ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: Θα μας βρει όπως πρέπει η έναρξη

βοσνιάδης-θα-μας-βρει-όπως-πρέπει-η-ένα-431824

Η Νίκη Βόλου έδωσε προχθές Τρίτη το πέμπτο της φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, αντιμετωπίζοντας τη Ρόδο στο ΕΑΚ Βόλου, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, αλλά η εικόνα που έδειξαν οι κυανόλευκοι άφησε πλήρως ικανοποιημένο τον προπονητή τους, Αλέκο Βοσνιάδη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά το πέρας της αναμέτρησης ο έμπειρος τεχνικός παραδέχθηκε πως η καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος μπορεί να ευνοήσει τη Νίκη Βόλου, η οποία «χτίζει» μια νέα ομάδα, ενώ ικανοποιημένος από την παρουσία των ποδοσφαιριστών του σχολίασε πως «κανείς δεν θα μπορεί να είναι ήσυχος για την ενδεκάδα».

Αρχικά για το φιλικό απέναντι στη Ρόδο και για την πορεία της προετοιμασίας επισήμανε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος… Κάποια στιγμή θα κάνουμε και γκολ τις φάσεις, που αυτή τη στιγμή τις βγάζουμε, αλλά δεν μπορούμε να τις τελειώσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τα παιδιά και το κυριότερο είναι πως παίρνουν ίσο χρόνο, υπάρχουν καλά τρεξίματα και η ομάδα μπορεί αυτή την περίοδο να πρεσάρει καλά.

Νομίζω πως είχαμε το πάνω χέρι και έπρεπε να τελειώσουμε κάποιες φάσεις, για να μην πάμε στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν και κάναμε ένα απρόσεκτο πέναλτι.

Γενικά αυτά τα παιχνίδια μάς δείχνουν πού είμαστε και το σημαντικό είναι πως έχουμε μια ομάδα με βάθος,. Ανταποκρίνονται τα παιδιά κι αυτά που παίζουν λιγότερο από τους άλλους κι αυτά που παίζουν περισσότερο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς, για να έχουμε περισσότερες επιλογές και για να μην είναι κανείς ήσυχος για τη θέση στην 11άδα.

Πιστεύω αυτό που λέω και πάλι, πως όταν η ομάδα είναι έτοιμη και πάρει την προπόνηση που πρέπει να πάρει και βάλουμε και τα επόμενα κομμάτια, που μας λείπουν αυτή τη στιγμή και αποκτήσουμε και καλύτερη συνοχή -το κυριότερο να μην είμαστε φλύαροι στις φάσεις- νομίζω θα είμαστε στο επίπεδο που πρέπει.

Είμαστε σε καλό δρόμο αυτή την περίοδο. Εννοείται πως στα παιχνίδια πρωταθλήματος πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, να τελειώνουμε τις φάσεις και να μη δημιουργούνται τέτοιες φάσεις που μπορεί να χάνονται βαθμοί, αλλά γενικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω πως το είδαν όσοι ήταν εδώ. Είχαμε το πάνω χέρι στο παιχνίδι και συνεχίζουμε ήρεμα με δουλειά και βήμα – βήμα να φτάσουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος, που θα μας βρει όπως πρέπει».

Για το αν ανησυχεί με την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος: «Από μια μεριά ίσως να μας βολεύει και λίγο, γιατί είμαστε μια καινούργια ομάδα, η οποία πρέπει να αποκτήσει τη συνοχή της και να βρει τους αυτοματισμούς της. Εχουμε δουλειά μπροστά μας και νομίζω πως μας βοηθά η καθυστέρηση στη σέντρα. Γενικά ως ομάδα, της οποίας τα τρεξίματα είναι ψηλά, πιστεύω πως αν προσθέσουμε και το κομμάτι της τακτικής μέχρι το τέλος, θα είμαστε μια πολύ καλή ομάδα».

Για την προσθήκη του Μιράντα: «Είναι η θέση στην οποία έπαιζε ο Σάββας Σιατραβάνης. Ενας παίκτης που έχει παίξει στη La Liga, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος για το θέμα προσαρμογής του, όμως ο καλός παίκτης προσαρμόζεται εύκολα. Είναι ένας τέτοιος παίκτης, ο οποίος πιστεύουμε να βοηθήσει την ομάδα. Να είναι γερό το παιδί, να έρθει με το καλό και να καταλάβει τι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, να προσαρμοστεί γρήγορα, γιατί όσο να ’ναι μπορεί να είναι ένα σοκ να έρθει από τη La Liga στη Β’ Εθνική της Ελλάδας, με τα χίλια δύο προβλήματά της.

Το σημαντικό γι’ αυτό το παιδί είναι πως είναι σε πολύ καλή ηλικία και έχει φιλοδοξίες, είναι ενεργός με την Εθνική της χώρας του, τον ενδιαφέρει να πάρει παιχνίδια και να επιστρέψει σε εκείνο το επίπεδο».

Για τον Αλτιντζή: «Είναι ένας νεαρός, τον οποίο φέραμε, είναι του 2002, σε μια πολύ καλή ηλικία. Είναι στο ρόστερ μας. Εχει κι αυτός να μάθει πολλά πράγματα, έχει όμως προσόντα και είναι μαζί μας».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Ροχάνο και όσους δεν αγωνίζονται μέχρι σήμερα: «Τον ξεκουράζουμε λίγο, επίσης ο Γρομητσάρης είχε ένα πρόβλημα από το προηγούμενο παιχνίδι. Είμαστε κοντά να επιστρέψει και ο Μπάλλας, ίσως να αργήσει λίγο ο Θάνος Κυρίτσης, το κυριότερο είναι να υπάρχει υγεία, από κει και πέρα πιστεύω θα κάνουμε καλά πράγματα».

Σάββατο με ΠΑΟΚ Β’

Πλέον η Νίκη Βόλου θα αντιμετωπίσει το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ Β’, στην ομάδα της οποίας ηγείται προπονητικά ο Πάμπλο Γκαρσία, έχοντας και τους Βολιώτες Αχιλλέα Σαλαμούρα, Νίκο Μπουργάνη, ενώ δεν αποκλείεται να την ενισχύσει και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Κέρδισε πέναλτι ο Μιράντα

Στο τελευταίο παιχνίδι της Ισημερινής Γουινέας το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης Βόλου, Χοσέτε Μιράντα, κέρδισε το πέναλτι με το οποίο η Εθνική του επιβλήθηκε με 1-0 της Μαυριτανίας, στον 2ο αγώνα του 2ουΟμίλου της Αφρικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

O Μιράντα, που ξεκίνησε και πάλι βασικός, είδε κίτρινη κάρτα στο 17’, κέρδισε ωστόσο το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο αρχηγός της Εθνικής Ιβάν Σαλβαδόρ στο 59ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου μετά από περίτεχνη ενέργεια από τα αριστερά πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε, για να καταλογιστεί το πέναλτι. Ο Μιράντα ξεκίνησε και πάλι παίζοντας στο αριστερό άκρο της επίθεσης, έγινε αλλαγή στο 84’ και πλέον αναμένεται τις επόμενες ημέρες στον Βόλο, προκειμένου να ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας. Αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας που μετέχει ο Μιράντα με την Εθνική του, έχοντας παίξει και 90 λεπτά την περασμένη Παρασκευή, στην ήττα με 3-0 από την Τυνησία.

«Αλλαγή» για Σιατραβάνη

Στους Νιούκαστλ Τζετς θα συνεχίσει τελικά την καριέρα του ο Σάββας Σιατραβάνης, που το περασμένο Σάββατο αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του στη Νίκη Βόλου, βρισκόμενος στο Πανθεσσαλικό. Μπορεί αρχικά να υπήρχε συμφωνία με τη Μέλμπουρν Βίκτορι, ωστόσο οι Νιούκαστλ Τζετς είναι η ομάδα που ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Λαρισαίου μεσοεπιθετικού, για έναν χρόνο.

Σημειώνεται πως την περσινή σεζόν ο Σιατραβάνης αγωνίστηκε στην Ξάνθη, από την οποία έμεινε ελεύθερος, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στη Super League 2. Αν και αρχικά είχε υπογράψει στη Νίκη Βόλου, η ομάδα της Μαγνησίας του έδωσε το ελεύθερο να αγωνιστεί στην Αυστραλία, λόγω της πολύ καλής, από οικονομική πλευρά, πρότασης που δέχτηκε.

Στην ανακοίνωσή της, η αυστραλιανή ομάδα χαρακτηρίζει την προσθήκη του Σάββα Σιατραβάνη στο δυναμικό της ως εξαιρετική, που δίνει επιπλέον στοιχεία και δυνατότητες στην επίθεση. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο Σιατραβάνης με το εξαιρετικό παιχνίδι και την τεχνική του ικανότητα μπορεί να προκαλεί… πονοκέφαλο στις άμυνες των αντιπάλων, αλλά και ότι έχει συνεργαστεί στην Ξάνθη με τον νέο προπονητή της ομάδας, Άρθουρ Ντάιλς.

«Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν, για να πετύχω στην καριέρα μου και να φέρω αυτήν την επιτυχία στη Νιούκαστλ Τζετς», δηλώνει άλλωστε ο ίδιος ο παίκτης και συμπληρώνει: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ σε αυτήν την ομάδα, το στιλ παιχνιδιού ταιριάζει στις δικές μου δυνατότητες και θα δουλέψω σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα διεκδικήσουμε τον τίτλο».

Από την άλλη, στην ανακοίνωση του αυστραλιανού συλλόγου φιλοξενούνται και δηλώσεις του διευθυντή της ομάδας Αρθουρ Πάπας που τονίζει τα εξής: «Είμαστε σε επαφή με τον Σιατραβάνη εδώ και αρκετό καιρό και είμαι ευχαριστημένος που καταφέραμε να τον υπογράψουμε. Ο Σάββας είναι ένας έμπειρος παίκτης που μπορεί να παίξει οπουδήποτε στο μπροστινό ένα τρίτο του γηπέδου, είναι απόλυτα επαγγελματίας και είναι ένας παίκτης που συνδυάζει το επιθετικό ένστικτο με μια φανταστική εργασιακή ηθική».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου