ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Τα αδέλφια Κυρίτση στη Νίκη Βόλου

τα-αδέλφια-κυρίτση-στη-νίκη-βόλου-482218

Εδώ και καιρό τα 20χρονα αδέλφια Κυρίτση, Θάνος και Γιάννης, είχαν μπει στο στόχαστρο της Νίκης Βόλου, και δεν ήταν λίγες οι φορές που τόσο ο Στάικος Βεργέτης, όσο και αργότερα ο Αλέκος Βοσνιάδης, παρακολούθησαν τα δύο από τα τρίδυμα αδέρφια από την Ελάσσονα, διά ζώσης.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Τόσο ο Γιάννης Κυρίτσης, όσο και ο Θάνος, βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα υπό τις οδηγίες του Αλέκου Βοσνιάδη και χθες η ΠΑΕ Νίκη Βόλου έκανε γνωστή την παραμονή των δύο στη Μαγνησία, μετά τη θητεία τους σε Θησέα Αγριάς και Διαγόρα Στεφανοβικείου, με τον οποίο μάλιστα πανηγύρισαν πέρυσι την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γ’ Εθνική και τον 4ο Όμιλο.

Ο Γιάννης Κυρίτσης, αγωνίζεται ως πλάγιος οπισθοφύλακας και πέρυσι έπαιξε και στα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος, μετρώντας 900 λεπτά συμμετοχής, ενώ είχε και τρεις συμμετοχές στα playoffs ανόδου, και συνολικά 1170’ λεπτά συμμετοχής.

Από την άλλη ο Θάνος Κυρίτσης, που παίζει ως κεντρικός μέσος, κατέγραψε εννέα συμμετοχές στο πρωτάθλημα ενός γύρου, με 722 λεπτά και είχε τέσσερις συμμετοχές στα playoffs με συνολικά 991 λεπτά συμμετοχής.

Στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ Νίκη Βόλου αναφέρει: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τους ποδοσφαιριστές, Θάνο και Γιάννη Κυρίτση.

Κατάγονται από την Ελασσόνα, με τον Θάνο να αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος και τον Γιάννη ως πλάγιος οπισθοφύλακας, είτε στα αριστερά, είτε στα δεξιά. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί, πως είναι δίδυμα αδέρφια.

Η ποδοσφαιρική πορεία των δύο παιδιών ήταν απολύτως κοινή. Πραγματοποίησαν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στον Π.Ο. Ελασσόνας, με την ΑΕΛ να ξεχωρίζει γρήγορα το ταλέντο τους και να τους «ντύνει στα βυσσινί», σε ηλικία, μόλις, 16 ετών, αγωνιζόμενοι στις «μικρές» ηλικιακά ομάδες της. Σύντομα, όμως, επέστρεψαν στη γενέτειρά τους και τον Π.Ο.Ε., λόγω των μαθητικών τους υποχρεώσεων και τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια, αποκόμισαν πλούσια εμπειρία από τη Γ’ Εθνική, αγωνιζόμενοι στο Θησέα Αγριάς και τον Διαγόρα Στεφανοβικείου, καταγράφοντας δεκάδες συμμετοχές, σε ιδιαίτερα νεαρή ηλικία.

Μάλιστα, ως σημαντικά αγωνιστικά στελέχη του, ο Διαγόρας, την περσινή αγωνιστική σεζόν, κατέκτησε το πρωτάθλημα του ομίλου του, στη Γ’ Εθνική. Καλωσορίζουμε τους Γιάννη και Θάνο στην κυανόλευκη οικογένειά μας και τους ευχόμαστε υγεία κι ευτυχία».

Σύγχυση για την ομοιότητα

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πριν λίγους μήνες, ο Θάνος Κυρίτσης σχολίαζε για το τι γίνεται σε προπονήσεις και αγώνες λόγω ομοιότητας με τον αδερφό του αναφέροντας για το αν έχει τύχει να τους μπερδέψουν με τον αδερφό του Γιάννη: «Πάρα πολλές φορές. Σχεδόν σε κάθε προπόνηση, μέχρι τουλάχιστον να μας μάθουν οι συμπαίκτες και οι προπονητές. Παλαιότερα είχε γίνει κι ένα αντίστοιχο σκηνικό με διαιτητή αλλά το πιο τρανταχτό είναι όταν σε ένα φιλικό με την ΑΕΛ, ένας αντίπαλος ποδοσφαιριστής είχε.. σοκαριστεί κατά τη διάρκεια του αγώνα γιατί νόμιζε ότι έβλεπε τον ίδιο παίκτη σε άμυνα κι επίθεση και απορούσε πότε προλάβαινε να βρίσκεται παντού! Στο τέλος βέβαια ήρθε, μας βρήκε, κατάλαβε… και ηρέμησε».

Στέλνουν και Σωτηράκο

Δημοσίευμα αθηναϊκής ιστοσελίδας «ντύνει» στα κυανόλευκα ακόμη έναν πρώην ποδοσφαιριστή των Χανίων, ο οποίος όμως αγωνίστηκε παλαιότερα και στη Νίκη Βόλου και μάλιστα στο πρωτάθλημα της Super League 1. Ο λόγος για τον ακραίο αριστερό οπισθοφύλακα Γιάννη Σωτηράκο. Οπως αναφέρεται: «Ο 26χρονος αμυντικός φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Γιάννης Σωτηράκος θα ακολουθήσει το δρομολόγιο Χανιά – Βόλος για λογαριασμό της Νίκης και θα συνεργαστεί με τον πρώην προπονητή του Αλέκου Βοσνιάδη. Ο Ελληνας αμυντικός (αγωνίζεται και ως στόπερ και ως αριστερό μπακ) την τελευταία διετία ήταν στα Χανιά (40 συμμετοχές), ενώ έχει αγωνιστεί και σε Παναχαϊκή, Αχαρναϊκό, Λαμία και Ολυμπιακό Κ19. Ο Σωτηράκος είχε αγωνιστεί στη Νίκη (έξι συμμετοχές) και το 2014, όταν η ομάδα έπαιζε στην Α’ Εθνική».

Αντίο με αιχμές και από Καραγκιόζη

Ο Τάσος Καραγκιόζης κέρδισε γάντια βασικού τερματοφύλακα στα τελευταία παιχνίδια της Νίκης Βόλου, παραγκωνίζοντας τον Κώστα Περιστερίδη, οι δρόμοι του οποίου έδειχναν να χωρίζουν με τους κυανόλευκους, αλλά τελικά φαίνεται να γίνεται το αντίθετο. Ο Καραγκιόζης με ανάρτηση του, όπως έκανε και ο Αργύρης μία μέρα νωρίτερα, άφησε αιχμές για τον τρόπο που λύθηκε η συνεργασία του με τους κυανόλευκους, τονίζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Χαρούμενος που φόρεσα αυτή τη φανέλα και βοήθησα να βρίσκεται η ομάδα πίσω στις επαγγελματικές κατηγορίες . Δυστυχώς όμως εκεί που τελειώνει ο σεβασμός τελειώνουν και όλα τα άλλα… καλή συνέχεια», ανέφερε το δημοσίευμα του 24χρονου γκολκίπερ, που είχε έξι παρουσίες κάτω από τα δοκάρια των κυανόλευκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου