ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Στοίχημά μας να αναδείξουμε τη δυναμική της Νίκης Βόλου»

στοίχημά-μας-να-αναδείξουμε-τη-δυναμ-415212

Ο μεγαλομέτοχος της Νίκης Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου, και ο αντιπρόεδρος της κυανόλευκης ΠΑΕ, Βασίλης Βενέτης, φιλοξενήθηκαν στο ρ/σ Blue Heart FM 105.1, μιλώντας για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας τους και όχι μόνο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φιλοξενούμενοι των Γιώργου Μαστρογιάννη και Δημήτρη Δεμίρη, οι παράγοντες των κυανόλευκων αναφέρθηκαν στην πορεία των έργων στο «Π. Μαγουλάς», στο γήπεδο του ΟΣΕ, στην παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και τους στόχους τους στο επόμενο διάστημα.

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 900.000 ευρώ:

Α.Π.: «Η Νίκη έχει ξεφύγει ως μέγεθος όχι μόνο από τη Ν. Ιωνία και τον Βόλο, αλλά και από τη Θεσσαλία γενικότερα. Oπου κι αν έχω πάει, με ρωτούν για την ομάδα. Το στοίχημά μας ως διοίκηση είναι να αναδείξουμε το μέγεθος του συλλόγου και αυτό ξεκινάει πάντα από τον κόσμο. Μία ομάδα χωρίς κόσμο και χωρίς να γεννάει νέους φιλάθλους, μοιραία θα σβήσει κάποια στιγμή. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και πρέπει να αναδείξουμε τη δυναμική της ομάδας. Το λέμε, το πιστεύουμε και ήρθε η ώρα να το δείξουμε και έμπρακτα. Αυτός είναι ο σκοπός τόσο με τα διαρκείας, όσο και με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Β.Β.: «Βρεθήκαμε μ’ έναν πρόεδρο μεγάλης ομάδας των Αθηνών, εκτός των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, και μας είπε ότι «εσείς με καλή πορεία και τη δυναμική σας θα έχετε πολύ περισσότερο κόσμο από τη δική μου ομάδα». Αρα όλοι ξέρουν πού μπορεί να φτάσει τη Νίκη ο κόσμος. Εχει περάσει πολλές απογοητεύσεις, αλλά πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να καταλάβει ότι γυρίσαμε σελίδα και ότι έχουμε ένα ευοίωνο μέλλον μπροστά μας. Τα βήματά μας θα είναι σκαλί-σκαλί, δεν μπορείς να «απογειώνεσαι». Πρέπει τα βήματα να είναι σταθερά, για να μην πιστεύεις ότι θα «γκρεμιστείς». Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, για να σταθεροποιηθείς σ’ ένα επίπεδο που αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου και δεν θα πέσεις εύκολα από εκεί».

Για την παρουσία τους για τρίτη χρονιά στα διοικητικά και αν έχουν επηρεαστεί από την κρίση λόγω κορονοϊού:

Β.Β.: «Δεν είναι η πανδημία. Η Νίκη κλήθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γίνει ΠΑΕ. Αν θυμάμαι καλά, η ημερομηνία έναρξης της ΠΑΕ ήταν στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 και το πρωτάθλημα άρχιζε στις 29/9. Σε 16 ημέρες έπρεπε να γίνουν όλα. Τότε είχαμε βρεθεί δέκα μέτοχοι μαζί με τον Ερασιτέχνη και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Μετά προέκυψαν η πανδημία, το πίσω-μπρος στο θέμα της Super League 2, η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας στα δικαστήρια, που δεν τελεσφόρησαν. Μετά άρχισε μία χρονιά στην οποία μπήκαμε με πολλές προσδοκίες, αλλά κατέληξε να σώσουμε την κατηγορία με πολύ μεγάλη δυσκολία. Ταυτόχρονα, όμως, όλο αυτό το διάστημα από οργανωτικής πλευράς πάντα υπήρχαν άνθρωποι και εργαζόμενοι στην ΠΑΕ, οι οποίοι σε κάθε απαίτηση ήταν συνεπείς, με αποτέλεσμα να μη συναντήσουν κάποιο πρόβλημα».

Για τον στόχο της ομάδας φέτος:

Α.Π.: «Θεωρώ ότι κάθε χρόνο ο στόχος παραμένει ο ίδιος, δηλαδή να παράγεις καλό προϊόν, να το κάνεις ελκυστικό για τον φίλαθλο, να είσαι ανταγωνιστικός, η ομάδα να έχει ποιότητα, να είναι δυνατό σύνολο, να παλεύει μέσα στο γήπεδο και να έχει ψυχικές αντοχές. Από εκεί και πέρα στοχεύουμε σε γρήγορη παραμονή, γιατί, αν υποβιβαστείς από τη Super League 2, πας στη Γ’ Εθνική. Επίσης θα επιδιώξουμε, αν υπάρχουν playoffs, να είμαστε στις ομάδες που θα συμμετάσχουν».

Για τον σχεδιασμό της ΠΑΕ, την ώρα που δεν έχουν ανακοινωθεί βασικά πράγματα από τη διοργανώτρια αρχή:

Β.Β.: «Τα έχουμε πει κατ’ επανάληψη αυτά. Είναι η παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρήσαμε ότι στην αρχή του καλοκαιριού μπήκαμε σε μία σειρά και νομοθετήθηκαν πράγματα, αλλά βλέπουμε ότι πάμε από παράταση σε παράταση. Υπάρχει η αδειοδότηση της ΕΠΟ και η αντίστοιχη της ΕΕΑ. Ολες αυτές οι καταστάσεις θα έπρεπε να είχαν ξεκαθαρίσει από καιρό».

Για την προσφυγή της ΑΕΛ και τι θα συμβεί εφόσον δικαιωθεί:

Α.Π.: «Στην Ελλάδα, όταν είναι να ερμηνευτεί ένας νόμος, μπαίνει στη μέση ο ανθρώπινος παράγοντας. Τώρα στο Διαιτητικό ο αντίλογος θα είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να μείνουν στον δρόμο 200 ποδοσφαιριστές και συνήθως αυτός ο αντίλογος υπερτερεί.

Πάντως κατά τη γνώμη μου, αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, το πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει μία ομάδα που έχει αδειοδότηση δεν το χάνει, γιατί εμείς είχαμε επιλογές στους ποδοσφαιριστές, κάναμε προετοιμασία και γενικά οργανωθήκαμε. Στις άλλες ομάδες υπήρχε μια αβεβαιότητα, που δεν είναι καλό. Βέβαια το πλεονέκτημα που θα είχες βάσει νομοθεσίας χάνεται ή αλλοιώνεται λίγο, αλλά δεν είναι καταστροφικό».

Β.Β.: «Μετά θα πρέπει να ακυρωθούν οι μεταγραφές που έκαναν οι ομάδες και μετά πάμε πάλι από την αρχή. Το οξύμωρο είναι ότι αυτοί οι παίκτες που φωνάζουν γιατί δεν μπορούν να πάνε στις ομάδες, μετά διαμαρτύρονται γιατί δεν πληρώνονται».

Για τη σύμβαση με το Πανθεσσαλικό και πως δεν μπορεί να γίνει φιλικό εκεί:

Β.Β.: «Η σύμβαση που έχουμε με το Πανθεσσαλικό είναι μόνο για επίσημους αγώνες. Οταν αρχίσει το πρωτάθλημα, θα έχουμε το γήπεδο για μία προπόνηση πριν από τον αγώνα».

Α.Π.: «Πράγματι αυτό δεν είναι καλό, αλλά από την άλλη έχουμε ένα ρόστερ που είναι όλοι επαγγελματίες. Πιστεύω ότι φέτος το Πανθεσσαλικό θα είναι πλεονέκτημα για την ομάδα. Εχουμε πολύ καλούς αθλητές, το προπονητικό τιμ κάνει φοβερή δουλειά, επομένως θεωρώ πως είμαστε μια ταχυδυναμική ομάδα, που θα δείχνουμε άλλη εικόνα στο Πανθεσσαλικό. Ιδανικό θα ήταν να δίναμε κάποια φιλικά εκεί, αλλά πιστεύω ότι δεν θα κοστίσει πολύ στην ομάδα».

Για τους χορηγούς:

Β.Β. «Βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση για τους χορηγούς της φανέλας. Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται μ’ αυτό. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες ποιος θα είναι ο κεντρικός χορηγός και γενικά οι χορηγοί μας θα παρουσιαστούν σε κάποια εκδήλωση».

Για την πορεία των έργων στο «Π. Μαγουλάς»:

Β.Β.: «Στο «Π. Μαγουλάς» έχει ολοκληρωθεί μία εργολαβία, που ήταν από την Περιφέρεια. Τώρα γίνονται κάποιες επιπλέον εργασίες. Η ΠΑΕ κάνει εργασίες βελτίωσης όλων των χώρων που βρίσκονται στην οδό Μαιάνδρου. Γίνονται καινούργια αποδυτήρια, δημιουργούνται χώροι που θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και της Ακαδημίας, έγιναν κάποιες προστατευτικές παρεμβάσεις, γιατί ο χώρος προορίζεται να φιλοξενεί την Ακαδημία και τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες. Ο αγωνιστικός χώρος έχει ολοκληρωθεί. Για παράδειγμα την περασμένη Πέμπτη είδαμε τον ΠΑΟΚ να παίζει στο Conference League σ’ έναν τάπητα ακριβώς ίδιον με αυτόν στο «Π. Μαγουλάς», αλλά στην Ελλάδα δεν γίνονται παιχνίδια σε τέτοια γήπεδα. Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος χλοοτάπητας με την κατάλληλη υγρασία είναι πάρα πολύ καλός και δεν εμπεριέχει κινδύνους για τραυματισμούς, αλλά οι περισσότεροι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα δεν τον προτιμούν. Εμείς έτσι κι αλλιώς αυτό το γήπεδο λόγω των συνθηκών για τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια τον προορίζουμε για την Κ19 και τους Νέους Αθλητές, οι οποίοι στην ουσία θα αποτελούν την Κ17.

Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ολοκλήρωση της Θύρας 3 και νομίζω ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα έχει τελειώσει κι αυτό. Έχουμε κάποιες νομικές διαφωνίες σχετικά με το αν μπορεί να γίνει νέα προγραμματική σύμβαση. Κάνουμε συνεχώς συναντήσεις γι’ αυτό το θέμα και προσπαθούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα, ώστε να μεγαλώσει το γήπεδό μας.

Ταυτόχρονα έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στον χώρο του ΟΣΕ. Ο σπόρος που μπήκε είναι εξαιρετικός αλλά για τη θερινή περίοδο. Γι’ αυτό θα γίνει άμεσα μία επανασπορά και σε 20 ημέρες θα είναι έτοιμο το προπονητικό μας κέντρο, που προορίζεται για την ανδρική ομάδα.

Αυτό το διάστημα οι προπονήσεις γίνονται στο γήπεδο Καναλίων, το οποίο έχουμε σαν δεύτερο προπονητικό μας κέντρο. Είχαμε καταθέσει αίτημα στον κ. Νασίκα για παραχώρηση του γηπέδου των Καναλίων και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Κάναμε κάποιες παρεμβάσεις στα αποδυτήρια, στον αγωνιστικό χώρο και το βελτιώσαμε σε σημαντικό βαθμό. Το κακό είναι ότι βρίσκεται σε απόσταση και χρειάζεται περίπου 40 λεπτά να πας και άλλα τόσα για να γυρίσεις πίσω».

Για το γήπεδο των Καναλίων:

Α.Π.: «Το γήπεδο των Καναλίων ως εναλλακτική λύση είναι πολύ καλή και με κάποιες παρεμβάσεις και έργα που έκανε η ΠΑΕ είναι πολύ αξιόπιστο ως εναλλακτική λύση».

Για το γήπεδο του ΟΣΕ:

Α.Π.: «Αφουγκράζομαι το νόημα της ερώτησης, αλλά κι εγώ ούτε γεωπόνος είμαι, ούτε εργολάβος, αλλά αυτό που έχω συνειδητοποιήσει τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με την ομάδα πιο εντατικά, είναι πως αυτά τα έργα, για να γίνουν σωστά, χρειάζονται μήνες. Αν κάποιος είχε δει τον χώρο σε τι κατάσταση ήταν και πώς είναι σήμερα, θα καταλάβει γιατί έχουν αργήσει τα έργα. Εχουμε ξεκινήσει και ασχολούμαστε ουσιαστικά από τον Ιανουάριο.

Αυτό που εμείς ως διοίκηση θέλουμε, είναι, όταν κάνουμε μια δουλειά, να την κάνουμε σωστά. Το πιο απλό θα ήταν να έχουμε μπει μέσα, να τα έχουμε ισοπεδώσει όλα, να κάνουμε την σπορά και να μπούμε μέσα από τον Ιούνιο. Η δουλειά που έχει γίνει είναι φοβερή και είναι παρακαταθήκη για την ομάδα. Εχουν μπει μπεκ, αρδευτικό σύστημα κτλ. Είναι ένα έργο που πιο γρήγορα δεν μπορεί να γίνει. Τώρα θα κάνουμε επανασπορά. Είναι ένα «διαμάντι» για την ομάδα. Κι εγώ, αν δεν είχα ασχοληθεί, θα έλεγα «έλα μωρέ ένα γήπεδο είναι, πόσο θα πάρει;». Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά πρέπει να γίνουν σωστά βήματα».

Για την έρευνα αγοράς για λεωφορείο:

Α.Π.: «Ναι, κάνουμε έρευνα αγοράς και είναι μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο. Αν αναλογιστεί κάποιος πόσα έξοδα έχουμε σε μετακινήσεις, είναι μία κίνηση που την εξετάζουμε. Θα βάλουμε κάτω τα δεδομένα και θα πάρουμε μια απόφαση μέσα στον επόμενο μήνα».

Για ποιο λόγο τα παιδιά της Ακαδημίας έχουν μειωθεί:

Β.Β.: «Το θέμα των παιδιών και της Ακαδημίας το θίξαμε και σε μια συγκέντρωση που είχαμε πριν μέρες και τη χαρακτηρίσαμε οικογενειακή συγκέντρωση. Είπαμε κάποιους λόγους και θέλω να πω πως οι Ακαδημίες λιγόστεψαν λόγω των εγκαταστάσεων. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και δεν μπορείς με κακές εγκαταστάσεις να διεκδικήσεις από την «πίτα» κι ας έχεις το μεγαλύτερο όνομα στην περιοχή κι ας λέγεσαι Νίκη Βόλου. Ολη αυτή η προσπάθεια που γίνεται είναι να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις. Το βλέπουμε κι από φέτος, θα το δούμε και του χρόνου, το πόση ζωντάνια έχει πάρει το γήπεδο. Τα παιδιά ξεκινούν να έρχονται κι αυτά στον χώρο των πιτσιρικάδων διαδίδονται πολύ γρήγορα. Οταν κάποιος πει στον φίλο του πως βελτιώνονται οι εγκαταστάσεις και πνέει ένας νέος άνεμος, πολύ σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα. Θα γιγαντωθούμε και θα φτάσουμε να ξεπεράσουμε σε παιδιά τις Ακαδημίες παλαιότερων χρόνων σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ειδικά όταν «κουμπώσεις» το γήπεδο του ΟΣΕ, νομίζω πως θα μιλάμε για μια μεγάλη Ακαδημία στην Ελλάδα και όχι μόνο στην περιοχή».

Για τις αποφάσεις που παίρνονται από τη διοίκηση:

Β.Β.: «Κανείς δεν είναι αλάθητος, αλλά κάποιες αποφάσεις που παίρνονται είναι για το καλό της ομάδας. Στη ζυγαριά αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας, για το αν είναι προς όφελος της ομάδας».

Για την ΑΜΚ και την αγορά των διαρκείας:

Β.Β.: «Θα γίνει μια προσπάθεια πιο συντονισμένη μέσα στις επόμενες ημέρες, για να πιάσουμε τα νούμερα που έχουμε θέσει ως στόχο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου