ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Ομάδα για πρωταθλητισμό η Νίκη»

ομάδα-για-πρωταθλητισμό-η-νίκη-325407

Ομάδα που έχει δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα, για να πετύχει τους στόχους της χαρακτήρισε τη Νίκη Βόλου ο προπονητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Κώστας Γεωργιάδης.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι δύο αντίπαλοι θα συναντηθούν μεθαύριο Κυριακή στις 15.00 στο Καυτανζόγλειο (διαιτητής ο Τακίδης από το Κιλκίς, όπως ορίστηκε χθες) για την πρεμιέρα του πρώτου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2 και ο 41χρονος Θεσσαλονικιός τεχνικός μίλησε στην ΕΡΑ Μακεδονίας 102 Fm και τον δημοσιογράφο Γιάννη Δέλκο για την προσπάθεια του «Γηραιού», που επιστρέφει μέσω της εξαγοράς του ΑΦΜ της Τριγλίας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά και για το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη, για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Νίκη Βόλου, όπως η Ξάνθη και η ΑΕΛ, είναι ιστορική ομάδα, με δυναμική και έχει δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα, για να πετύχει τον στόχο του πρωταθλητισμού και φέτος και τις προηγούμενες χρονιές. Θα διεκδικήσει και η Νίκη τον τίτλο του πρωταθλήματος. Όλα αυτά είναι όμως στη θεωρία και ο καθρέφτης είναι ο αγωνιστικός χώρος. Εμείς έχουμε μία ομάδα, που μπορεί να μην έχει δαπανήσει πολλά χρήματα, όμως υπάρχει ελπίδα, υπάρχει το νεαρό της ηλικίας, μία ιδιαίτερη ενέργεια που έχουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές, που μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη: «Είναι μοναδικό στην Ευρώπη να μην έχει ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα κι ενώ έχουμε μπει στον Νοέμβριο και έχουμε τρεις μήνες προετοιμασίας. Φαίνεται η ανοργανωσιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να μας θορυβήσει, για να αρχίσουμε να αλλάζουμε πράγματα στην οργάνωση και τη δομή του. Δεν μπορεί να γίνει κανένας αγωνιστικός σχεδιασμός, όταν δεν υπάρχει ένας μπούσουλας για την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό είναι δυσάρεστο».

Για τη δυναμική του πρώτου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2, που συμμετέχει και η δική του ομάδα: «Ο Ηρακλής συμμετέχει μετά τα χρόνια της αποχής και απραξίας σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, που είναι άκρως ανταγωνιστικό. Ο όμιλός μας έχει πολλές δυνατές και ιστορικές ομάδες. Αυτό είναι όμορφο, αλλά ταυτόχρονα μας πιέζει να γινόμαστε καλύτεροι και ο κόσμος του Ηρακλή θα δει παιχνίδια που θυμίζουν αυτά της Α’ Εθνικής. Υπάρχουν ομάδες που είχαν το δικαίωμα των μεταγραφών από την αρχή και στελέχωσαν το ρόστερ τους, όπως ήθελαν. Πιστεύω ωστόσο ότι δεν υπάρχουν μεγάλη διαφορές».

Για τους στόχους του Ηρακλή: «Ο Ηρακλής έχει ξεκινήσει από το μηδέν και προσπαθούμε να χτίσουμε ένα σύνολο αντάξιο της ιστορίας του. Ο στόχος είναι να κερδίζουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, καθώς είμαστε Ηρακλής και το έχουμε δείξει και στα φιλικά. Δε θα μιλήσω για υψηλούς στόχους πρωταθλητισμού, γιατί είμαστε ακόμη στη φάση της δημιουργίας ομάδας και χρειάζεται χρόνος. Η διοίκηση μας δίνει ηρεμία και προσπαθεί κι αυτή να οργανωθεί ακόμη περισσότερο σε όλα τα επίπεδα κι έτσι αγωνιστικά η ομάδα δουλεύει με καθαρό μυαλό.

Καλώ τον κόσμο να βοηθήσει στο δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής με τη Νίκη Βόλου. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τους καλώ να είναι όλοι μαζί μας και να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών».

Τελευταίο διπλό με Ανιέτε

Με τον Ηρακλή συνδέονται οι πιο ευχάριστες αναμνήσεις από τη σύγχρονη ιστορία της Νίκης Βόλου, αφού στο τελευταίο ματς μεταξύ των δύο ομάδων πριν το κυριακάτικο, δηλαδή την 1η Ιουνίου 2014, οι Βολιώτες επικράτησαν με 4-0 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ και πανηγύρισαν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Πάντως, το τελευταίο παιχνίδι με τον Ηρακλή γηπεδούχο ήταν για τον πρώτο γύρο των πλέι οφ εκείνης της σεζόν, με τον «Γηραιό» να επικρατεί με 1-0 με τέρμα του Σιατραβάνη, που ήρθε στη Νίκη φέτος, αλλά αποτέλεσε γρήγορα παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο διπλό της Νίκης επί του Ηρακλή ήταν στον δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας της ίδιας χρονιάς (10/2/14), με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν 1-2 με γκολ των Χοβέ και Ανιέτε στο 14’ και το 50’, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει σε 1-1 ο Ιντζόγλου (42’).

Χωρίς Ναπολιτάνο ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής στην πρεμιέρα της Super League 2 με τη Νίκη Βόλου θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αντόνιο Ναπολιτάνο. Η ενημέρωση της ομάδας αναφέρει: «Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απουσία του Αντόνιο Ναπολιτάνο από την αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής συμμετέχει σε κομμάτια της προπόνησης με την υπόλοιπη ομάδα, άλλα δεν μπορεί ακόμα να τον υπολογίζει ο Κώστας Γεωργιάδης. Η ομάδα προπονήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί στις εγκαταστάσεις της Μίκρας και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα προπονηθεί το μεσημέρι στο Καυτανζόγλειο».

Αναβολή για Τρίκαλα

Να απολογηθεί η ΠΑΕ Νίκη στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ματς Κυπέλλου με τα Τρίκαλα ήταν χθες προγραμματισμένο, αλλά η υπόθεση πήρε αναβολή.

πηγή φωτό: kerkidasport

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου