ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νέο δυνατό φιλικό για Νίκη Βόλου

νέο-δυνατό-φιλικό-για-νίκη-βόλου-417521

Ακόμη ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι, το 7ο κατά σειρά στη φετινή διαδικασία της προετοιμασίας της, δίνει σήμερα στις 17:15 η Νίκη Βόλου, εκδράμοντας αυτή τη φορά στη Λειβαδιά κόντρα στην τοπική ομάδα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη Βόλου για ακόμη μία φορά θα αγωνιστεί μακριά από την έδρα της για την περίοδο 2020-21, που είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο, κι αυτό γιατί οι κυανόλευκοι έχουν υπογράψει σύμβαση χρήσης του σταδίου, μόνο για τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Από τη στιγμή που άλλη λύση δεν υπάρχει, μετά τη Θεσσαλονίκη και το τελευταίο τεστ με τον ΠΑΟΚ Β’, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, θα ταξιδέψει στη Λειβαδιά, για να τεθεί αντιμέτωπη με τον Λεβαδειακό, που πέρυσι παραλίγο να κερδίσει το εισιτήριο επιστροφής του στη Super League 1.

Οι κυανόλευκοι συνεχίζουν έτσι την προετοιμασία τους, περιμένοντας τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος στα μέσα του Οκτώβρη, ενώ την επόμενη Κυριακή 26 Σεπτέμβρη έχουν άλλο ένα δυνατό φιλικό, αυτή τη φορά κόντρα στην Αναγέννηση, στην Καρδίτσα.

Για το σημερινό φιλικό παιχνίδι και όχι μόνο, ο τεχνικός των κυανόλευκων, Αλέκος Βοσνιάδης, επεσήμανε σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε πως δεν θα προχωρήσει στο έως σήμερα σκεπτικό του στα φιλικά: «Είμαστε πάνω στην προετοιμασία μας και δεν έχουμε αλλάξει ακόμη την προπόνηση, για να κάνουμε πράγματα και να φορμάρουμε την ομάδα μας. Πάμε σε μία σειρά, και πάλι τα παιδιά θα πάρουν χρόνο συμμετοχής. Κάποια στιγμή κάποιοι ταλαιπωρούνται λίγο παραπάνω και μοιράζουμε τον χρόνο είτε σε 60 είτε σε 30 λεπτά. Από κει και μετά θα δώσουμε παραπάνω χρόνο σε παιδιά που σκεφτόμαστε ως βασικούς. Το σημαντικό είναι πως με τα παιχνίδια που γίνονται παίρνουν ίσους χρόνους και όλα τα παιδιά θα είναι σε καλή κατάσταση».

Αναφερόμενος στο σκεπτικό του για την επιλογή δυνατών αντιπάλων επεσήμανε: «Δεν με ενδιαφέρει να παίξω με μία υποδεέστερη ομάδα, γι’ αυτό και παίξαμε αυτά τα παιχνίδια μέχρι στιγμής. Είμαστε πάνω στη φάση προετοιμασίας, που θα βρούμε την ομάδα πιο πάνω ή πιο κάτω, και που έχει πρόβλημα. Αυτά είναι παιχνίδια που θα σου «φωνάξουν» τα προβλήματά σου. Αν πας σε φιλικά και αρχίζεις και βάζεις τριάρες και τεσσάρες και πας στα επίσημα και «φας την πρώτη φάπα» χωρίς να έχεις δει τα προβλήματά σου, τότε αυτά γίνονται μεγαλύτερα. Κάνουμε αυτά τα παιχνίδια εκτός γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε στο Πανθεσσαλικό».

Σχετικά με τον νεοαποκτηθέντα Μιράντα και πώς προέκυψε η μεταγραφή του: «Ένας Έλληνας που δουλεύει στο σκάουτινγκ της Ρεάλ Μαδρίτης και γνωρίζεται με τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου και εμένα, μάς πρότεινε τον Μιράντα. Στην αρχή είπαμε ότι δεν πρόκειται να έρθει εξαιτίας των συνθήκων που έχει εκεί και αυτές που επικρατούν στη Super League 2. Φοβηθήκαμε ότι θα… τρομάξει. Στη La Liga δεν μπορείς να παίξεις τυχαία, ούτε έχεις τον μπαμπά σου να σε «σπρώξει». Εδώ βλέπουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές να έρχονται από την Γ’ Ισπανίας και να διακρίνονται στην Ελλάδα, όπως ο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μιράντα είχε «γεμάτα» παιχνίδια με τη Χετάφε Β’, πέρσι έκανε και τέσσερις συμμετοχές στη La Liga, ενώ είναι βασικός στην εθνική της χώρας του. Η ποιότητά του είναι εξαιρετική, ενώ είναι πολύ καλό παιδί. Είχα έναν φόβο, αλλά βλέπω ότι είναι νεαρός φιλόδοξος, έχει στο μυαλό να επιστρέψει στην ομάδα του και φυσικά να συνεχίζει να παίζει στην εθνική ομάδα. Πρώτα να έχει την υγεία του και μετά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει. Είναι καλό το ότι έχουμε τρεις ανθρώπους που μιλούν την ίδια γλώσσα για να τον εντάξουμε πιο γρήγορα στην ομάδα. Νομίζω ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα και μακάρι να του πάει καλά η χρονιά».

Σχολιάζοντας για το πότε βλέπει να γίνεται η σέντρα του πρωταθλήματος: «Το βλέπω για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Αυτό που ζούμε είναι τρελό. Δεν υπάρχει προπονητής που να έχει βάλει την ομάδα του σε σειρά. Ποιος κύκλος προπόνησης να κρατηθεί με τόσες παρατάσεις; Εμείς τώρα έπρεπε να είμαστε σε φουλ φόρμα. Δεν ξέρουμε ούτε τον τρόπο διεξαγωγής, ούτε καν τους αντιπάλους μας για να τους αναλύσουμε».

Σχετικά με τους αντιπάλους στην κατηγορία: «Έχουμε άποψη για όλες τις ομάδες. Ό,τι υπάρχει από υλικό φιλικών θα το ελέγξουμε. Τα ρόστερ θα δούμε. Δεν γίνεται να πας «τυφλός». Πρέπει να ξέρεις τα πάντα. Πρέπει να ξέρω τι κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου, η Αναγέννηση Καρδίτσας. Δεν γίνεται διαφορετικά. Η ανάλυση έχει μπει στο ποδόσφαιρο. Είναι για πλάκα η κλισέ φράση «μόνο η δική μου ομάδα με νοιάζει». Θα έρθουν και ομάδες που δεν τις περιμένει κανείς. Εμείς κάθε καλοκαίρι λέμε είναι η χρονιά της Νίκης ή θα κυνηγήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου, ή είναι η χρονιά του Λεβαδειακού».

Ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν αποκάλυψε τον άσο που έχει στο μανίκι, αναφέροντας σχετικά με την επιθετική γραμμή: «Είμαστε καλυμμένοι. Υπάρχει ένας σέντερ φορ από την προηγούμενη χρονιά (σ.σ. Ροχάνο), του οποίου τα χαρακτηριστικά δύσκολα τα βρίσκεις. Επίσης έχουμε τον Τζιώρα που θα βοηθήσει, ενώ υπάρχει κι άλλος παίκτης που αν χρειαστεί θα βοηθήσει στην επίθεση, αλλά ακόμη δεν τον έχουμε εμφανίσει. Είναι παίκτης δυνατός, με ταχύτητα, ενώ έχει και το γκολ».

Όσον αφορά στο έντονο ελληνικό στοιχείο που θέλει να έχουν οι ομάδες του: «Δική μου αρχή είναι να υπάρχει όσο γίνεται πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο. Να έχουμε τους παίκτες που ακριβώς δικαιούμαστε να έχουμε ως ξένους και από κει και μετά 20 Έλληνες για να βρίσκουν κι αυτά τα παιδιά τον χώρο τους».

Τέλος, ο τεχνικός των κυανόλευκων κατέθεσε τη δική του άποψη περί «κλειστής» Super League: «Super League χωρίς δυνατή Super League 2 δεν υπάρχει. Αν πάρουμε τις ομάδες θα δούμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ξένοι παίκτες, ας δούμε μετά πώς θα στριμώξουμε τους Έλληνες, πώς θα βγουν Έλληνες ποδοσφαιριστές και πόσο θα ενισχυθεί η Εθνική. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε χάσει… 150 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Πχ στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας. Πού να βρουν χώρο οι Έλληνες ποδοσφαιριστές; Έχουμε χάσει τον δρόμο, όλοι έχουμε κάνει τα λάθη μας. Δεν γίνεται να μην στηρίζεις το δικό σου στοιχείο. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Αν δεν είναι υγιής η Super League 2, δεν μπορεί να υπάρχει η Super League 1».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου