ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με την παρότρυνση Τζανετόπουλου στη Νίκη

με-την-παρότρυνση-τζανετόπουλου-στη-ν-472200

Κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα μετρά ο Ανδρέας Βλαχομήτρος στα κυανόλευκα της Νίκης Βόλου, φιλοδοξώντας να κάνει αυτό που έκανε τα περασμένα δύο χρόνια με την ομάδα του Ιωνικού, που κέρδισε ισάριθμες ανόδους, αρχικά στη Super League 2 και πέρυσι στη Super League 1.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με την παρότρυνση του φίλου του, από όταν συνυπήρξαν στην ΑΕΚ, Ανταμ Τζανετόπουλου, ο φέρελπις επιθετικός θέλει να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να πετύχει τους στόχους της και μέσα από αυτούς να βελτιωθεί και ο ίδιος.

Ο Βλαχομήτρος ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από τις ακαδημίες της ΑΕΚ, φορώντας τα κιτρινόμαυρα από το 2013 έως το 2018, έχοντας τρεις παρουσίες με τα κιτρινόμαυρα σε Γ’ Εθνική και Super League.

Από κει ακολούθησε δανεισμός στον Απόλλωνα Πόντου, με τον οποίο είχε 16 παιχνίδια και ένα τέρμα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της Super League 2 την περίοδο 2017-18.

Την περίοδο 2018-19 από την Καλαμαριά, «μετακόμισε» σε Σπάρτη και Αιγινιακό, ως δανεικός από την Ενωση, έχοντας αρχικά 11 συμμετοχές στην ομάδα της Λακωνίας με 3 τέρματα και άλλες 11 με ένα γκολ με την ομάδα του Αιγινίου.

Το καλοκαίρι του 2019 ακολούθησε ο Ιωνικός, πανηγυρίζοντας δύο ανόδους σε Super League 2 πέρυσι και Super League 1 φέτος, μετρώντας 26 παιχνίδια και 5 τέρματα, παίζοντας πότε στην κορυφή και πότε στα άκρα της επίθεσης.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Νίκης και έχοντας περάσει μία εβδομάδα προετοιμασίας στην Πορταριά, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε:

Για τον λόγο που αποφάσισε να έρθει στη Νίκη: «Η αλήθεια είναι πως πέρυσι ήμουν σε μια ομάδα που κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα της Super League 2 (σ.σ. τον Ιωνικό), και ο πρώτος μου σκοπός ήταν όταν είναι να επιλέξω μια ομάδα, είναι αυτή να έχει στόχους. Μίλησα με τον κ. Βοσνιάδη, είδα τους παίκτες που ανακοίνωσε η ομάδα και πιστεύω πως η καλύτερη επιλογή για μένα ήταν η Νίκη Βόλου. Πιστεύω πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που έχουν όρεξη κι από κει και πέρα ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και να δείξουμε όλα αυτά που πιστεύω πως μπορούμε να δείξουμε».

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η προετοιμασία: «Είναι εξαιρετικά τα πράγματα. Υπάρχει οργάνωση, οι άνθρωποι της ομάδας είναι πάντα δίπλα μας και δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο προπονητής έχει εμπειρία στην κατηγορία, όπως και ο γυμναστής μας, με τον οποίο είχαμε συνυπάρξει στην ΑΕΚ, όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Είναι άνθρωποι που γνωρίζουν τον χώρο και πιστεύω κι εμένα προσωπικά, επειδή είμαι ακόμα νέος, πιστεύω πως θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ ακόμη περισσότερο».

Για το αν ρώτησε κάποιον συμπαίκτη του πριν αποφασίσει να πει το «ναι» στη Νίκη: «Ετσι συμβαίνει σε εμάς τους ποδοσφαιριστές, έτσι είναι ο κύκλος μας. Ο ένας ποδοσφαιριστής γνωρίζει τον άλλον. Μίλησα με τον Πολίμο, με τον οποίο έτυχε να είμαστε μαζί στον Ιωνικό, όταν κερδίσαμε την άνοδο από τη Football League στη Super League 2. Ο Ηλίας (σ.σ. Πολίμος), μου είπε τα καλύτερα και με τον προπονητή που μίλησα του έχω εμπιστοσύνη, κι έτσι αποφάσισα να έρθω εδώ».

Για το αν τον παρότρυνε ο Ανταμ Τζανετόπουλος, με τον οποίο συνυπήρχαν στην ΑΕΚ: «Ο «Τζάνε» αγαπάει την ομάδα. Είναι κι από τον Βόλο. Με πήρε πολλά τηλέφωνα, ήθελε να έρθω εδώ. Επαιξε κι αυτός το δικό του ρόλο».

Για το τι χρειάζεται μια ομάδα να έχει για να κάνει πρωταθλητισμό: «Από την περσινή μου εμπειρία στην κατηγορία, πιστεύω πως πρέπει να δημιουργήσουμε ένα καλό κλίμα μεταξύ μας, ο ένας να παλεύει για τον άλλο. Ποιότητα υπάρχει δίχως αμφιβολία και είναι εξαιρετική, όρεξη υπάρχει και πιστεύω ένα καλό κλίμα θα μας κάνει να δώσουμε το κάτι παραπάνω».

Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Εγώ όταν ξεκίνησα στην ΑΕΚ έπαιζα ως σέντερ φορ, παρά το ύψος μου, γιατί είμαι γρήγορος και έχω το γκολ. Ο αδερφός μου είναι σέντερ φορ στη Λαμία. Με τα χρόνια έπαιξα και μπακ χαφ και εξτρέμ. Επαιξα και δεκάρι. Δεν έχω πρόβλημα. Αυτό που μου αρέσει είναι να παίζω και να βοηθάω την ομάδα. Όπου κι αν χρειαστεί και σε όποια θέση».

Για τα χαρακτηριστικά τους ως ποδοσφαιριστής: «Πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω στο σκοράρισμα. Αυτό είναι το ατού μου. Μπορώ να είμαι στις φάσεις και να βοηθήσω με γκολ και ασίστ. Είμαι και γρήγορος. Ελπίζω να βοηθήσω όσο μπορώ. Δεν πιστεύω βέβαια πως είμαι ένας φτασμένος ποδοσφαιριστής, γιατί ακόμη και τα καλά μου στοιχεία χρειάζονται βελτίωση. Ηρθα με στόχο να πάρουμε την άνοδο και να βρεθώ πιο ψηλά και με την ομάδα ή να κάνω ένα βήμα παραπάνω κάπου αλλού. Γι’ αυτό και επέλεξα να έρθω εδώ γιατί είδα πως έχουμε όλα τα φόντα να βελτιωθούμε κι εμείς ξεχωριστά».

Για την πόλη του Βόλου: «Είμαι εδώ λίγες μέρες. Εχω ακούσει τα καλύτερα, αλλά έχω έρθει εδώ για ένα σκοπό και δεν είμαι και πολύ του έξω. Στόχος είναι να πάνε όλα καλά φέτος και έχουμε τη ζωή μπροστά μας για όλα τα υπόλοιπα».

Για τη νέα Super League 2: «Δεν πιστεύω πως θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές. Νομίζω η διαφορά θα είναι με κάποιες ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση και όσους παίκτες ήθελαν. Μπορεί όμως να είναι και για καλό και να δούμε επιτέλους νεαρότερους Ελληνες παίκτες να παίζουν. Υπάρχουν πάλι δυνατές ομάδες όπως η Ξάνθη και η Λάρισα και ο Λεβαδειακός. Πάμε να παλέψουμε».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα τα παιδιά με αγκαλιάσανε. Το κλίμα είναι εξαιρετικό».

Για τους φιλάθλους της Νίκης: «Εχω παίξει και ως αντίπαλος με τη Νίκη και ξέρω πως ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και βοηθάνε όσο μπορούν. Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς γιατί θα ανοίξουν και πάλι τα γήπεδα μετά από καιρό και να νιώσουμε κι εμείς πως είμαστε ποδοσφαιριστές. Μακάρι να είναι συνέχεια δίπλα μας γιατί τους χρειαζόμαστε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου