ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κλοπή της Νίκης με ανύπαρκτο πέναλτι στο 94ο λεπτό

κλοπή-της-νίκης-με-ανύπαρκτο-πέναλτι-σ-313680

Με μία απαράδεκτη απόφαση με ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε στη Βέροια στο 94’ από τη διαιτητή Ελένη Αντωνίου για υποτιθέμενη ανατροπή του Πασά, η Βέροια έκλεψε στο τέλος της αναμέτρησης τον βαθμό από τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό, που ειχε κάνει την ανατροπή και βρισκόταν μπροστά με 2-1.

Το τελικό 2-2 αδικεί τη Νίκη των χιλίων προβλημάτων, που βρέθηκε μία ανάσα από ένα πολύτιμο τρίποντο στη δεύτερη αγωνιστιική της Σούπερ Λίγκας 2, αλλά δεν της έφτασαν λόγω της Αντωνίου τα γκολ των Τζοβάρα στο 36’ και Τσουκαλά στο 81’. Το σκορ είχε ανοίξει στο 30’ με αυτογκόλ του Ανδρέου.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε σύστημα 3-5-2, με τριάδα στην άμυνα μπροστά από τον Μπάγιτς τους Αλιατίδη, Γρομητσάρη και Ανδρέου, ενώ όλη την πλευρά έπαιζαν οι Πάνος δεξιά και Τζοβάρας αριστερά. Στο κέντρο ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς, επιτελικού ο Λούκας Γκαρσία και στην επίθεση το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Τζιώρας και Ροχάνο.

Η Νίκη ενώ είχε δύο σημαντικές στιγμές με σουτ των Τζοβάρα και Λούκας Γκαρσία στο 18’ και το 19’ που απέκρουσε σωτήρια ο Βελλίδης, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 30’, όταν επικράτησε αναμπουμπούλα στο ύψος της μικρής περιοχής μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μούργου, η μπάλα κόντραρε στον Ανδρέου μετά από προσπάθεια για διώξιμο του Γρομητσάρη και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1.

Η Νίκη αντέδρασε γρήγορα και στο 36’ με καρφωτή κεφαλιά του Τζοβάρα στο πίσω δοκάρι μετά τη σέντρα του Πάνου από τα δεξιά ισοφάρισε σε 1-1.

Οι κυανόλευκοι μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη και στο 47’ και στο 51’ είχαν δύο σουτ των Τζοβάρα και Ανδρέου υπό πολύ καλές προϋποθέσεις εντός περιοχής έπειτα από ισάριθμες πάσες του Τζιώρα, αλλά αυτά πέρασαν πάνω από την εστία.

Η Βέροια φάνηκε απειλητική στο οριζόντιο δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου στο 55’, ενώ τεράστια ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 65’, όταν μπερδεύτηκε ο Βελλίδης με αμυντικό του και δεν κατάφερε να μπλοκάρει σε σέντρα του Τζοβάρα. Η μπάλα στρώθηκε στον Τζιώρα, που σε κενή εστία βιάστηκε να γυρίσει το σώμα του και να σουτάρει, κάνοντας ένα «τυφλό» σουτ με το αριστερό άουτ.

Καλή φάση για τη Βέροια στο 74’ με το σουτ του Γαβριηλίδη να απομακρύνεται σε κόρνερ από τον Μπάγιτς, που έπεσε στην αριστερή του γωνία.

Οι γηπεδούχοι, παρότι δεν φαίνονταν απειλητικοί, κατόρθωσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 81’, με τον Τσουκαλά να πλασάρει σωστά με τον Βελλίδη εξουδετερωμένο ουσιαστικά, μετά την κακή του έξοδο σε σέντρα του Τζοβάρα. Έτσι, έγινε το 2-1 για τη Νίκη, με το σκορ να αλλάζει στο 95’, όταν εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι ο Πασάς (2-2), το οποίο πήρε ο ίδιος, βουτώντας στην περιοχή, ενώ έκανε επιθετικό φάουλ αρχικά στον Ανδρέου, προκαλώντας την οργή σε κερκίδες και αγωνιστικό χώρο στο Πανθεσαλικό.

Συμπέρασμα: η κ. Αντωνίου πρέπει να πάει επειγόντως στο σπίτι της, καθώς είναι ακατάλληλη να σφυρίζει παιχνίδια.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Τζοβάρας, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς, Λούκας Γκαρσία (82’Μέτσε), Ροχάνο (90’ Μπόσιο), Τζιώρας

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (84’ Ντίνας), Λούκας Ράμος (60’ Μπλέτσας), Γαβριηλίδης, Πασάς, Μούργος (60’ Πόζογλου), Γιακουμάκης (71’ Περδίκης)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου