ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Λύση στις προπονήσεις της Νίκης

λύση-στις-προπονήσεις-της-νίκης-406249

Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας μίας επαγγελματικής ομάδας στην καθημερινότητά της είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι, προκειμένου αυτή να θεωρείται οργανωμένη και να δουλεύει σε όσο το δυνατόν πιο υψηλά στάνταρ.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Στη Νίκη Βόλου μπορεί να έχουν αναγκαστεί, με δεδομένο ότι «βλέπουν το βοηθητικό του Πανθεσσαλικού από φωτογραφίες», όπως δήλωσε ο Αλέκος Βοσνιάδης, να κάνουν διαδρομή 80 λεπτών κάθε μέρα, για να πηγαίνουν στο γήπεδο των Καναλίων, ωστόσο, αυτό δε θα συνεχιστεί για πολύ.

Κι αυτό γιατί από τις 10 Οκτωβρίου υπολογίζουν οι άνθρωποι της ομάδας ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα θα μπει στο ανακαινισμένο γήπεδο του ΟΣΕ πίσω από το «Παντελής Μαγουλάς», στο οποίο, όπως είναι ο προγραμματισμός αυτή τη στιγμή, θα κάνει τέσσερις προπονήσεις τη βδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό δίνεται λύση στην προετοιμασία της ομάδας πριν τους επίσημους αγώνες της και δε θα χρειάζονται οι χρονοβόρες μετακινήσεις.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Βενέτης, είναι ο άνθρωπος που επιβλέπει εδώ και καιρό τις εργασίες στο γήπεδο του ΟΣΕ και ενημερώνει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την εξέλιξή τους: «Οι εργασίες ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο με το άνοιγμα του χώρου, καθώς έφυγε το πλαϊνό ανάχωμα και έφτασε η διάσταση του γηπέδου να είναι 88Χ70. Στο πλάτος είναι κανονικές οι διαστάσεις. Στο μήκος είμαστε οριακά στα 90 μέτρα.

Επειτα έγινε σκάψιμο του χώρου με την απομάκρυνση του παλιού τάπητα και συνεχίσαμε με απανωτά φρεζαρίσματα. Γύρω στο Απρίλιο φτιάχτηκε καινούργιο ποτιστικό σύστημα με νέους σωλήνες και γύρω στα 30 νέα μπεκ, γιατί αυτό είναι το σύγχρονο και ομοιόμορφο πότισμα. Εγινε νέο αντλιοστάσιο και αποκτήσαμε αυτόματο πότισμα.

Τον Ιούνιο κάναμε σπορά του γηπέδου με αφρικανική αγριάδα, που είναι εξαιρετικής αντοχής, αλλά είναι θερινός σπόρος. Περιμέναμε τρεις μήνες να δέσει ο τάπητας και αποφύγαμε παρά τις πιέσεις να μπει μέσα κόσμος για προπόνηση. Την περασμένη Τρίτη, έγινε επισπορά με τον χειμερινό σπόρο (λόλιουμ).

Θα περιμένουμε είκοσι μέρες, για να δέσει κι αυτός ο σπόρος και γύρω στις 10 Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο για χρήση από την ομάδα. Οι προδιαγραφές λένε ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε 600 ώρες τον χρόνο, που αντιστοιχεί σε μιάμιση ώρα τη μέρα. Θεωρώ ότι θα γίνονται γύρω στις τέσσερις προπονήσεις τη βδομάδα στο γήπεδο του ΟΣΕ και όταν βρέχει και είναι επιβαρυμένο το γήπεδο θα πηγαίνουμε στο πλαστικό στο κεντρικό γήπεδο.

Συζητούμε να κάνουμε ένα αρδευτικό σύστημα, για να ποτίζουμε και το πλαστικό, που το πρόβλημά του είναι πως «κολλάει» στη ζέστη, γιατί έχει από κάτω καουτσούκ. Όταν όμως ποτιστεί και είναι υγρό, είναι εξαιρετικό. Σ’ αυτόν τον τάπητα και δε μιλάω για την υπόλοιπη εγκατάσταση, μπορεί να γίνει αγώνας Europa League».

Ο Βασίλης Βενέτης, που περνά πολλές ώρες της μέρας του στο «Παντελής Μαγουλάς» ρωτήθηκε και για την ανέγερση της Θύρας 3, στην οποία έχουν μπει τα θεμέλια από την πρώτη εργολαβία ανακατασκευής του ιστορικού γηπέδου της Νίκης, τονίζοντας τα εξής:

«Στο μυαλό μου είναι να γίνει μία θύρα 1.200 θέσεων πάνω στα θεμέλια που έχουν «πέσει», η οποία από κάτω θα έχει χώρους άθλησης, όπως αίθουσα με βάρη, έναν διάδρομο για τρέξιμο, αλλά και γραφεία, για να στεγαστεί εκεί ο σύλλογος. Αν γίνει αυτό, θα απελευθερωθούν και τα κτήρια της Μαιάνδρου και θα μπορέσουν να γίνουν καταστήματα. Πίσω από την κερκίδα, στις διαστάσεις που υπάρχουν θεωρώ ότι πρέπει να γίνει πάρκινγκ, αλλά έχουν γίνει σκέψεις μήπως δημιουργηθεί ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ ή πισίνα, όμως θεωρώ ότι ο χώρος δεν επαρκεί».

Τέλος, για την απομάκρυνση του αρχειακού υλικού και των φορτηγών από τον χώρο της ΓΑΙΑΟΣΕ, που έχει παραχωρηθεί στη Νίκη για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου, ασκούνται συνεχώς πιέσεις και πριν λίγες μέρες έγινε νέα συνάντηση γι’ αυτό το θέμα. Ο Βασίλης Βενέτης περιμένει να αδειάσει ο χώρος και να κινηθούν οι διαδικασίες: «Από τη σύμβαση προβλέπεται να υλοποιηθεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα 400.000 ευρώ. Επειδή ως φορέας δεν μπορεί ο Ερασιτέχνης να το υλοποιήσει, πρέπει να συμβληθεί είτε με την ΠΑΕ είτε με έναν άλλο φορέα, προκειμένου να υλοποιήσει το έργο.

Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να περάσει μέσα από Γενική Συνέλευση και ν’ ακουστούν όλες οι απόψεις, ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του συλλόγου», ήταν το σχόλιο του παράγοντα της Νίκης, που συμπλήρωσε: «Όλ’ αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα, γιατί από τη στιγμή που θα παραδοθούν τα κτήρια του ΟΣΕ, πρέπει σε έναν χρόνο να δηλώσουμε αν μπορούμε να κάνουμε το έργο. Στα επόμενα τρία χρόνια από τη στιγμή της απάντησης υποχρεούμαστε να υλοποιήσουμε την επένδυση των 400.000 ευρώ».

Πάντως, να σημειωθεί ότι οι τωρινές εργασίες δεν αφορούν μόνο στο γήπεδο του ΟΣΕ, αλλά και στα αποδυτήρια του «Παντελής Μαγουλάς», καθώς και στην αίθουσα που στεγαζόταν το Blue Club και η οποία προορίζεται ως χώρος εγγραφών και υποδοχής για την ακαδημία.

Προσπαθεί να κλείσει φιλικό με τον Πανιώνιο

Η διοίκηση της Νίκης Βόλου είναι σε επαφή με τον Πανιώνιο, προκειμένου η αθηναϊκή ομάδα να έρθει στο «Παντελής Μαγουλάς» την επόμενη Τετάρτη για φιλικό, που θα έχει χαρακτήρα μνήμης, λόγω της κοινής προέλευσης των δύο ομάδων. Σήμερα θα γίνει γνωστή η απάντηση των κυανέρυθρων, ενώ να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ Νίκη προσπαθεί να φέρει στον Βόλο και τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά οι υποχρεώσεις του δεν του το επιτρέπουν.

«Προετοιμασία» πριν το παιχνίδι με τη Φήκη

Στις σελίδες που διατηρεί στα social media η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανάρτησε φωτογραφίες με τις νέες φανέλες, που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν μεθαύριο Κυριακή στις 16.00 κόντρα στη Φήκη, την οποία οι κυανόλευκοι θα αντιμετωπίσουν σε νοκ-άουτ αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος. Το σχόλιο που συνοδεύει τις φωτογραφίες είναι: «Προετοιμασία πριν το παιχνίδι».

Για την αναμέτρηση με τους Τρικαλινούς, το μοναδικό πρόβλημα αποτελεί ο Θάνος Κυρίτσης, που εξακολουθεί να μην προπονείται λόγω τραυματισμού. Διαιτητής στη συνάντηση που θα γίνει στο Εθνικό Στάδιο των Τρικάλων θα είναι ο Δημήτρης Μαλούτας από την ΕΠΣ Ημαθίας με βοηθούς τον συντοπίτη του Γιώργο Χριστοδούλου και τον Δημήτρη Παπαφέστα από την ΕΠΣ Λάρισας. Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Θωμάς Μπουρουζίκας (ΕΠΣ Λάρισας) και παρατηρητής ο Γρηγόρης Λέφας (ΕΠΣ Πιερίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου