ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με το δεξί στα φιλικά η Νίκη Βόλου

με-το-δεξί-στα-φιλικά-η-νίκη-βόλου-460279

Με το βασικό στάδιο προετοιμασίας και πιο σκληρό να ολοκληρώνεται χθες το πρωί στην Πορταριά, η Νίκη Βόλου μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης βρέθηκε και πάλι στο γήπεδο, αυτή τη φορά της Ευξεινούπολης, όπου και αντιμετώπισε τη Δήμητρα Ευξεινούπολης, που έβαλε δύσκολα στο σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με τον παλιό… Χρήστο Τζιώρα να σκοράρει για το τελικό 0-1 στο 81’ μετά από σέντρα ακριβείας του νέου… Πάνου, το μόνο που δεν κρατάν οι προπονητές των δύο ομάδων είναι το σκορ, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι, από τη μία για την ομάδα της Ευξεινούπολης, που προετοιμάζεται εκ νέου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και από την άλλη για το πρωτάθλημα της Super League 2, οι κυανόλευκοι.

Οι δύο τεχνικοί έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, με τη Νίκη Βόλου να ξεκινά ο 19χρονος Βασίλης Αλτιντζής, που ανήκει στον ΠΑΟΚ και παίζει ως μεσοεπιθετικός και δοκιμάζεται τις τελευταίες ημέρες από το τεχνικό επιτελείο των κυανόλευκων.

Πώς παρατάχθηκαν

Για τη γηπεδούχο Δήμητρα, ο νέος της τεχνικός Στέλιος Αρσένος, παρέταξε την ομάδα του, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σταυράκη και στην άμυνα τους Φαράντο, Στεφανή, Διαμαντόπουλο, Θεοδωρόπουλο, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή κινούνταν η τριάδα των Λάμπου, Μπόλη και Αναστασίου και στην επίθεση οι Βουρδάκης, Σιόβας, Κρανάς.

Για τη Νίκη Βόλου ο Αποστολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά χρησιμοποιήθηκαν οι Γ. Κυρίτσης, Τσιμπούκας, Αλιατίδης, Τζοβάρας. Στη μεσαία γραμμή Μπόσιο και Μέτσε κινούνταν ως αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον νεαρό Αλτιντζή, ο οποίος ανήκει στον ΠΑΟΚ και δοκιμάζεται, ενώ στα δεξιά κινούνταν ο Βλαχομήτρος, στα αριστερά ο Βασιλείου και ο Ροχάνο ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο μέρος

Η Δήμητρα θέλησε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους, κλέβοντας την μπάλα από τα δεξιά με τον Βουρδάκη, αλλά η σέντρα του πρώην κυανόλευκου, σταμάτησε στην αγκαλιά του Αποστολίδη μετά από παρέμβαση του Τσιμπούκα στο 4ο λεπτό.

Η Νίκη άρχισε να ανεβάζει την απόδοση της στη συνέχεια, είχε τελικές φάσεις, αλλά όχι και το γκολ. Αρχικά στο 16ο λεπτό ο Κυρίτσης έκανε την κούρσα από τα δεξιά, πάτησε την μπάλα στον Βλαχομήτρο, αλλά το σουτ του τελευταίου από τα δεξιά της περιοχής, δεν απείλησε τον Σταυράκη.

Από κόρνερ που εκτέλεσε ο Αλτιντζής και από τα αριστερά, ο Τσιμπούκας που είχε προωθηθεί, έπιασε την κεφαλιά, χωρίς όμως να βρει στόχο στο 20’. Μετά από ένα λεπτό και από νέα εκτέλεση κόρνερ και πάλι από τα αριστερά, ο Τζοβάρας έπιασε δυνατό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, που πέρασε άουτ, με τον ίδιο παίκτη να… εγκαταλείπει την άμυνα και στο 24’, πιάνοντας νέο σουτ από τα αριστερά, που όμως δεν είχε την κατάληξη που θα επιθυμούσε.

Σε μια από τις ελάχιστες οργανωμένες επιθέσεις για τους φιλοξενούμενους, ο Μπόσιο κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έστρωσε στον Βασιλείου στα αριστερά, με την μπάλα να φτάνει μετά από κόντρα στον Μέτσε, που έκανε το σουτ, δίχως όμως να μπορέσει να νικήσει τον Σταυράκη, που μπλόκαρε με άνεση το χλιαρό σουτ στο 37’.

Το δεύτερο μέρος

Με σχεδόν διαφορετική ενδεκάδα παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου με την έναρξη του β’ μέρους, μιας και πέραν του Γρηγοριάδη, που είχε μπει ως αλλαγή στο 30’ στο παιχνίδι συνέχισε μόνο ο Μέτσε, από το πρώτο μέρος.

Στο πρώτο λεπτό του β’ μέρους, οι κυανόλευκοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν μετά από δυνατή σέντρα του Σιατραβάνη από τα αριστερά, ο Πάνος κατάφερε να κατεβάσει την μπάλα και να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά για το κεφάλι του Τζιώρα, που είδε τον Σταυράκη να μπλοκάρει εντυπωσιακά.

Στο 51ο λεπτό εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία από τα δεξιά «σημάδεψε» το κεφάλι του Κάσσου, που είχε προωθηθεί, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. Μονοκόμματο σουτ με τη μία από τον Σιατραβάνη από τα αριστερά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, με τον ποδοσφαιριστή μάλιστα να τραυματίζεται, για να αντικατασταθεί στη συνέχεια από τον υπό δοκιμή Χατζηκωνσταντίνου.

Για τη Δήμητρα η πρώτη τελική καταγράφηκε από το αριστερό πόδι ενός πρώην κυανόλευκου, του Θεοδωρόπουλου, όταν όλοι περίμεναν σέντρα, με τον νεαρό μπακ να εκτελεί απ’ ευθείας φάουλ, που μπλόκαρε ο Μπάγιτς στο 71’.

Το σκορ έμελλε να ανοίξει τελικά στο 81ο λεπτό, με πρωταγωνιστές τους Πάνο και Τζιώρα, που όπως και στο 46’ ο πρώτος σέντραρε, ο δεύτερος πήρε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Δήμητρας, με τον νεαρό Χαρχαλάκη, να μην έχει την τύχη του Σταυράκη για να έρθει έτσι το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Διαιτητές: Τασιόπουλος, Μπέλλου, Ανδραδόπουλος

ΔΗΜΗΤΡΑ: (Αρσένος) Σταυράκης (71’ Χαρχαλάκης), Φαράντος, Θεοδωρόπουλος, Διαμαντόπουλος (54’ Μπιρμπίλης), Στεφανής, Μπόλης, Λάμπος (80’ Πιτσιάβας), Βουρδάκης (46’ Μαυροζούμης), Αναστασίου (65’ Σιόβας, 83’ Αντωνούλης), Σιόβας (46’ Δημητρίου), Κρανάς (67’ Νικογιάννης).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Βοσνιάδης) Αποστολίδης (30’ Γρηγοριάδης), Γ. Κυρίτσης, Αλιατίδης, Τσιμπούκας, Τζοβάρας, Μέτσε, Μπόσιο, Αλτιντζής, Βασιλείου, Βλαχομήτρος, Ροχάνο.

Β’ μέρος: Γρηγοριάδης (60’ Μπάγιτς), Γρομητσάρης, Ανδρέου, Πάνος, Μέτσε, Παναγιωτίδης, Κυριακίδης, Γκαρσία, Κάσσος, Σιατραβάνης (73’ Χατζηκωνσταντίνου), Τζιώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου