ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρόκριση για τη Νίκη, 0-1 τα Τρίκαλα

πρόκριση-για-τη-νίκη-0-1-τα-τρίκαλα-338228

Στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε η Νίκη Βόλου, καθώς επικράτησε των Τρικάλων εκτός έδρας με 0-1 χάρη σε πέναλτι του Ροχάνο στο 73’, που κέρδισε ο Μιράντα από τον Ευθυμίου. Το πρώτο μέρος ήταν φτωχό σε θέαμα, αλλά στο δεύτερο με την είσοδο του Λούκας Γκαρσία η βολιώτικη ομάδα ανέβασε αισθητά την απόδοσή της, δημιούργησε φάσεις και τελικά σκόραρε από την άσπρη βούλα, κρατώντας το υπέρ της αποτέλεσμα ως το τέλος. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα τα Τρίκαλα λόγω αποβολής του Παρέδες στο 87’.

Η διάταξη των ομάδων

Τα Τρίκαλα ξεκίνησαν με τον Σεντουριόν στη θέση του τερματοφύλακα, ενώ στόπερ ήταν οι Παρέδες, Ντιαλόσι και πλάγιοι μπακ ο Σανδραβέλης (δεξιά) με τον Χειρίτραντα (αριστερά). Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Μπαξεβάνος και Ριζογιάννης και πίσω από τον φορ Κουσκουνά τοποθετήθηκαν οι Ευθυμίου Ελευθεριάδης και Πέλκας.

Η Νίκη είχε τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Πάνο και αριστερά τον Παναγιωτίδη, ενώ στο κέντρο αυτής το δίδυμο αποτέλεσαν οι Ανδρέου και Γρομητσάρης. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν με ανασταλτικές κυρίως αρμοδιότητες οι Κυριακίδης και Τσουκαλάς, μπροστά τους ήταν ο Μιράντα, στα άκρα ο Βλαχομήτρος αριστερά και ο Κάσσος δεξιά, ενώ ο Ροχάνο ήταν ο κλασικός προωθημένος.

Χωρίς φάσεις στο πρώτο μέρος

Το πρώτο μέρος ήταν … μετρίως μέτριο, αφού δεν καταγράφηκαν πλην μίας για λογαριασμό των Τρικάλων σημαντικές στιγμές. Στο δεύτερο λεπτό ο Βλαχομήτρος ζήτησε πέναλτι σε «τσίμπημα» της μπάλας μέσα στην περιοχή, ενώ στο 8’ ο Κουσκουνάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το σουτ που έκανε πιεζόμενος, έφυγε ψηλά άουτ, χωρίς να υπάρξει απειλή για την εστία της Νίκης.

Στο 16’ ο Μιράντα ελευθερώθηκε και εκτέλεσε από μακριά, αλλά ο Σεντουριόν μπλόκαρε, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ χρειάστηκε να φτάσουμε στο 32’, για να καταγραφεί η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα, με την κεφαλιά του Πέλκα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάγιτς μετά τη σέντρα του Ευθυμίου.

Ανεβασμένη με Λούκας Γκαρσία στο δεύτερο

Η Νίκη είχε μόλις μία τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος και ήταν φανερό ότι υπήρχε πρόβλημα δημιουργικότητας, με συνέπεια στην έναρξη του δεύτερου μέρους να περάσει στον αγώνα ο Λούκας Γκαρσία στη θέση του Βλαχομήτρου, με τη μετατόπιση του Μιράντα στα άκρα και τον νεοεισελθόντα να αγωνίζεται στον άξονα.

Στο 50’ η Νίκη έφτασε στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή στην αναμέτρηση, με τον Ανδρέου μετά το κόρνερ του Λούκας Γκαρσία από τα δεξιά να έρχεται με φορά στο πίσω δοκάρι και να κάνει τη δυνατή κεφαλιά, την οποία μπλόκαρε δύσκολα στη δεξιά του γωνία ο Σεντουριόν, για να βγάλει αμέσως μετά επίθεση ο ΑΟ Τρίκαλα. Ευθυμίου, Κουσκουνάς και Ελευθεριάδης συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο να σουτάρει από θέση βολής εντός περιοχής, αλλά ο Μπάγιτς απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια στο 51’.

Στο 54’ η Νίκη έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ροχάνο ανάμεσα από το πέναλτι και τη μικρή περιοχή να κατεβάζει με φοβερό τρόπο την μπάλα, μετά τη σέντρα από τα δεξιά του Λούκας Γκαρσία, αλλά φάτσα με το γκολ σούταρε πάνω στον Σεντουριόν.

Στο 61’ ο Τζοβάρας μπήκε στη θέση του Κυριακίδη, για να γίνει ένας πολύ πιο επιθετικός αριστερός μπακ σε σχέση με τον Παναγιωτίδη, που μετατοπίστηκε στα χαφ δίπλα στον Τσουκαλά.

Ακολούθως, στο 62’ μετά τη μαγική ενέργεια του Μιράντα στον άξονα και κάθετη του ίδιου, ο Κάσος πήγε να βγει στο τετ-α-τετ, αλλά έπεσε στα πόδια του ο Σεντουριόν και μπλόκαρε.

Ο Λούκας Γκαρσία ξαναφάνηκε δημιουργικά στο 66’, όταν πήρε την μπάλα από τον Τσουκαλά, ελευθερώθηκε και σέντραρε. Αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Τσουκαλάς, που είχε κάνει γρήγορη κίνηση στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση, που πήγε προς την εστία, αλλά ο Σεντουριόν ήταν σε ετοιμότητα.

Προηγήθηκε με πέναλτι

H Νίκη ήταν εμφανώς καλύτερη στην επανάληψη και στο 72’ κέρδισε πέναλτι με τον Μιράντα, μετά από ανατροπή του από τον Ευθυμίου εντός περιοχής, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται. Το πέναλτι, που ο Βρέσκας έδωσε με καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων, εκτελέστηκε στο 73’ και ο Ροχάνο νίκησε τον Σεντουριόν, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 0-1, παρά το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας των Τρικάλων έπεσε σωστά.

Τα Τρίκαλα αντέδρασαν και στο 76’ ο Μπάγιτς απογειώθηκε, για να αποκρούσει σε κόρνερ την κεφαλιά του Ευθυμίου, σε μία σημαντική απειλή για την εστία της Νίκης. Σε ετοιμότητα ήταν ο Μπάγιτς και στο συρτό σουτ του Μπαξεβάνου στο 80’, αν κι αυτή τη φορά είχε πιο εύκολο έργο.

Στο 87’ είχαμε μία θετική εξέλιξη για τη Νίκη, καθώς ο Παρέδες πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα, έχοντας δεχθεί την πρώτη στο 27’ και αποβλήθηκε.

Τελευταία φάση του ματς το αδύναμο σουτ του Νιάρου, που μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Μπάγιτς, με το 0-1 να μένει ως το τέλος.

Να σημειωθεί ότι ένταση είχαμε πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και μερίδα οπαδών της Νίκης, οι οποίοι αρχικά προκλήθηκαν από τους οπαδούς των γηπεδούχων και αντέδρασαν.

TΡΙΚΑΛΑ: Σεντουριόν, Σανδραβέλης, Παρέδες, Ντιαλόσι, Χειρίτραντας, Ριζογιάννης, Μπαξεβάνος, Ευθυμίου (82’ Νιάρος), Ελευθεριάδης (79’ Νίζιτς), Πέλκας, Κουσκουνάς

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μπάγιτς, Πάνος, Παναγιωτίδης, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης (61’ Τζοβάρας), Τσουκαλάς, Μιράντα (90’ Μπόσιο), Κάσσος (90’ Αλιατίδης), Βλαχομήτρος (46’ Λούκας Γκαρσία), Ροχάνο (85’ Τζιώρας)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου