ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ξεμούδιασε με τεσσάρα επί του Ηρακλή Λάρισας η Νίκη

ξεμούδιασε-με-τεσσάρα-επί-του-ηρακλή-λ-358119

Την ευκαιρία για ακόμη ένα φιλικό ξεμούδιασμα είχε χθες η Νίκη Βόλου, επικρατώντας του Ηρακλή Λάρισας, ομάδας της Γ’ Εθνικής, με 4-1 στο ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος». Για τους κυανόλευκους σκόραραν από μία φορά ο Μιράντα με τον Μπάλα, και από δύο ο Κάσσος, ενώ το τέρμα των Λαρισινών πέτυχε ο Αλεξίου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με το πρωτάθλημα της Super League 2 να παραμένει… στον πάγο η Νίκη Βόλου συνεχίζει τα φιλικά προετοιμασίας και εγρήγορσης και χθες ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε την ευκαιρία για νέες δοκιμές, αλλά και για να δει τους παίκτες, που μέχρι χθες δεν είχαν χρόνο συμμετοχής, όπως ο Θάνος Κυρίτσης, που έπαιξε ως δεξιός μπακ αντί του αδερφού του Γιάννη, και ο Γιώργος Μπάλλας, ο οποίος μάλιστα σκόραρε στο φινάλε.

Πώς ξεκίνησε

Με σχήμα 4-5-1 ο Αλέκος Βοσνιάδης παρέταξε τη Νίκη με τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Κυρίτσης, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Παναγιωτίδης. Στη μεσαία γραμμή Μπόσιο και Κυριακίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μιράντα να έχει ρόλο οργανωτή, την ώρα που στις πτέρυγες, δεξιά κι αριστερά κινούνταν οι Κάσσος και Βλαχομήτρος, με τον Τζιώρα να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο μέρος

Η πρώτη τελική προσπάθεια του αγώνα ήρθε στο 4ο λεπτό με τον Τζιώρα να βρίσκεται μέσα στην περιοχή και να επιχειρεί γυριστό σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαγιάννη.

Δια… ποδός Τζιώρα ήρθε και η επόμενη φάση, όταν στο 10ο λεπτό ο Κυρίτσης του έστρωσε την μπάλα στη μικρή περιοχή με τον φορ της Νίκης να κάνει το πλασέ που έδιωξε ο Παπαγιάννης με διπλή προσπάθεια.

Το 1-0 δεν άργησε να έρθει, στην 3η και… φαρμακερή προσπάθεια, όπως αποδείχθηκε. Ο Μιράντα βρέθηκε εκτός περιοχής, δεν δίστασε να δοκιμάσει το δεξί του πόδι και έστειλε την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία του Παπαγιάννη, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του στο 12ο λεπτό.

Μετά από τρία λεπτά ο Μιράντα εκτέλεσε φάουλ σχεδόν από το σημείο που σκόραρε νωρίτερα, αναγκάζοντας τον Παπαγιάννη να εκτιναχθεί και να παραχωρήσει το κόρνερ.

Για τον Ηρακλή Λάρισας μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου, από τον άξονα και προς τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στην περιοχή του Μπάγιτς, ο οποίος είδε τον Κάσσο να προσπαθεί να απομακρύνει με το κεφάλι, με την μπάλα να περνά μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι σε κόρνερ στο 24’, για να αποφευχθεί το αυτογκόλ.

Επειτα από σέντρα του Βλαχομήτρου από τα αριστερά στο 32’, ο Κάσσος βρέθηκε μέσα στην περιοχή κι αφού επιχείρησε το σουτ η μπάλα κόντραρε σε σώματα, καταλήγοντας σε κόρνερ, με τη Νίκη να συνεχίζει να ψάχνει ένα δεύτερο τέρμα.

Δύο λεπτά μετά ο Κυριακίδης έκανε την κούρσα από τον άξονα, και δοκίμασε το πόδι του, με τον Παπαγιάννη να απομακρύνει την μπάλα, εκεί όπου βρισκόταν ο Βλαχομήτρος, αλλά και το δικό του σουτ σταμάτησε σε σώματα.

Η Νίκη στο 45’ κέρδισε πλάγιο από τα αριστερά. Ο Τζιώρας πήρε την πρώτη κεφαλιά κάνοντας την πάσα για την καρδιά της αντίπαλης άμυνας στον Κάσσο, ο οποίος με άπιαστο σουτ τίναξε τα δίχτυα του Παπαγιάννη για το 2-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος

Για τη Νίκη Βόλου η πρώτη υποψία ευκαιρίας στο β’ μέρος πήγε να δημιουργηθεί στο 55’, αλλά το σουτ του Ροχάνο κόντραρε σε αμυνόμενο, με τον Αργεντινό φορ να μην μπορεί να ολοκληρώσει και τη φάση, που έφτιαξε ο Βλαχομήτρος στο 58’.

Το 3-0 ήρθε στο 63’ με τον Τσουκαλά να δοκιμάζει σουτ από το ύψος της περιοχής και με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Κάσσο, που δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει ξανά με σουτ από θέση βολής.

Σουτ του Χρηστίδη για τους φιλοξενούμενους στο 64’ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην πρώτη τελική προσπάθεια του Ηρακλή, για να έρθει το 69ο λεπτό, όταν ο Κυρίτσης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ροχάνο πήρε την κεφαλιά, ο Παπαγιάννης εκτινάχθηκε στην κάτω δεξιά γωνία, και με τη βοήθεια του δοκαριού, κράτησε το 3-0.

Ο Ηρακλής Λάρισας πέτυχε το γκολ της… τιμής στο 70’ με τον Αλεξίου να βλέπει εκτός εστίας τον Περιστερίδη και λίγο κάτω από τη σέντρα έκανε το σουτ, μειώνοντας θεαματικά σε 3-1.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης έριξε στον αγώνα πριν το φινάλε τους Θάνο Κυρίτση και Γιώργο Μπάλλα, στην πρώτη τους συμμετοχή μετά τους τραυματισμούς που αντιμετώπιζαν από το καλοκαίρι. Ο πρώτος αγωνίστηκε στη θέση του αδερφού του, ως δεξιός μπακ, ενώ ο Μπάλλας, που είχε συμμετοχή και σε άλλες φάσεις νωρίτερα, διαμόρφωσε το τελικό 4-1 με όμορφη ατομική ενέργεια και πλασέ στο 91’.

Μάλιστα μετά το γκολ ο διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά, με τη Νίκη πλέον να προετοιμάζεται… πιθανότατα για τα Τρίκαλα και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΑΟΤ το τριήμερο 26-27-28 Οκτώβρη, αφού πολύ δύσκολα θα έχουμε σέντρα την επόμενη Κυριακή 24/10 στο πρωτάθλημα της Super League 2.

ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ

Φιλικός Αγώνας

Νίκη B.-Ηρακλής Λ. 4-1

Διαιτητές: Πλακιάς, Γερμάνης, Λάκιας

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Μπάγιτς (46’ Περιστερίδης), Γ. Κυρίτσης (79’ Θ. Κυρίτσης), Παναγιωτίδης, Γρομητσάρης (46’ Τσιμπούκας), Αλιατίδης (61’ Ανδρέου), Κυριακίδης (46’ Μέτσε), Μπόσιο (46’ Τσουκαλάς), Βλαχομήτρος (73’ Πάνος), Κάσσος (67’ Αλτιντζής), Μιράντα (61’ Μπάλλας), Τζιώρας (46’ Ροχάνο)

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: (Χατζηλιάδης) Παπαγιάννης, Μπαλαμούτης (64’ Τάρτας), Καμπέρης (46’ Χρηστίδης), Κούλπας (90’ Σταμάτης), Γκαλίτσιος (67’ Δοδοντσάκης), Αγρόδημος, Παπαγεωργίου (75’ Ναρινόγλου), Μπάμης (61’ Κουτσούκης), Αλεξίου (77’ Βαγενάς), Χατζηλιόντας (61’ Χατζηλιόντας) Χασομέρης (86’ Αναδολού).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου