ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εμφανής η ποιότητα στη Νίκη

εμφανής-η-ποιότητα-στη-νίκη-451725

Το συμπέρασμα, που βγήκε αβίαστα από το δεύτερο φιλικό της Νίκης Βόλου, η οποία μετά το 0-1 επί της Δήμητρας Ευξεινούπολης κατάφερε να κερδίσει και τον Απόλλωνα Λάρισας επίσης εκτός έδρας με 2-3, ήταν ότι το ρόστερ ατομικά έχει μεγάλη ποιότητα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η Νίκη, που ανέτρεψε στη Φιλιππούπολη προχθές το 2-0 εις βάρος της από το ημίχρονο, δεν παύει να είναι μία νέα ομάδα 25 ημερών, που έχει ξεκινήσει προετοιμασία με πολλά καινούργια πρόσωπα από τις 2 Αυγούστου.

Από τα δύο πρώτα φιλικά και ειδικά από το προχθεσινό έγινε εμφανές ότι η ομάδα διαθέτει πολύ ταλέντο ξεχωριστά σε κάθε παίκτη, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη η απαιτούμενη ομοιογένεια ούτε η φρεσκάδα στα τρεξίματα. Ωστόσο, αυτά για την εποχή που διανύουμε, είναι φυσιολογικά. Σημασία έχει ότι η ομάδα δουλεύει σε υψηλό επίπεδο και ότι υπάρχει τουλάχιστον ακόμη ένας μήνας για την έναρξη του πρωταθλήματος, οπότε ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της Νίκης.

Οι κυανόλευκοι μπορεί ακόμη να μην μπορούν να πιέσουν ή να κυκλοφορήσουν την μπάλα, όπως θέλουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα που υπάρχει και η οποία αναμένεται να φανεί ακόμη περισσότερο, όταν η Νίκη θα γίνεται σιγά-σιγά πιο ομάδα και θα αποκτά όλο και περισσότερους αυτοματισμούς και συνεργασίες.

Σίγουρα χρειάζεται υπομονή και από το τεχνικό επιτελείο και από τους φιλάθλους, αλλά άπαντες πιστεύουν ότι το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη βαδίζει στον σωστό δρόμο.

Στο πρώτο μέρος που η Νίκη έμεινε πίσω με δύο γκολ διαφορά, οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα παρά τη μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, ενώ στην επανάληψη κατάφεραν να επιβάλουν την κυριαρχία τους και να φέρουν …τούμπα τη φιλική αναμέτρηση.

Ρόλο σ’ αυτό έπαιξε και το γεγονός ότι ο Απόλλωνας Λάρισας επηρεάστηκε από τις αλλαγές κάποιων βασικών ποδοσφαιριστών, ενώ η Νίκη ήταν ακόμη καλύτερη στο δεύτερο μέρος, καθώς οι πολλές αλλαγές που έγιναν αυτό το διάστημα απέδειξαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί και όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.

Ασφαλώς, δε μένει ασχολίαστο και το γεγονός ότι σε δύο φιλικά η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη έχει πετύχει τέσσερα γκολ.

Χθες έγινε πρωινή προπόνηση στο γήπεδο των Καναλίων, ενώ σήμερα οι ποδοσφαιριστές θα γυμναστούν το απόγευμα. Σιατραβάνης, Μπάλλας και Θάνος Κυρίτσης δεν προπονήθηκαν, με τους δύο πρώτους να απουσιάζουν από το φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ ο Σιατραβάνης προφυλάχθηκε, καθώς, παρόλο που αγωνίστηκε στη Φιλιππούπολη και πέτυχε και το νικητήριο γκολ, αισθάνεται ακόμη ενοχλήσεις από έναν τραυματισμό που αποκόμισε στο φιλικό με τη Δήμητρα.

Την Κυριακή το επόμενο φιλικό

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο ΕΑΚ θα γίνει το επόμενο φιλικό της Νίκης, το τρίτο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, με αντίπαλο την ΑΕΚ Β’, που θα πάρει μέρος στη Σούπερ Λιγκ 2. Οι κιτρινόμαυροι έχουν έρθει, όπως είχε συμβεί και με τη μεγάλη ομάδα, για προετοιμασία στην Πορταριά υπό τις οδηγίες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου