ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Βοσνιάδης: Απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά θέλουμε πολλή δουλειά

βοσνιάδης-απόλυτα-ευχαριστημένος-αλ-436895

Η Νίκη Βόλου έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου το τέταρτο εφετινό της φιλικό παιχνίδι, απέναντι στον ΝΠΣ Βόλος, στην κοινή έδρα των δύο ομάδων, το Πανθεσσαλικό. Οι κυανόλευκοι γνώρισαν την πρώτη τους φιλική ήττα, αλλά τα συμπεράσματα της αναμέτρησης είναι αυτά που κρατά η τεχνική ηγεσία και ο Αλέκος Βοσνιάδης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το τελικό 2-0 σίγουρα θα μπορούσε να έχει διαφοροποιηθεί στο δεύτερο ημίχρονο, αν οι τελικές προσπάθειες των παικτών του Αλέκου Βοσνιάδη ήταν ελαφρώς καλύτερες.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για το φιλικό παιχνίδι, τη συνέχεια της προετοιμασίας, αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Μιράντα, ο οποίος ίσως να μην είναι η τελευταία προθήκη, μιας και το παράθυρο για μεταγραφές κλείνει στις 17 Σεπτέμβρη.

Η συνέχεια των φιλικών, αναμένεται να δοθεί αύριο απέναντι στην ομάδα της Ρόδου.

O Αλέκος Βοσνιάδης στην αρχική του τοποθέτηση σχολίασε σχετικά με τη σαββατιάτικη αναμέτρηση: «Αγωνιστικά ήταν ένα πολύ καλό τεστ, απέναντι σε μια ομάδα έτοιμη, που μπαίνει στο πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα. Εμείς έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας και πολλή δουλειά, για να αλλάξουμε και την προπόνησή μας και να μπούμε σε πράγματα τα οποία θα μας κάνουν λίγο πιο γρήγορους και πιο δυνατούς. Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε. Βέβαια μπήκε ένα καταπληκτικό γκολ και άνοιξε το σκορ, αλλά από κει και μετά, όταν ηρεμήσαμε λίγο, προσπαθήσαμε να κάνουμε πράγματα. Στην αρχή ήμαστε λίγο νευρικοί, μέχρι να προσαρμοστούμε, για να αντιμετωπίσουμε και το παιχνίδι του αντιπάλου.

Εκεί λίγο χαθήκαμε, αλλά νομίζω πως, όταν ηρεμήσαμε, κάναμε και εμείς κάποια πράγματα. Βέβαια θέλουμε πολλή δουλειά, γιατί τελείως διαφορετικά τρέχουν οι αθλητές που είναι έτοιμοι, τελείως διαφορετικά εμείς που είμαστε σε ένα άλλο επίπεδο. Παιχνίδι με παιχνίδι όμως αυτό θα φτιάχνει και λέω και πάλι πως, όταν αλλάξει η προπόνησή μας, θα παρουσιαστούμε και πιο δυνατοί και πιο γρήγοροι».

Για τα σημεία που του άρεσαν και εκείνα που υστερεί η ομάδα: «Σίγουρα είχε καλά και μέτρια διαστήματα. Κάναμε λάθη που δεν έπρεπε να κάνουμε. Παίξαμε γρήγορα, εκεί που έπρεπε να κρατήσουμε την μπάλα. Είναι όμως φυσιολογικό, καθώς είμαστε μια καινούργια ομάδα. Μέχρι να αποκτήσουμε τη συνοχή μας και τους αυτοματισμούς μας, σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα.

Είναι καλό που τα βλέπουμε τώρα, γιατί απέναντι σε καλό αντίπαλο αυτά φαίνονται πιο πολύ. Είχαμε πολλά να κερδίσουμε από το παιχνίδι. Να δούμε και τα καλά μας και τα προβλήματα που μας βγήκαν. Νομίζω όμως πως όσο πάμε προς τα πίσω και αρχίζουν και μεγαλώνουν οι χρόνοι συμμετοχής θα βλέπουμε και πιο συμπαγές σύνολο και μια ομάδα με μεγαλύτερη συνοχή.

Αυτό που έχουμε να κερδίσουμε στον μήνα που μένει μέχρι την έναρξή μας, είναι να βάλουμε και τα θέματα τακτικής και κάποια πράγματα που δεν έχουμε δουλέψει ακόμη, όπως οι στατικές φάσεις, και όλα αυτά είναι που φτιάχνουν τις ομάδες. Έχουμε χρόνο, δεν θα πιέσουμε τα παιδιά, ευτυχώς δεν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, προχωράμε και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος».

Για το αν ήταν η ομάδα έτοιμη να πρεσάρει κάποιες φορές του αγώνα αρκετά ψηλά: «Δεν ήταν έτοιμη να το κάνει αυτό. Κάποιες φορές το κάναμε πολύ καλά και άλλες το κάναμε λάθος. Όταν το κάναμε καλά, κλέψαμε μπάλες, κάναμε και φάσεις, όπως και στην τελευταία φάση από κλέψιμο προήλθε.

Σ’ ένα παιχνίδι όμως, όταν αλλάζει όλη η ενδεκάδα, είναι φυσιολογικό να χάνουμε πράγματα. Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος, το ξαναλέω ότι, όσο περνάει ο χρόνος, θα αποκτούμε αυτά που πρέπει να έχουμε, για να παρουσιαστούμε στην έναρξη έτοιμοι και να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα, όπως την έχουμε σχεδιάσει.

Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι θα είμαστε εκεί που πρέπει. Είναι γενική κατεύθυνση από εμάς να μη λέμε μεγάλα λόγια και θα τα πούμε στο χόρτο. Είναι καλύτερα να μιλάς εκεί και πιστεύω ότι θα είμαστε με τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει ακριβώς πάνω στον στόχο που θέλουμε».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα Χοσέτε Μιράντα: «Είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και μόνο το ότι έχει παίξει στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας και σε μικρότερες κατηγορίες της Ισπανίας, όπου συμμετέχουν οι δεύτερες ομάδες, που είναι πολύ αξιόλογες, λέει πολλά. Ο παίκτης αυτή τη στιγμή βρίσκεται με την Εθνική του και τον παρακολουθήσαμε λίγο την Παρασκευή.

Νομίζω πως είναι ένας παίκτης που, αν όλα πάνε καλά και προσαρμοστεί γρήγορα, γιατί είναι άλλο το επίπεδο της Ισπανίας και άλλο το δικό μας, θα προσφέρει. Ένας τέτοιος παίκτης, πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα και να τον βοηθήσεις να προσαρμοστεί, γιατί στο δικό μας πρωτάθλημα τα πράγματα είναι λίγο παράξενα. Είναι ένα παιδί που έχει φιλοδοξίες, έχει στόχο να γυρίσει στην ομάδα του, που τον έδωσε αποκλειστικά για ένα χρόνο, προκειμένου να πάρει παιχνίδια και δεν έβαλε ρήτρες κτλ. Είναι ένας παίκτης που τους ενδιαφέρει, το παιδί μακάρι να πάρει τα παιχνίδια του και το κυριότερο είναι να βοηθηθεί η ομάδα, γιατί τέτοιοι παίκτες μπορούν να κάνουν και τη διαφορά.

Ας έρθει με το καλό και θα τον βάλουμε με ταχύρρυθμα μαθήματα να καταλάβει και την ομάδα και όλα τα άλλα».

Για το αν μπορεί να καλυφθεί έτσι το κενό του Σιατραβάνη: «Ήταν απώλεια ο Σάββας, αλλά εγώ νομίζω ότι η Νίκη είναι κάτι διαφορετικό. Κατάλαβε τις απαιτήσεις του παίκτη, κατάλαβε τι ακριβώς θέλει, δεν του στάθηκε εμπόδιο. Η ομάδα μας πλέον έχει αποκτήσει ένα άλλο επίπεδο, τελείωσαν εκείνα τα παλιά και σέβεται τους αθλητές. Από την ώρα που το παιδί είχε μία τέτοια μεγάλη πρόταση, δεν του έκοψε το δρόμο, κάτι που δεν ξέρω αν θα το έκαναν άλλες ομάδες, αλλά νομίζω ότι γι’ αυτό ξεχωρίζουμε. Με το καλό το παιδί να βρει το δρόμο του, εμείς τη δουλειά μας. Πιστεύω ότι θα αντικατασταθεί το κενό που αφήνει ο Σάββας και τα παιδιά θα είναι, όπως πρέπει. Δεν πιστεύω πως θα έχουμε πρόβλημα, ήρθε καλός ποδοσφαιριστής και θα βοηθήσουν όλοι όσοι είναι εδώ. Νομίζω πως είμαστε σχεδόν γεμάτοι».

Για τα επόμενα φιλικά παιχνίδια και για το πρώτο φιλικό στο Πανθεσσαλικό: «Εχουμε ανάγκη να δώσουμε πολλά φιλικά. Είναι πολύ σημαντικό να μπαίνεις σ’ αυτό το στάδιο. Οταν έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε εδώ, πρέπει να είμαστε εδώ, δεν το συζητάμε. Ούτε για άλλες έδρες ούτε για τίποτα.

Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε επίπεδο, η ομάδα πρέπει να παίζει σε αυτά τα γήπεδα. Θα το εκμεταλλευθούμε, γιατί είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο δίπλα στην πόλη μας, τη Νέα Ιωνία. Πιστεύω θα έχουμε και μεγάλη συμπαράσταση από τον κόσμο, αλλά και εμείς θα εκμεταλλευθούμε ένα υπέροχο γήπεδο. Νομίζω ότι από τα πολλά παιχνίδια μόνο κέρδος θα έχουμε, γιατί είναι μια καινούργια ομάδα που πρέπει όλοι οι παίκτες να βρουν τον χρόνο τους και η ομάδα να αποκτήσει ρυθμό. Να βρούμε κι αυτό που λέω εγώ τη «χρυσή ενδεκάδα» κάποια στιγμή, για να μπορεί να μπει και κάποια στιγμή στο πρωτάθλημα».

Για την πιθανότητα μιας νέας προσθήκης: «Θα δούμε αν υπάρχει κάτι μέχρι τις 17 του μήνα. Είναι σηκωμένες οι κεραίες και ανοιχτά τα μάτια που λέμε. Είναι γεμάτο το ρόστερ, αλλά αν πρέπει να αποκτήσουμε λίγο περισσότερο βάθος, γιατί αυτοί τη στιγμή είμαστε 24 ποδοσφαιριστές, μπορούμε να πάρουμε άλλον ένα, γιατί πρέπει να βγαίνουν και οι προπονήσεις και ο αριθμός πρέπει να είναι σε ένα συγκεκριμένο όριο, για να μπορείς να παίρνεις και μέσα από την προπόνηση πράγματα. Για θέση δεν μπορούμε να πούμε ακόμη, αλλά κάπου πάει η κατεύθυνση. Θα το δούμε, έχουμε αρκετές ημέρες μπροστά μας. Από ρόστερ, από ποιότητα, από πρόσωπα, από φιλόδοξα άτομα είμαστε εντάξει και έχει γίνει η επιλογή αυτών των ποδοσφαιριστών και πέρα από την ποιότητά τους, το να είναι καλοί αθλητές και καλοί χαρακτήρες, πρέπει να ταιριάξουν τα πάντα, για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε την ομάδα, όπως πρέπει, και να είναι ανταγωνιστική, όπως τη θέλουμε εμείς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου