ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ημέρα Μιράντα για Νίκη Βόλου

ημέρα-μιράντα-για-νίκη-βόλου-426746

Στην Ελλάδα, μέσω Ισπανίας, θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα μετά τις 17:00 το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης Βόλου Χοσέ Αντόνιο Μιράντα, που δεν αποκλείεται από αύριο να μπει και σε ρυθμό προπονήσεων με τους κυανόλευκους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την ώρα που το πρωτάθλημα της Super League 2 θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτώβρη, ο Μιράντα έχει μπροστά του περίπου 20 ημέρες προσαρμογής, προκειμένου να δείξει το ταλέντο του και να κάνει τη διαφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή των κυανόλευκων.

Ο Μιράντα έρχεται στον Βόλο μέσω Μαδρίτης και από την ομάδα της Χετάφε, από την οποία δίνεται δανεικός στους κυανόλευκους του Βόλου, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει στο πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, που επί της ουσίας θα καλύψει το αριστερό άκρο της επίθεσης, και όχι μόνο, που υπολογιζόταν ο Σάββας Σιατραβάνης, έρχεται στον Βόλο έχοντας παιχνίδια στα πόδια του και αγωνιστικό ρυθμό, μια και τις τελευταίες εβδομάδες προπονούνταν και αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια με την Εθνική του ομάδα, την Ισημερινή Γουϊνέα, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου.

Με την Τυνησία να είναι το φαβορί του ομίλου, η Ισημερινή Γουινέα μετρά μία νίκη μέχρι στιγμής σε δύο παιχνίδια, με τον Μιράντα να ξεκινά στο αρχικό σχήμα τόσο με τους Τυνήσιους, στην ήττα με 3-0, όσο και την περασμένη Τρίτη απέναντι στη Μαυριτανία, με την Ισημερινή Γουϊνέα να κερδίζει με 1-0, χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Μιράντα.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης περιμένει πώς και πώς τον ποδοσφαιριστή, προκειμένου να ξεκινήσει ταχύρρυθμα σεμινάρια προσαρμογής στον Βόλο κι από κει και πέρα να μπει στο στιλ παιχνιδιού της ομάδας. Σε δηλώσεις του πρόσφατα σχετικά με τον Μιράντα, ο Μακεδόνας τεχνικός είχε αναφέρει πως «ελλοχεύει ο κίνδυνος για το θέμα προσαρμογής του, όμως ο καλός παίκτης προσαρμόζεται εύκολα. Είναι ένας τέτοιος παίκτης, ο οποίος πιστεύουμε να βοηθήσει την ομάδα. Να είναι γερό το παιδί, να έρθει με το καλό και να καταλάβει τι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, να προσαρμοστεί γρήγορα, γιατί όσο να ‘ναι μπορεί να είναι ένα σοκ να έρθει από τη La Liga στη Β’ Εθνική της Ελλάδας. Το σημαντικό γι’ αυτό το παιδί είναι πως είναι σε πολύ καλή ηλικία και έχει φιλοδοξίες, είναι ενεργός με την Εθνική της χώρας του, τον ενδιαφέρει να πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει σε εκείνο το επίπεδο».

O Mιράντα πριν τις συμμετοχές του με την Εθνική της χώρας του, είχε να αγωνιστεί από τον Αύγουστο και σε φιλικό παιχνίδι της Χετάφε απέναντι στην Μπράιτον, όταν έπαιξε για 45 λεπτά, ενώ με την έναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος ήταν εκτός αποστολής για τις αναμετρήσεις κόντρα σε Βαλένθια, Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα, με τη Χετάφε να μετρά ισάριθμες ήττες.

Οσον αφορά στις παρουσίες με την Εθνική του, ο Μιράντα έφτασε πλέον τις 16, έχοντας και δύο τέρματα, συμμετέχοντας σε αυτή από το 2017.

Μετά και το παιχνίδι της προηγούμενης Τρίτης ο Μιράντα επέστρεψε στην Ισπανία κι από εκεί θα βρεθεί σήμερα στον Βόλο μέσω Αθήνας, έχοντας την πρώτη γνωριμία με τη νέα του ομάδα, τη Νίκη Βόλου.

Συνέχεια με Μπουτζίκο;

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αλέκος Βοσνιάδης είχε τονίσει πως η ομάδα του ψάχνει για ακόμη ένα κομμάτι στο κυανόλευκο παζλ, που αν βρεθεί μπορεί να δώσει περισσότερες λύσεις στα χέρια του. Αυτό το κομμάτι όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δεν αποκλείεται εν τέλει να είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Μπουτζίκος, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερό μπακ, σε μία θέση που έχει «μετακομίσει» από πέρυσι ο Τζοβάρας. Είναι χαρακτηριστικό πως στα φιλικά των κυανόλευκων ως «αλλαγή» του Τζοβάρα έχει παίξει – μετακινούμενος από τα δεξιά, ο Πάνος, σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του, ενώ ο ίδιος μαζί με τον Γιάννη Κυρίτση, προορίζεται για το δεξί άκρο της άμυνας.

Οι κυανόλευκοι εξάλλου, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, έχουν περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να προχωρήσουν σε περαιτέρω μεταγραφικές κινήσεις και δεν αποκλείεται ο πολύπειρος Μπουτζίκος να αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα, μέχρι τη λήξη της διορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου