ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κικίλιας: «Να φέρουμε τον κόσμο κοντά»

κικίλιας-να-φέρουμε-τον-κόσμο-κοντά-342114

Μπορεί πέρυσι λόγω κορονοϊού η δράση σε επίπεδο υποδομών να διακόπηκε απότομα, φέτος ωστόσο η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο επικεφαλής της ακαδημίας Ανδρέας Κικίλιας, που φέτος «τρέχει» πλέον σε διπλό ταμπλό, φιλοξενήθηκε στον Blue Heart Fm, όπου μεταξύ άλλων σχολίασε την επιλογή του Γιάννη Ακτσιαλή στην Κ19, την προσφορά του απινιδωτή από τον Ακη Σουγγάρη και άλλα θέματα.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την επιλογή Ακτσιαλή στην Κ19: «Εντοπίσαμε τον Γιάννη και είδαμε το βιογραφικό του. Βέβαια η πρώτη επαφή έγινε με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας, Αλέκο Βοσνιάδη, και τον συντονιστή τεχνικής λειτουργίας της Ακαδημίας, Κωνσταντίνο Σταμέλο. Είπαμε στον κ. Βοσνιάδη ότι έχουμε έναν προπονητή που ταιριάζει σ’ αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε, φρόντισε να μάθει και ο ίδιος και το πρώτο που μου είπε ήταν ότι «Ανδρέα πες του να ξέρει ότι η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή» εννοώντας να πάει ο Γιάννης να δει τις προπονήσεις».

Για τη σημασία των υποδομών: «Το ότι προωθήθηκαν παιδιά από την Κ19 στην πρώτη ομάδα καθώς και από τους Νέους Αθλητές στην Κ19, είναι το νόημα της Ακαδημίας. Να εξελίσσονται τα παιδιά και να ανεβαίνουν προς τα πάνω».

Για την προσφορά του απινιδωτή από τον Ακη Σουγγάρη: «Ηταν μια σπουδαία κίνηση και χορηγία από τον κ. Σουγγάρη. Τον ευχαρίστησα και προσωπικά από κοντά. Με τον Ακη έχουμε άριστη συνεργασία και μας βοηθάει πάρα πολύ.

Είναι κάτι ουσιώδες και αφορά όχι μόνο την πρώτη ομάδα, τα τμήματα υποδομής, τους αγωνιζόμενους, τους διαιτητές, τους θεατές και όσους είναι παρόντες σ’ έναν αγώνα, αλλά και γενικότερα τους ανθρώπους, ακόμη και περαστικούς από τη γειτονιά. Πλέον το «Π. Μαγουλάς» θα αποτυπωθεί από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ως σημείο απινιδωτή, ο οποίος καλύπτει το εύρος όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά μέχρι ενήλικες. Δηλαδή αν προκύψει περιστατικό εκεί κοντά τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ή όποιος γνωρίζει, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον απινιδωτή. Φυσικά θα υπάρχει ειδική σήμανση έξω από το γήπεδο, οπότε θα ξέρει ο κόσμος ότι στο «Π. Μαγουλάς» βρίσκεται απινιδωτής.

Είναι μια συσκευή που πρέπει να διαθέτει κάθε εγκατάσταση το 2021. Εμείς τώρα λέμε ότι πήραμε έναν απινιδωτή, ενώ είναι κάτι που θα έπρεπε να υπάρχει σε όλες τις δομές, όπου ασχολούνται αθλητές είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά. Φυσικά αυτό είναι κάτι που προαπαιτείται σ’ έναν αγώνα επαγγελματικής κατηγορίας ή Κυπέλλου και καλό θα ήταν να υπάρχει σε κάθε εγκατάσταση».

Για τις γνώσεις που πρέπει να έχει κάποιος για τη χρήση του απινιδωτή: «Δεν είναι ένα σαν ένα κινητό που το ανοίγουμε και δουλεύει. Πλέον οι απινιδωτές και να μην ξέρεις τη λειτουργία τους, σε κατευθύνουν μόνοι τους, δηλαδή υπάρχουν οδηγίες σαφείς, τις οποίες ακολουθείς. Παρόλα αυτά πρέπει να έχεις γνώση από πρώτες βοήθειες, ΚΑΡΠΑ, χρήση απινιδωτή. Πρόσφατα όλο το επιτελείο της πρώτης ομάδας, εγώ προσωπικά και κάποιοι συνεργάτες στην ΠΑΕ, παρακολουθήσαμε σχετικό σεμινάριο. Θα ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές μ’ ένα τετράωρο σεμινάριο, οι προπονητές της Ακαδημίας και οι παίκτες της Κ19 και των Νέων Αθλητών, γιατί αυτοί που θα είναι πρώτοι σ’ ένα περιστατικό θα είναι οι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα οφείλει να υπάρχει γιατρός που ξέρει πολύ καλά τη χρήση απινιδωτή, αλλά και οι παίκτες θα πρέπει να γνωρίζουν, όπως συνέβη στο φετινό Euro στην περίπτωση του Έρικσεν. Είναι πολύ κρίσιμα τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα, ώστε να κάνεις τις σωστές κινήσεις. Μακάρι να μείνει ο απινιδωτής στο «Μαγουλάς» χωρίς να χρειαστεί να του αλλάξουμε ποτέ μπαταρία, διότι η μπαταρία εξαντλείται ανάλογα με τη χρήση».

Για την τρέχουσα περίοδο στην ακαδημία: «Θα είναι μια ειδική χρονιά -κορονοϊού επιτρέποντος- σε σχέση με πέρσι και επικοινωνιακά. Είναι ένα κομμάτι που θέλουμε να βγει προς τα έξω για να φέρουμε τον κόσμο κοντά.

Βέβαια εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων αναγκαζόμαστε κι εμείς να πάρουμε κάποια μέτρα, όπως για παράδειγμα να μην επιτρέπουμε στους γονείς να παρακολουθήσουν τους αγώνες και τις προπονήσεις των παιδιών. Πάντως από τις 26/10 αλλάζει αυτό και θα μπορούν να είναι παρόντες στις προπονήσεις, πράγμα που θα εξετάσουμε».

Εκδρομή στα Τρίκαλα

Εκδρομή στα Τρίκαλα διοργανώνουν οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Νίκης Βόλου και το Blue Club τους καλεί ώστε να βρεθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα, στη μάχη της πρόκρισης, για το Κύπελλο Ελλάδας, την ερχόμενη Πέμπτη. Αναλυτικά:

«Μετά από πολλούς μήνες, ελέω covid-19, ξαναγυρίζουμε στη θέση που αρμόζει σε κάθε οπαδό, τα πέταλα των γηπέδων. Την Πέμπτη 28/10/2021 ο σύνδεσμός μας διοργανώνει εκδρομή στα Τρίκαλα, όπου η ΝΙΚΑΡΑ μας δίνει παιχνίδι κυπέλλου με τον ΑΟΤ. Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας Αναπαύσεως 27 καθημερινά από τις 18:00-22:00.

Υ.Γ. Θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπεται.

ΔΕΝ Σ’ ΑΦΗΣΑΜΕ ΜΟΝΗ ΠΟΤΕ

ΒLUE CLUB «Π. ΝΤΟΚΟΥΖΗΣ» 1985 – ΘΥΡΑ 3».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου