ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τσιμπούκας: Το καλύτερο δυνατό με την ώθηση του κόσμου

τσιμπούκας-το-καλύτερο-δυνατό-με-την-ώ-468060

Τον Ιανουάριο του 2020 η Νίκη Βόλου απέκτησε τον Θωμά Τσιμπούκα, με τον Κατερινιώτη αμυντικό να καταγράφει έξι συμμετοχές και δύο τέρματα στο πρωτάθλημα της Football League, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορονοϊού.

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

Πέρυσι, πρόσθεσε ακόμη 14 παιχνίδια με την κυανόλευκη φανέλα, παίζοντας είτε στο δεξί άκρο της άμυνας, είτε στο κέντρο αυτής, η οποία είναι και η θέση που προτιμά να αγωνίζεται.

Με χαμηλό προφίλ και λίγα λόγια, ο 21χρονος σήμερα Τσιμπούκας προετοιμάζεται για την 3η του θητεία στην ομάδα της Νίκης Βόλου, θέλοντας μέσα από αυτή να εξελιχθεί και να διακριθεί, συμβαδίζοντας με τους στόχους του συλλόγου.

Αν και νεαρός, ο Τσιμπούκας έχει και την εμπειρία της Super League 2 με την ομάδα της Κέρκυρας, από την οποία βρέθηκε στη Μαγνησία, ενώ ήταν και 20 φορές διεθνής με τις μικρότερες ηλικιακά Εθνικές ομάδες, όταν και ήταν βασικό μέλος των ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Ο Τσιμπούκας μίλησε για τους στόχους της ομάδας, τους δικούς του, την απουσία του κόσμου, παλιούς και νέους συμπαίκτες αναφέροντας:

  • Κλείνεις πλέον 2,5 χρόνια παρουσίας στην ομάδα της Νίκης, περίμενες να κρατήσει τόσο η θητεία σου;

Σαφώς και δεν το περίμενα αλλά έτσι το έφερε η κατάσταση και πλέον χαίρομαι που είμαι για τρίτη σεζόν εδώ. Σίγουρα δεν είναι ωραίο να αλλάζεις συνεχώς ομάδες και όσο περισσότερο μένεις κάπου, τόσο το καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή και για την καριέρα του. Οταν όμως μένεις σε μια υγιή ομάδα, είναι ακόμη καλύτερα.

  • Εχει εξελιχθεί η ομάδα στο διάστημα που βρίσκεσαι σε αυτή;

Σίγουρα έχει εξελιχθεί, αρχικά στη διοίκηση γιατί άλλαξαν και τα πρόσωπα σε αυτή, σε σχέση με ότι γινόταν τα περασμένα χρόνια, σύμφωνα με όσα έχω ακούσει. Πιστεύω η εξέλιξη θα συνεχιστεί και φέτος και θα δώσουμε όλοι το καλύτερο δυνατόν για να πάει η ομάδα ακόμη ψηλότερα και να πρωταγωνιστήσει.

  • Η περσινή χρονιά ξεκίνησε δύσκολα για εσάς, τι πιστεύεις πως έφταιξε και φθάσατε να διεκδικείτε την παραμονή – άνοδο στο φινάλε;

Είχαμε πολύ καλή ομάδα και ατομικά και ομαδικά, αλλά ειλικρινά ακόμη δεν ξέρω τι έφταιξε πέρυσι. Εμείς φέραμε την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη φάση μέχρι την τελευταία αγωνιστική, στο τέλος όμως τη «σώσαμε». Αυτό έχει σημασία και φέτος κοιτάμε μόνο μπροστά. Πρόπερσι τερματίσαμε 5οι και μια θέση κάτω από την ομάδα της Ιεράπετρας, και ανέβηκε εκείνη στη Super League 2, και πέρυσι ευτυχώς σώσαμε την παρτίδα.

  • Πιστεύεις πως είχε κλονιστεί η αυτοπεποίθηση σας;

Το καλό είναι να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι και να δουλεύουμε. Να μην λέμε «πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα». Για κάποιους μπορεί να είναι καλό κι αυτό, αλλά εγώ προτιμώ χαμηλούς τόνους, και να μην λέμε πολλά λόγια, αλλά να μιλάμε μέσα στο γήπεδο.

  • Ποιο είναι το παιχνίδι που «γύρισε» η ψυχολογία πέρυσι και πιστέψατε πως μπορείτε να τα καταφέρετε;

Πιστεύω μετά την επικράτηση επί του Αστέρα Βλαχιώτη στο γήπεδο της Νεάπολης. Μετά και το παιχνίδι με την Καλαμάτα, το οποίο μπορούσαμε να το κερδίσουμε, αλλά ήρθε 2-2.

  • Πιστεύεις πως η ήττα από τον Ασπρόπυργο με 3-2 άλλαξε τις σκέψεις σας και ανησυχήσατε περισσότερο;

Σε εκείνο το ματς ήμουν τραυματίας και κάθισα στον πάγκο. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και πίστευα πως θα είχαμε «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Ξαφνικά όλα γύρισαν μπούμερανγκ, ίσως και επειδή υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε σε κανένα παιχνίδι. Ολες οι ομάδες είναι ισάξιες.

  • Βοήθησε ο ερχομός του Αλέκου Βοσνιάδη για να αλλάξει η ψυχολογία σας;

Σίγουρα και έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο. Είναι ένας έμπειρος προπονητής με πολύ μεγάλες παραστάσεις.

  • Τι πρέπει να αλλάξει η ομάδα για να μην ξαναπεράσει τα περσινά;

Όλα πάνε καλά. Το μόνο που μας μένει είναι να προπονούμαστε όσο γίνεται καλύτερα. Από εκεί θα φανούν όλα.

  • Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

Σαφώς και να πάω όσο πιο ψηλά γίνεται με την ομάδα. Γιατί όχι και στην Α’ Εθνική και να παραμείνω και του χρόνου εδώ. Σίγουρα είμαι μικρός ηλικιακά, έχουμε όμως και έμπειρους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, έχοντας παραστάσεις και από τη νέα κατηγορία και που είχαν συνεργαστεί με τον προπονητή στο παρελθόν. Από κει και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει.

  • Σε έχει βοηθήσει η Νίκη να εξελιχθείς από την ημέρα που ήρθες;

Σαφώς, γιατί ήρθα σε ηλικία 20 ετών και είχα συμμετοχές, όταν στην Ελλάδα γενικότερα υπάρχει άλλη νοοτροπία. Σίγουρα με έχει βοηθήσει.

  • Σε ποια θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι;

Η θέση μου είναι αυτή του στόπερ, εκεί μου αρέσει να παίζω, αλλά θα εξαρτηθεί από το πλάνο του προπονητή. Δεν έχω θέμα όμως να αγωνίζομαι και αλλού.

  • Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συμπαίκτης, όσο βρίσκεσαι στην ομάδα;

Θα έλεγα πως είναι ο Λούκας Γκαρσία.

  • Ποιο είναι το κορυφαίο σου παιχνίδι με τη Νίκη;

Σίγουρα σαν απόδοση δική μου, δεν θα ξεχάσω το 2-2 με την Τρίγλια, σε ένα παιχνίδι που σκόραρα δύο φορές, αλλά το αποτέλεσμα ήταν κακό για την ομάδα μας. Αφησε μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί αν είχαμε κερδίσει θα μπορούσαμε να περάσουμε την Ιεράπετρα και να ανέβουμε κατηγορία, όπως χάσαμε μέσα από τα χέρια μας και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, επίσης στις καθυστερήσεις και στο 96’. Είχαμε βέβαια ακόμη τρία παιχνίδια να δώσουμε τότε, αλλά το πρωτάθλημα αναβλήθηκε λόγο κορονοϊού. Τώρα κοιτάμε μπροστά.

  • Πού προτιμάς να παίζεις, στη Νεάπολη ή στο Πανθεσσαλικό;

Σίγουρα στο Πανθεσσαλικό. Δεν συγκρίνονται τα δύο γήπεδα. Στο Πανθεσσαλικό αισθάνεσαι ποδοσφαιριστής. Δεν μας βγήκε και σε κακό να επιστρέψουμε στη Νεάπολη πέρυσι, αλλά προτιμώ το Πανθεσσαλικό. Είναι ένα μεγάλο στάδιο στο οποίο εφόσον έρθει και ο κόσμος φέτος θα είναι ακόμη καλύτερα.

  • Σας έλειψε ο κόσμος της ομάδας;

Πέρυσι τον «χάσαμε». Δεν μπορούσαμε να τον έχουμε και ήταν δύσκολο, γιατί τον είχαμε συνηθίσει από πρόπερσι να μας δίνει την ώθηση με τη φωνή του. Θέλω από τον κόσμο να είναι αυτός που είναι και να είναι δίπλα μας και εμείς θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου