ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Το ρόστερ της Νίκης ως τώρα και το ενδιαφέρον για Λινάρδο

το-ρόστερ-της-νίκης-ως-τώρα-και-το-ενδια-496335

Μεθαύριο Δευτέρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ξεκινήσουν τα βάσανα της προετοιμασίας για τη Νίκη Βόλου, χωρίς να είναι γνωστός ο τόπος διεξαγωγής της πρώτης προπόνησης. Πάντως, είναι δεδομένο ότι σ’ αυτήν θα υπάρχουν πάνω από είκοσι παίκτες, με τις τελευταίες ανακοινώσεις να γίνονται χθες και να αφορούν την ανανέωση του Αργεντινού Λούκας Μπόσιο και τη μεταγραφή του Παναγιώτη Παναγιωτίδη.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος, αλλά και όποτε χρειάστηκε στόπερ, μέτρησε 14 εμφανίσεις σε σύνολο 18 παιχνιδιών στη Football League τη σεζόν που μας πέρασε, ξεκινώντας σε όλα ως βασικός, ενώ στα πέντε απ’ αυτά έγινε αλλαγή και στα εννιά έβγαλε το 90λεπτο. Η παρουσία του ήταν αρκετά καλή και παρότι η Νίκη ψάχτηκε στη θέση του μήπως βρει κάτι εξαιρετικό, τελικά κράτησε τον 31χρονο ποδοσφαιριστή.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Λούκας Μπόσιο, ο οποίος θα φορέσει την κυανόλευκη φανέλα για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Ο Μπόσιο την περασμένη αγωνιστική σεζόν κατέγραψε συνολικά 14 συμμετοχές με την ομάδα μας στο πρωτάθλημα της Football League. Ευχόμαστε στον Λούκας μία πετυχημένη χρονιά, με υγεία!»

Ενατη μεταγραφή

Ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης αποτελεί την ένατη μεταγραφή της Νίκης Βόλου, μετά τους Βλάντιμιρ Μπάγιτς, Παύλο Κυριακίδη, Ξενοφώντα Πάνο, Χρήστο Γρομητσάρη, Πασχάλη Κάσσο, Χρήστο Τζιώρα, Θωμά Βασιλείου και Σάββα Σιατραβάνη.

Οπως τονίζει η κυανόλευκη ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Παναγιωτίδη. Ο Παναγιωτίδης γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας κι αγωνίζεται, με την ίδια ευχέρεια, ως αριστερός οπισθοφύλακας, ως αριστερός στόπερ και ως αμυντικός μέσος.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία στην Ελλάδα, αγωνιζόμενος στις “μικρές” ηλικιακά ομάδες του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και του Παναιτωλικού. Το 2018 αγωνίστηκε στην Κέρκυρα, με την οποία σε δύο αγωνιστικές σεζόν, πραγματοποίησε 21 συμμετοχές, στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, σκοράροντας δύο φορές. Πέρσι, αγωνίστηκε ως αντίπαλος της ομάδας μας, φορώντας τη φανέλα της Επισκοπής, με την οποία κατέγραψε 17 συμμετοχές στη Football League.

Καλωσορίζουμε τον Παναγιώτη στην κυανόλευκη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!».

Η ανακοίνωση των κυανόλευκων επισημαίνει κάτι πολύ σημαντικό, ότι ο ποδοσφαιριστής, που έχει ύψος 1.83 και βάρος 70 κιλά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις, του αριστερού μπακ, του στόπερ και του αμυντικού χαφ και περισσότερο για την τελευταία τον προορίζει ο Αλέκος Βοσνιάδης, καθώς στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν οι λύσεις, ενώ για το αριστερό άκρο της σκέπτεται να μονιμοποιήσει τον Τζοβάρα, που ασφαλώς μπορεί να παίξει και πιο προωθημένος.

Το ρόστερ μέχρι τώρα

Εκτός από τους εννέα νέους παίκτες που προαναφέρθηκαν, υπάρχουν και οι ανανεώσεις των Τσιμπούκα, Αλιατίδη, Μπόσιο, Τζοβάρα, Μέτσε, Λούκας Γκαρσία και Ροχάνο, το σύνολο 16 δεδομένοι ποδοσφαιριστές για το ρόστερ της νέας περιόδου, στους οποίους θα προστεθούν οι δίδυμοι αδερφοί Κυρίτση, ο Μπάλλας (για τον οποίον πρώτος έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ), ο Βλαχομήτρος, αλλά και ο Αργύρης, που έχει συμφωνήσει να παραμείνει και απομένει η επίσημη επιβεβαίωση. Αρα μιλάμε για 21 παίκτες, ενώ σε ό,τι αφορά τον Καραγκιόζη, η υπόθεση ανανέωσης εξαρτάται από τον Περιστερίδη. Με τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα η Νίκη θέλει να λύσει τη συνεργασία της, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη. Στις σκέψεις είναι να αποκτηθεί ένας ακόμη αριστερός μπακ, αλλά και ένας φέρελπις γκολκήπερ.

Το ενδιαφέρον για Λινάρδο

Πάντως, πιο επιτακτική είναι η ανάγκη για έναν κεντρικό χαφ με επιθετικές τάσεις και σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η Νίκη έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τον 30χρονο Παναγιώτη Λινάρδο, ο οποίος τελείωσε τη χρονιά στον Διαγόρα Ρόδου, μετρώντας 25 συμμετοχές και δύο γκολ στη Σούπερ Λιγκ 2.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με εξαιρετικό χειρισμό της μπάλας και καλή ντρίμπλα, που έχει παίξει 21 φορές στη Σούπερ Λίγκα με Βέροια και Λαμία, πετυχαίνοντας τρία γκολ, ενώ στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία έχει καταγράψει 81 εμφανίσεις και 9 τέρματα εκτός του Διαγόρα Ρόδου με τους Παναιγιάλειο, Κέρκυρα και Παναχαϊκή. O τεχνίτης ποδοσφαιριστής έχει φορέσει τη φανέλα και ομάδων της Κύπρου, ενώ είχε ένα μικρό πέρασμα από την Γκεϊλάγκ της Σιγκαπούρης.

Ενα όνομα ακόμη που «παίζει» και εξετάζεται για τη συγκεκριμένη θέση είναι του Γιώργου Στούπη της Καλλιθέας, που ειδικά στο ματς της Νεάπολης στο πρώτο τρίποντο τη σεζόν που πέρασε για τη Νίκη (1-0) ήταν πολύ επικίνδυνος για τα καρέ της βολιώτικης ομάδας. Ο Στούπης έχει γεννηθεί στις 16/12/1994 και έχει περάσει από Μοσχάτο, ΑΟ Λεβάντε Ζακύνθου, Πανηλειακό και ΑΕ Μυλοποτάμου.

Η ΚΥΑ κρίνει την
παρουσία φιλάθλων

Σήμερα, αναμένεται να βγει νέα ΚΥΑ, την οποία θα μελετήσουν οι άνθρωποι της Νίκης, για να δουν αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη, που απαγόρευε την παρουσία φιλάθλων στις προπονήσεις, τη στιγμή που, ως γνωστόν, υπάρχει απόφαση για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα υπό προϋποθέσεις, για τα επίσημα ματς. Αν η νέα ΚΥΑ ανατρέπει τα δεδομένα, τότε στη Νίκη θα σκεφτούν σοβαρά να κάνουν «πρώτη» τη Δευτέρα με την παρουσία φιλάθλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου