Συνεργασία με τη διατροφολόγο Κατερίνα Παππά για την ακαδημία της ΠΑΕ Νίκη

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-17, 11:39:43
Συνεργασία με τη διατροφολόγο Κατερίνα Παππά για την ακαδημία της ΠΑΕ Νίκη

Με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο, Κατερίνα Παππά, ξεκίνησε συνεργασία η ακαδημία της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Η ανακοίνωση:

Μια νέα συνεργασία με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο, Κατερίνα Παππά, ξεκίνησε η ακαδημία της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Η ανακοίνωση: «Η Ακαδημία της ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Κατερίνα Παππά. Η Κατερίνα είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, με εξειδίκευση στον αθλητισμό. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, ενώ έχει και μεταπτυχιακό στην παχυσαρκία, τον έλεγχο βάρους και την αθλητική διατροφή.

Από την έναρξη της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, έχει συνεργαστεί με αρκετές ομάδες, όπως με τις ομάδες υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου και του ΟΥΚ, με την προαγωνιστική και αγωνιστική ομάδα κολύμβησης του ΝΟΒΑ και την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

Παράλληλα, βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με πολλούς αθλητές του Νομού μας, όλων των αθλημάτων, σε ατομικό επίπεδο. Τέλος, είναι συνεργάτης με το γυμναστήριο «Great», στο κέντρο της πόλης. Θα αναλάβει τη γενική εποπτεία της διατροφής των νεαρών μας αθλητών καθώς και τη διατροφική διαπαιδαγώγησή τους, μέσω εκπαιδευτικών παιχνιδιών και δράσεων μαζί τους. Η κα Παππά, στο πλαίσιο της έναρξης της συνεργασίας της με την ομάδα μας, πραγματοποίησε τις εξής δηλώσεις:

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πως η διατροφή «μπαίνει» στον αθλητισμό, με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό, κι αυτό είναι κάτι  θετικό, καθώς το ένα είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το άλλο. Στην Ελλάδα, τέτοιου είδους δράσεις είναι αρκετά δύσκολο να στηριχθούν, χρειάζονται νέα άτομα με διάθεση και υπομονή. Στη διαδικασία αυτή, σε επίπεδο Ακαδημιών, «αρχηγός» είναι ο προπονητής. Αυτός με καθοδηγεί, ανάλογα με τις ανάγκες των αθλητών και την ηλικιακή τους κατηγορία.

Αφού πάρουμε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, από κοινού προσπαθούμε να την «περάσουμε» στα παιδιά, είτε με κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα, είτε με μερικά επιμορφωτικά παιχνίδια. Έτσι, θα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά στην αθλητική διατροφή. Πολλοί από τους νέους που ασχολούνται, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό, δύνανται να φτάσουν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτού, είναι σημαντικό να γνωρίζουν, από μικρή ηλικία, τα βασικά στοιχεία της αθλητικής διατροφής. Στόχος μας είναι τα παιδιά, μέσω της καλής τους διατροφής, να έχουν την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, σωστά διατροφικά αποτελέσματα, απόδοση και ομαλή αποκατάσταση, σε ό,τι αφορά αυτά που, ενδεχομένως, έχουν υποστεί κάποιον τραυματισμό.

Είναι εξαιρετική η προσπάθεια που γίνεται από το επιτελείο της Ακαδημίας της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Είναι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναπτυχθεί η ομάδα που υπηρετούν, αλλά και να φέρουν εξέλιξη, κατ’ επέκταση, στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Εγώ θα είμαι αρωγός στην προσπάθειά τους. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε στα πρότυπα των Ακαδημιών ποδοσφαίρου του εξωτερικού, για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τα παιδιά μας. Κάθε συνεργασία, η οποία έχει στόχο τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης, αλλά και την υγεία των αθλητών, μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει και, πιστεύω πως μόνο μέσω τέτοιων συνεργασιών μπορούμε να διαμορφώσουμε σωστά αναπτυγμένες ομάδες και αθλητές».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=