ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρώτη… ισοπαλία για Νίκη

πρώτη-ισοπαλία-για-νίκη-433660

Το 5ο της φιλικό έδωσε χθες η Νίκη Βόλου στο ΕΑΚ Βόλου, αντιμετωπίζοντας τη Ρόδο, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1, με τους κυανόλευκους να έχουν δύο δοκάρια στο β’ μέρος και ένα οι φιλοξενούμενοι στο α’.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Στο χθεσινό παιχνίδι η Ρόδος ήταν εκείνη που θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ, η Νίκη τελικά πέτυχε το 1-0 με τον Τσουκαλά να σκοράρει για πρώτη φορά με τα κυανόλευκα, αλλά ο Παπάζογλου ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι προς το φινάλε του αγώνα.

Ανώτερη η Νίκη, αλλά…

Για τη Νίκη Βόλου που παρατάχθηκε με την 11άδα που χρησιμοποιούσε μέχρι χθες ο Αλέκος Βοσνιάδης στο β’ μέρος των αγώνων, ο Τζιώρας είχε μονοκόμματο σουτ στο 2’ λίγο μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ ο έμπειρος φορ είδε την κεφαλιά του να «αποκρούεται» από τον Δελαπόρτα πάνω στη γραμμή στο 8ο λεπτό.

Από κεφαλιά, αλλά από παίκτη της Ρόδου, του έμπειρου Σάκη Παπάζογλου, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη, έπειτα από φάουλ του Δελαπόρτα στο 13’.

Η Νίκη που έψαχνε τα πατήματα της στη συνέχεια είχε σουτ με τον Κυρίτση στο 18’ που πέρασε άουτ, ενώ ο Αποστολίδης στο επόμενο λεπτό σταμάτησε την μπάλα σε προβολή του Παπαζογλου από σέντρα του Μάρκοβιτς.

Ακολούθως και στο 25’ κεφαλιά από τον Βλαχομήτρο η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ από τον Σάντο, ενώ στο 32’ ωραία ομαδική ενέργεια και σουτ του Βασιλείου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας Ηλιάδης. Η Ρόδος είδε δυνατό σουτ του Φερέιρα στο 33’ να προσκρούει στα σώματα των κυανόλευκων, οι οποίοι απείλησαν με τη σειρά τους ένα λεπτό αργότερα.

Τσουκαλάς και Τζιώρας συνεργάστηκαν όμορφα εκτός περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Βλαχομήτρο που πάτησε περιοχή και σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, σουτ του Φερέιρα στο 42’ κόντραρε στον Αλιατίδη, καταλήγοντας σε κόρνερ, ενώ ο Μέτσε είδε δικό του σουτ εκτός περιοχής να περνά μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ηλιάδη.

Γκολ με το… καλησπέρα

Αυτό που δεν κατάφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος πέτυχε ο Τσουκαλάς με το… καλησπέρα, αφού μόλις στο 2ο λεπτό και στο 47’ πλάσαρε εύστοχα μετά από όμορφη πάσα του Τζιώρα, κάνοντας το 1-0.

Από σέντρα του Μαρσελίνιο από τα δεξιά ο Κυρίτσης έβαλε το κεφάλι και παραχώρησε κόρνερ, με τον Μαρκόφσκι να ετοιμάζεται να σκοράρει βρισκόμενος στο δεύτερο δοκάρι, με τους Ροδίτες να απειλούν εκ νέου στο 56’ και με φάουλ που εκτέλεσε ο Δελαπόρτας, αλλά ο Αποστολίδης έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Η Νίκη έψαχνε ένα δεύτερο τέρμα, έχοντας προχωρήσει σε αλλαγή νωρίτερα σε έξι αλλαγές, με τον Λούκας Γκαρσία να πατά στην αντίπαλη περιοχή και αφού είχε περάσει όποιον βρήκε μπροστά του, όμως αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα Θεοδωράκη -που τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε πάλι ο Ηλιάδης- δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Καψάλη να σώζει την εστία της Ρόδου από ένα δεύτερο τέρμα.

Η εστία των Ρόδιων «σώθηκε» και στο 75’ και από δεξί βολέ του Κυριακίδη, με την μπάλα να χαϊδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Αντί για το 2-0 ήρθε το 1-1, με τον Αλτιντζή να ανατρέπει τον Τσάβες, με τον τελευταίο να κερδίζει το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε τέρμα ο Παπάζογλου, κερδίζοντας τον Περιστερίδη, που πήρε χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά στα έως χθες φιλικά της Νίκης.

Ο Περιστερίδης κράτησε το 1-1 όμως στο 85’ και από φάουλ που εκτέλεσε ο Νικολόπουλος, απομακρύνοντας με τις γροθιές.

Τρία λεπτά μετά ο Τζοβάρας ζήτησε πέναλτι αλλά ο διαιτητής έδωσε κόρνερ, που πέρασε χωρίς κέρδος, και ένα λεπτό μετά ο Αλτιντζής γύρισε την μπάλα από τα αριστερά αλλά ο Γκαρσία από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε ούτε να κάνει το κοντρόλ αλλά ούτε και να σουτάρει.

Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, η Νίκη Βόλου θα μπορούσε να έχει κερδίσει για 4η φορά σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας, αλλά μετά από κεφαλιά – πάσα του Παναγιωτίδη, ο Αλιατίδης είδε και πάλι την μπάλα να βρίσκει στο ίδιο οριζόντιο δοκάρι, που είχαν σημαδέψει νωρίτερα Παπάζογλου και Κυριακίδης. Ετσι, αφού ο κεντρικός αμυντικός των κυανόλευκων δεν μπόρεσε να «ντυθεί» σκόρερ με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που έπιασε, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Χαλβατζάκου.

  • Επόμενο φιλικό για τους κυανόλευκους το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ Β’.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Αποστολίδης (64’ Περιστερίδης), Κυρίτσης, Παναγιωτίδης, Τσιμπούκας (64’ Ανδρέου), Αλιατίδης, Μέτσε (64’ Κυριακίδης), Μπόσιο (64’ Πάνος), Βασιλείου (78’ Αλτιντζής), Βλαχομήτρος (64’ Τζοβάρας), Τσουκαλάς (64’ Λούκας Γκαρσία), Τζιώρας (64’ Κάσσος).

ΡΟΔΟΣ: (Αντωνίου) Ηλιάδης (46’ Θοεδωράκης), Μακρυδημήτρης, Σάντο (74’ Σουλάι), Χίσι (84’ Μπότος), Φερέιρα (81’ Βουργουντζής), Μαρκόφσκι (77’ Αδαμάκης), Ρέτσος (62’ Καψάλης), Μάρκοβιτς (62’ Καραγεώργης), Μαρσελίνιο (62’ Νικολόπουλος), Δελαπόρτας (62’ Τσάβες), Παπάζογλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου