ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Να μην αφήσει ελπίδες σε άλλους

να-μην-αφήσει-ελπίδες-σε-άλλους-552043

Η Νίκη Βόλου με νίκη το Σάββατο στην Καλλιθέα θέλει και μπορεί να τελειώσει το θέμα παραμονής της

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μπορεί αρκετές ομάδες να «πλάθουν» σενάρια παραμονής στην κατηγορία ακόμη και σε βάρος της Νίκης Βόλου αλλά στη βολιώτικη ομάδα αυτό που θέλουν και μπορούν και το μόνο που σκέφτονται είναι να κερδίσουν το Σάββατο στην Καλλιθέα και να μην επιστρέψουν στις άλλες ομάδες να έχουν τις ελπίδες να την προσπεράσουν ως το τέλος του πρωταθλήματος της Football League!

Η Νίκη με «φόρα» από το 6-1 επί του Ασπρόπυργου αγωνίζεται το ερχόμενο Σάββατο 19/5 στις 5 μ.μ. (ERTSPORTS 5) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος του Νοτίου ομίλου Football League στην Καλλιθέα η νίκη της την βγάζει από κάθε σενάριο υποβιβασμού χωρίς να περιμένει και την τελευταία αγωνιστική όπου έχει ένα ακόμη ματς εκτός έδρας στο Ρέθυμνο της Κρήτης με την Επισκοπή…

Η Νίκη στα δυο αυτά τελευταία της παιχνίδια μπορεί να έχει απουσίες λόγω καρτών αλλά αγωνιστικά έχει ως ομάδα τη δυνατότητα να πετύχει την παραμονή που είναι και άνοδος σε νέα κατηγορία όπου και ως ΠΑΕ έχει τα κριτήρια να συμμετάσχει σε σχέση με άλλες.

Τα πράγματα δεν είναι και εύκολα καθώς την μια θέση του υποβιβασμού (την άλλη πήρε ήδη ο Ασπρόπυργος) θέλουν να αποφύγουν αρκετές ομάδες.

Για να μην «μπλέξει» πλέον η Νίκη θα πρέπει να φτάσει τους 22 βαθμούς γιατί είναι οι περισσότεροι βαθμοί που μπορεί να φτάσει ο Αστέρας Βλαχιώτη, με δεδομένο ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά από το ματς με την Καλλιθέα, το οποίο έχασε στο γήπεδο.

Αν όμως η Νίκη κερδίσει το Σάββατο στην Καλλιθέα φτάνει τους 23 βαθμούς και απλά αφήνει τους άλλους να «βγάλουν τα μάτια τους» στο φινάλε.

Ειδικά αν το Σάββατο δεν κερδίσει το Αιγάλεω και δεν πάρει βαθμό η Σαντορίνη θα «μπλέξουν» και το ίδιο μπορεί ακόμη και με την Καλλιθέα.

Η Σαντορίνη που είναι στους 21 βαθμούς έχει δυο ματς εκτός με Ρόδο και Βλαχιώτη, το Αιγάλεω (19 β.) έχει στην έδρα του Καλαμάτα και Καλλιθέα, ενώ ο Βλαχιώτης τον οποίο όλοι «φοβούνται» πως θα κάνει άλλες δυο νίκες στη Ρόδο επί του Ιάλυσου και στη Λακωνία επί της Σαντορίνης και θα πάρει και +3 βαθμούς από την ένσταση είναι τώρα στους 13 και μπορεί να φτάσει στους 22 βαθμούς.

Το σενάριο που θέλει «μπλέξιμο» και της Καλλιθέας αν χάσει από τη Νίκη μπορεί να υπάρξει μετά την απόφαση αφού για αντικανονική συμμετοχή εκτός του ότι θα χάσει το ματς με τον Αστέρα σύμφωνα με το νομό προβλέπεται και ποινή -3. Ετσι παρ ότι τώρα έχει 27 βαθμούς μπορεί να βρεθεί με 21.

Αυτό το ενδεχόμενο είναι που ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας του Σαββατιάτικου αγώνα της Νίκης στην Καλλιθέα πέραν του ότι ο Αλέκος Βοσνιάδης δεν θα έχει στην διάθεσή του τον πρώτο σκόρερ της ομάδας Αντόνιο Ροχάνο.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου, (17:00) στην προτελευταία αγωνιστική θα γίνουν οι αγώνες:

Καλλιθέα – Νίκη Βόλου

Ιάλυσος – Αστέρας Βλαχιώτη

Ρόδος – Σαντορίνη

Αιγάλεω – Καλαμάτα

Ασπρόπυργος – Επισκοπή

Η Καλλιθέα

Η Καλλιθέα είναι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση (20 γκολ) στο Νότο αν και δεν απέχει πολύ απ τη Νίκη που μετά την εξάρα έχει περάσει 2η σε γκολ (18).

Προέρχεται από ήττα στο 90’ (1-0) στην Καλαμάτα ενώ ως γηπεδούχος που στην προϊστορία από τη Νίκη έχει μια ήττα 0-2 πριν 23 χρόνια με δυο γκολ του Γιώργου Τριχιά στο φετινό πρωτάθλημα έχει μια ήττα έδρας χάνοντας 2-3 από την Ρόδο, ενώ η άλλη απώλεια έδρας ήταν μια ισοπαλία (1-1) με την Σαντορίνη στην 2η αγωνιστική.

Πάντως έχει 6 νίκες κερδίζοντας Καλαμάτα (2-1), Ασπρόπυργο (1-0), Αιγάλεω (1-0), Επισκοπή (2-0), Ιάλυσο Ρόδου (2-1) και Αστέρα Βλαχιώτη (1-0).

Η πιο μεγάλη νίκη

Η Νίκη Βόλου πάει στην Καλλιθέα με τον αέρα του πιο μεγάλου σκορ φέτος αφού συνέτριψε με 6-1 τον Ασπρόπυργο, ωστόσο χρειάζεται ακόμα μία νίκη ή δύο βαθμούς στα δύο παιχνίδια που της απομένουν

Η Νίκη Βόλου είχε να πετύχει τόσα γκολ και τέτοιο σκορ σε επαγγελματικό πρωτάθλημα από τις 25 Ιουνίου 2012, κερδίζοντας 6-1 τότε τον Πανηλειακό στα πλέι οφ της Γ’ Εθνικής και κέρδισε και άνοδο. Πιο πριν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (27/5/12) είχε κερδίσει 7-0 τον Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας, ενώ πιο πρόσφατα αλλά στην ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική είχε το 2018 το 1-6 στην Καρδίτσα επί της Αναγέννησης, το 2017 το 6-0 με το Βελούχι αλλά και 20/1/19 το Νίκη-Στυλίδα 8-0.

Βετεράνοι της Νίκης με Καλαμαριά

Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιουνίου οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου θα φιλοξενήσουν στη Ν. Ιωνία τους παλαίμαχους παίκτες του Απόλλωνα Καλαμαριάς. «Η ποδοσφαιρική αυτή συνάντηση έχει για όλους μας ιδιαίτερη σημασία, διότι οι πόλεις μας Ν. Ιωνία – Καλαμαριά εκτός των άλλων έχουν κοινές πολιτιστικές, κοινωνικές και ιστορικές καταβολές. Επίσης είναι μια ωραία ευκαιρία να θυμηθούμε όλοι μας παλιές ποδοσφαιρικές και αλησμόνητες αναμετρήσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση των βετεράνων της Βολιώτικης ομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου