ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκη (2-0) και επί της ΑΕΚ Β’ με βελτίωση στην άμυνα

νίκη-2-0-και-επί-της-αεκ-β-με-βελτίωση-στ-447320

Το τρίτο κατά σειρά φιλικό παιχνίδι της καλοκαιρινής της προετοιμασίας έδωσε χθες η Νίκη Βόλου, επικρατώντας της ΑΕΚ Β’ στο ΕΑΚ Βόλου με 2-0, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε τα λάθη της Φιλιππούπολης, αλλά και στο οποίο ντεμπούτο έστω και ανεπίσημο έκανε ο Σταύρος Τσουκαλάς.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Διορθώνοντας τα τραγικά λάθη του προηγούμενου φιλικού απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, όταν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 με το «καλημέρα», η Νίκη Βόλου ήταν εκείνη που απείλησε τη νεοσύστατη ομάδα της Ενωσης, και πέτυχε δύο τέρματα με το «καλημέρα». Πλέον επόμενο φιλικό για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη, έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ Β’, στη Θεσσαλονίκη και πιθανότατα στο Καυταντζόγλειο.

Πώς παρατάχθηκε

Με τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα έχοντας τους Πάνο, Γρομητσάρη, Ανδρέου και Τζοβάρα στην τετράδα της άμυνας και από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο Αλέκος Βοσνιάδης χρησιμοποίησε τους Κυριακίδη-Παναγιωτίδη σε ρόλο αμυντικών μέσων, την ώρα που μπροστά τους κινούνταν ο Γκαρσία και στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά οι Κάσσος – Βλαχομήτρος, βοηθώντας τον Ροχάνο, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Δυνατά από την αρχή

Δυνατά μπήκε η Νίκη στο παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση του και ο Κάσσος στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε με κεφαλιά για το 1-0.

Ο Κάσσος σκοράρει με κεφαλιά

Η Νίκη ήταν εκείνη που επέλεξε να περιμένει στη συνέχεια την ΑΕΚ και να δίνει χώρο στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να απειλήσουν τον Μπάγιτς και να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή των κυανόλευκων.

Με τη Νίκη να πιέζει, ο Κυριακίδης έκανε το κλέψιμο στη μεσαία γραμμή με τον μέσο των κυανόλευκων να προχωρά και να εξαπολύει δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 16’. Ο τερματοφύλακας Γκίνης απέκρουσε, αλλά δεν απομάκρυνε την μπάλα με τον Γκαρσία να το εκμεταλλεύεται και να πετυχαίνει με ψηλοκρεμαστό σουτ από κοντά το 2-0 και σχεδόν προ κενής εστίας.

Από ανάλογο κλέψιμο και πίεση της επίθεσης της Νίκης στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Ροχάνο τσίμπησε την μπάλα, βγήκε απέναντι από τον Γκίνη, αλλά το πλασέ με το αριστερό σταμάτησε θεαματικά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, στερώντας από τη Νίκη ένα τρίτο τέρμα στο 39’.

Μετά από ένα λεπτό σέντρα του Κάσσου από τα δεξιά δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευθεί ο Βλαχομήτρος, που έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, αλλά χωρίς να σκοράρει.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη δεν προχώρησε σε αλλαγή ολόκληρης της ενδεκάδας, όπως έπραττε στα προηγούμενα παιχνίδια, με τον Αποστολίδη να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια, τον Τζιώρα να περνά αντί του Ροχάνο, τον Μπόσιο αντί του Κυριακίδη, και τον Βασιλείου αντί του Βλαχομήτρου, δίχως να αλλάξει ο σχηματισμός και να παραμένει το 4-3-3 ακόμη κι όταν μετά το 63’ οι αλλαγές ήταν περισσότερες.

Το παιχνίδι δεν είχε το ρυθμό που θα ήθελε ο Αλέκος Βοσνιάδης, έχοντας συχνά πυκνά παράπονα από τους παίκτες του, τους οποίους αντικατέστησε με την πάροδο του χρόνου σχεδόν όλους, πέραν του Πάνου, που έπαιξε τόσο ως δεξί μπακ, όσο και ως αριστερό από το 63’ κι έπειτα.

Η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 56’, με τον Γιούση να κάνει το σουτ από τα δεξιά, τον Αποστολίδη να αποκρούει, ενώ το ριμπάουντ πήρε ο Χριστόπουλος, με τον Αποστολίδη να αποκρούει και πάλι εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν, με τη βοήθεια της δεξιάς κάθετης δοκού.

Στη συνέχεια και στο 78’ σουτ του Μουστακόπουλου πέρασε εκτός εστίας, ενώ για τη Νίκη η είσοδος του Τσουκαλά θα μπορούσε να φέρει ένα τρίτο τέρμα, όταν ο Βασιλείου έκανε τη διείσδυση στην περιοχή και έστρωσε την μπάλα στον έμπειρο μέσο, που δεν κατάφερε όμως λίγα λεπτά μετά την είσοδο του να σκοράρει το παρθενικό του τέρμα με τα κυανόλευκα στο 84’.

Ο Τσουκαλάς έκανε ντεμπούτο παίζοντας στη θέση του Γκαρσία

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Μπάγιτς (46’ Αποστολίδης), Πάνος, Τζοβάρας (63’ Ι. Κυρίτσης), Γρομητσάρης (63’ Τσιμπούκας), Ανδρέου (63’ Αλιατίδης), Κυριακίδης (46’ Μπόσιο), Παναγιωτίδης (63’ Μέτσε), Κάσσος (82’ Αλτιντζής), Βλαχομήτρος (46’ Βασιλείου), Γκαρσία (68’ Τσουκαλάς), Ροχάνο (46’ Τζιώρας)

ΑΕΚ Β’: (Οφρυδόπουλος) Γκίνης, Κορνέζος, Γιαννούτσος (44’ λ.τρ. Κώτσιος), Μπούσης, Σταμούλης, Μπάμπης, Μουστακόπουλος, Γερολέμου, Γιούσης, Αμούρ (46’ Γεωργέας), Ιατρούδης (46’ Χριστόπουλος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου