ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Καταδίκη των φιλάθλων της Νίκης για τα επεισόδια

καταδίκη-των-φιλάθλων-της-νίκης-για-τα-345858

Και τρία χρόνια μακριά από το γήπεδο

Την ενοχή των επτά συλληφθέντων φιλάθλων της Νίκης στη διάρκεια των επεισοδίων την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου έξω από το γήπεδο «Παντ. Μαγουλάς» και μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα με τον ΑΕΠ Ηρακλής αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Η δίκη συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε χθες, μετά από αναβολή εξαιτίας της μη παρουσίας ενός αστυνομικού, εκ των βασικών μαρτύρων της υπόθεσης.

Οι επτά φίλαθλοι κάθισαν στο εδώλιο με τις κατηγορίες της πρόκλησης επεισοδίων με αφορμή αθλητική εκδήλωση από κοινού, της διατάραξης κοινής ειρήνης με αφορμή αθλητική εκδήλωση από κοινού και της απρόκλητης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Το δικαστήριο τους απάλλαξε από την τελευταία κατηγορία και έκρινε την ενοχή τους για τις δύο πρώτες. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την επιβολή ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών για κάθε κατηγορία και χρηματικό πρόστιμο 800 ευρώ. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε να επιβάλει σε κάθε κατηγορούμενο συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ με τριετή αναστολή.

Επέβαλε δε στους κατηγορούμενους την επιβαρυντική περίπτωση του αθλητικού νόμου για απαγόρευση προσέλευσής τους σε γήπεδο και ποδοσφαιρικό αγώνα τα επόμενα τρία χρόνια και την παρουσίασή τους πριν από κάθε αγώνα της ομάδας στους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, όπου θα παραμένουν από δύο ώρες πριν μέχρι δύο ώρες μετά τη λήξη του.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση κατά της απόφασης, ωστόσο το προβλεπόμενο από τον αθλητικό νόμο μέτρο που τους κρατά για μια τριετία μακριά από το γήπεδο μπορεί να αρθεί μόνο εφόσον δικαιωθούν από το Εφετείο.

Νομικοί σχολίαζαν ότι οι φίλαθλοι της Νίκης έπεσαν στα «μαλακά» με δεδομένο ότι ο αθλητικός νόμος είναι αρκετά πιο επιβαρυντικός σε σχέση με το αν κατηγορούνταν μεμονωμένα για τα ίδια πλημμελήματα.

Για παράδειγμα, ενώ το πλημμέλημα της διατάραξης ειρήνης έχει ως «οροφή» ποινής φυλάκισης τα δύο έτη, ο αθλητικός νόμος προβλέπει για το ίδιο αδίκημα ποινή έως πέντε έτη.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου