σουτ και η μπάλα κόντραρε στον Καλογέρη. Τρία λεπτά αργότερα ο Πάνος έκανε απευθείας το σουτ σε κόρνερ του Γκαρσία, με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 36’ σημειώθηκε νέα ευκαιρία για τη Νίκη, όταν ο Γκαρσία πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να πλασάρει με το αριστερό, αλλά ο Αμαραντίδης πρόλαβε και έκανε την προβολή μακριά από την εστία.

Η Νίκη ζήτησε πέναλτι στο 45’, μετά από πτώση του Ροχάνο στην περιοχή σε κόντρα με τον Καλαϊτζίδη, αλλά ο διαιτητής Αλάμπεης δεν έδειξε να… συγκινείται κι έτσι το 0-0 παρέμεινε με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

Στο ίδιο έργο… θεατές

Με μοιραίο τον Πάνο ξεκίνησε και το β’ μέρος, όταν ο έμπειρος ποδοσφαιριστής των κυανόλευκων έκανε το σουτ στο 54’ που πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια, σε αντεπίθεση της Νίκης μετά από κόρνερ του Απόλλωνα.

Στο 64ο λεπτό ακυρώθηκε τέρμα του Ροχάνο ως οφσάιντ, ο οποίος πλέον είχε ως παρτενέρ στην επίθεση για λίγο τον Κάσσο, μιας και αντικαταστάθηκε ο Τζιώρας, ενώ στο αριστερό άκρο χρησιμοποιήθηκε ο Παναγιωτίδης, με τον Κυριακίδη να παίρνει τη θέση του Τζοβάρα και να παίζει στον άξονα.

Σουτ του Γκαρσία από πάσα του Κάσσου μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 68’ δεν είχε και πάλι τύχη, ενώ στο 85’ σέντρα του Βλαχομήτρου πρόλαβε και μπλόκαρε ο Πολίτης, πριν η μπάλα φτάσει στο κεφάλι του Κάσσου.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει και στο 88’ σε νέα σέντρα του Βλαχομήτρου και κεφαλιά του Κάσσου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πολίτης σε κόρνερ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του δευτέρου μέρους, προκειμένου η Νίκη να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα απέναντι στον Απόλλωνα.

Με το παιχνίδι να έχει οδηγηθεί πλέον σε εξάλεπτο καθυστερήσεων, που «εκμεταλλεύθηκαν» έξυπνα οι γηπεδούχοι, προσποιούμενοι τραυματισμούς, νέα μεγάλη ευκαιρία χάθηκε αυτή την φορά με κεφαλιά από τον Κυριακίδη, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Παναγιωτίδη.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΝΙΚΗ 0-0

Γήπεδο Μακεδονικού

Super League 2 – 3η αγωνιστική

Διαιτητής: Αλάμπεης (Αθηνών)

Βοηθοί: Τσακίρης, Χατζηνάκος (Δράμας)

Τέταρτος: Τσοπουλίδης (Ξάνθης)

Κίτρινες: 23’ Ροχάνο, 78’ Παναγιωτίδης, 83’ Πολίτης, 96’ Κυριακίδης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Πολίτης, Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Ν’νομό, Μπαργκάν, Καλογέρης, Ζαχαράκης, Αμαραντίδης, Παπαϊωάννου, Ξιφιλίνος (62’ Δεινόπαππας), Φράγκος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Πάνος, Τζοβάρας (62’ Κάσσος), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης (67’ Βλαχομήτρος), Τσουκαλάς, Παναγιωτίδης, Γκαρσία, Ροχάνο, Τζιώρας (62’ Κυριακίδης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου