ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αντί για Λάρισα, Τρίκαλα για Νίκη Βόλου

αντί-για-λάρισα-τρίκαλα-για-νίκη-βόλου-410594

Aντί για τη Λάρισα, όπου και είχε προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι με τη γειτονική ΑΕΛ, θα βρεθεί στη Φήκη Τρικάλων, όπου θα αντιμετωπίσει την τρικαλινή ομάδα, σε νοκ άουτ παιχνίδι της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αν και… η σέντρα για τις ομάδες της Super League 2, στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, υπολογιζόταν για την επόμενη Τετάρτη, τελικά η ΕΠΟ τήρησε την παράδοση… και αιφνιδίασε για ακόμη μία φορά, ορίζοντας την 3η φάση για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ετσι η Νίκη Βόλου αλλάζει το πλάνο της και μπαίνει σε ρυθμούς επίσημου αγώνα, μεταβαίνοντας την Κυριακή στον Δήμο Πύλης των Τρικάλων, όπου και θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα της Φήκης.

Μετά τα… μαντάτα από την ΕΠΟ η ΠΑΕ Νίκη Βόλου έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης πως ματαιώνεται φυσικά το φιλικό με την ΑΕΛ. Αναλυτικά: «Η προγραμματισμένη για την Κυριακή, φιλική αναμέτρηση της Νίκης Βόλου, στη Λάρισα, κόντρα στην ΑΕΛ, ματαιώνεται, λόγω της έναρξης των επισήμων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας μας.

Π.Ο. Φήκης – Νίκη Βόλου, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, στο γήπεδο Φήκης, το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής (26/9, 16:00)».

Ρούσσας: «Θα παλέψουμε απέναντι στη Νίκη»

Μετά την κλήρωση της γ’ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας που στον δρόμο της Φήκης θα είναι η Νίκη Βόλου ο προπονητής της τρικαλινής ομάδας Τάκης Ρούσσας σχολίασε το αποτέλεσμα της κληρωτίδας στον Ρ/Σ «Λέσχη 97,6», επισημαίνοντας ότι οι παίκτες του θα παλέψουν για το καλύτερο. «Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι για εμάς. Αυτό σημαίνει ότι το κίνητρο στους παίκτες υπάρχει για να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό και αν μπορέσουμε να κάνουμε και την έκπληξη» σχολίασε ο προπονητής της Φήκης και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε καλή κατάσταση και βέβαια δεν θα έχουμε κανένα άγχος, αφού όπως καταλαβαίνει κάποιος το Κύπελλο για εμάς είναι μια εμπειρία που ήδη την έχουμε απολαύσει. Ξέρουμε ότι ο κόσμος περιμένει να δει αυτόν τον αγώνα και αυτό σίγουρα μας δίνει επιπλέον κίνητρο».

Επιστροφή στον Βορρά

Μετά την περσινή εξορία στον Νότιο Όμιλο και το … τουρ στα νησιά του Αιγαίου πελάγους, η Νίκη Βόλου από χθες επέστρεψε στον Βορρά για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2, η εκκίνηση της οποίας θα γίνει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου.

Οι ομάδες της Super League 2 χωρίστηκαν χθες και επίσημα σε δύο ομίλους, ενώ την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία όπως ήταν γνωστό θα πάρει μια ομάδα. Συγκεκριμένα, οι δύο πρωταθλητές των ομίλων θα παίξουν μπαράζ (διπλά παιχνίδια). Ο πρώτος θα πάρει την απευθείας άνοδο και ο δεύτερος θα δώσει μπαράζ με τον προτελευταίο της SL1.

Αναφορικά με τον υποβιβασμό, τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο πέφτουν στη Γ’ Εθνική. Τέλος, φέτος δεν θα υπάρξουν playoffs και playout στην SL2.

Ένα από τα ζητήματα που έπρεπε να διευθετηθούν στο χθεσινό Δ.Σ. της SL2, ήταν εκείνο των Β’ ομάδων, καθώς με γεωγραφικά κριτήρια τρεις ανήκουν στο Νότο (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) και μία στον Βορά (ΠΑΟΚ). Αυτόματα αν έμεναν έτσι θα υπήρχε «θέμα», αφού οι Β’ ομάδες δεν προβιβάζονται/υποβιβάζονται.

Το «πρόβλημα» λύθηκε με το «σπάσιμό» τους ανά δύο σε κάθε όμιλο. Ετσι μετά από κλήρωση που έγινε τη σεζόν 2021/22 στο Νότιο Ομιλο θα είναι οι Β’ ομάδες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και στο Βόρειο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ενώ η διοργανώτρια αρχή προχώρησε σε αντίστοιχη διαδικασία και για τις επόμενες χρονιές.

Πιο συγκεκριμένα του χρόνου οι «ερυθρόλευκοι» και οι «πράσινοι» θα… αλλάξουν θέσεις και οι μεν πρώτοι θα πάνε στο Νότο, οι δε δεύτεροι στο Βορρά, ενώ το 2023/24 η ΑΕΚ θα είναι εκείνη που θα παίζει στο Βορά, μαζί με τον ΠΑΟΚ Β’.

Με βάση τα πιστοποιητικά συμμετοχής από την ΕΕΑ και τον διαχωρισμό που έγινε οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Νίκη Βόλου είναι οι εξής:

Βόρειος όμιλος: Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Ηρακλής, Τρίκαλα, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Πανσερραϊκός, Πιερικός, Θεσπρωτός, ΑΕΛ, Νίκη Βόλου, Βέροια, Ξάνθη, ΠΑΟΚ Β, Ολυμπιακός Β.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου