ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Νίκησε με μισή ντουζίνα γκολ, αλλά δεν τελείωσε με παραμονή

νίκησε-με-μισή-ντουζίνα-γκολ-αλλά-δεν-τ-554683

Μπορεί να πανηγύρισε έξι φορές κόντρα στον Ασπρόπυργο, αλλά η Νίκη Βόλου δεν τελείωσε με την υπόθεση παραμονή, μετά το πέρας της 16ης αγωνιστικής στον Νότιο όμιλο της Football League, θέλοντας ακόμη δύο βαθμούς στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη επιβλήθηκε του Ασπρόπυργου με 6-1 στο γήπεδο της Νεάπολης, αλλά η ταυτόχρονη επικράτηση με 1-0 του Αστέρα Βλαχιώτη κόντρα στο Αιγάλεω, κρατά ακόμη «στην πρίζα» τους Βολιώτες, που έχουν δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Καλλιθέα και Επισκοπή.

Η Νίκη πλέον έφτασε τους 20 βαθμούς, το Αιγάλεω έχει 19 και παιχνίδια με Καλαμάτα και Καλλιθέα εντός, και ο Αστέρας Βλαχιώτη 13, με παιχνίδι εκτός έδρας κόντρα στον Ιάλυσο και εντός με τη Σαντορίνη.

Για να μην μπλέξει πλέον η Νίκη ακόμη κι αν Αιγάλεω και Αστέρας κάνουν το δύο στα δύο, τότε θα πρέπει να φτάσει τους 22 βαθμούς, γιατί είναι το ανώτερο που μπορεί να φτάσει η ομάδα της Λακωνίας, με δεδομένο ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά από το ματς με την Καλλιθέα, το οποίο έχασε στο γήπεδο.

Πώς παρατάχθηκε

Με το γνώριμο 3-5-2, ο Αλέκος Βοσνιάδης, χρησιμοποίησε τον Καραγκιόζη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα την τριάδα αποτέλεσαν οι Τσιμπούκας-Μπαλάφας-Αργύρης. Στη μεσαία γραμμή Μέτσε και Μπόσιο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ ο Καλουτσικίδης ήταν στα δεξιά, στα αριστερά ο Τζοβάρας και ο Γκαρσία πίσω από το δίδυμο των Ροχάνο-Γκονζάλες.

Το πρώτο μέρος

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 13ο λεπτό με τον Γκαρσία να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά και τον Μέτσε να πιάνει την κεφαλιά, για να βρει η μπάλα στο δεξί δοκάρι του Νίκα και στη συνέχεια στα χέρια του τερματοφύλακα του Ασπρόπυργου, που απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, σέντρα – σουτ του Καλουτσικίδη από τα δεξιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ασπρόπυργου.

Νέα τελική προσπάθεια και σουτ του Γκαρσία εκτός περιοχής και από τα δεξιά δεν είχε στόχο στο 17’.

Η Νίκη θα μπορούσε να έχει κερδίσει πέναλτι στο 20ο λεπτό, όταν ο Γκαρσία έκανε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στα χέρια του Τραορέ, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε την παράβαση, με τη Νίκη να κερδίζει απλώς ένα κόρνερ.

Το 1-0 δεν άργησε να έρθει όμως με τον Γκονζάλες να κάνει τη σέντρα για την καρδιά της περιοχής, όπου ο Τζοβάρας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε πανηγυρισμούς, οι οποίοι όμως δεν κράτησαν πολύ.

Κι αυτό γιατί ο διαιτητής Μελτζανίδης (Ημαθίας) ανακάλυψε πέναλτι δύο λεπτά μετά σε απομάκρυνση της μπάλας από τον Τσιμπούκα, με τον Κυριαζή να κάνει το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, με τον ίδιο παίκτη να έχει δευτερόλεπτα πριν τετ-α-τετ που απομάκρυνε την μπάλα λίγο πριν τη γραμμή ο Μπαλάφας. Ωστόσο, η συνέχεια εκτός από γέλια προκάλεσε και εκνευρισμό στους κυανόλευκους, με τον ρέφερι να βγάζει τρεις κίτρινες για διαμαρτυρία στους Τσιμπούκα, Μπαλάφα και Βοσνιάδη.

Από σέντρα του Καλουτσικίδη ο Ζαχαράκης έκανε χέρι, που αυτή τη φορά δε … χρειαζόταν VAR, για να δοθεί. Ο Μελτζανίδης έδειξε ξανά το σημείο του πέναλτι, αλλά από την άλλη πλευρά, με τον Ροχάνο να «ψωνίζει» τον Νίκα, για να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία και στα δίχτυα για το 2-1 στο 37’.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι για το πρώτο μέρος ήρθε από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία από τον άξονα και προς τα αριστερά, με τον Ροχάνο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 45’.

O Τζοβάρας έχει ανοίξει το σκορ και πανηγυρίζει στα κάγκελα της Νεάπολης

Το δεύτερο μέρος

Τα πράγματα έγιναν πιο απλά με την έναρξη του β’ μέρους, με τη Νίκη να μπαίνει και πάλι ζεστά στο παιχνίδι, για να βρει ένα τρίτο τέρμα στο 51’. Συγκεκριμένα, με τους σκόρερ των δύο προηγούμενων τερμάτων να συνεργάζονται, ο Τζοβάρας έκανε σέντρα από τα αριστερά για τον Ροχάνο, ο οποίος από τη μικρή περιοχή πέτυχε το 3-1 σαν σε προπόνηση.

Εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία από τα αριστερά στο 54’ ανάγκασε τον Νίκα να πέσει κάτω δεξιά, για να απομακρύνει σε κόρνερ, με τη Νίκη να μην παίρνει το πόδι από το γκάζι θέλοντας κι άλλα γκολ.

Ο Ασπρόπυργος έμεινε με δέκα παίκτες όμως από το 59’, μιας και ο Κυριαζής που ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο και τραυματίας, δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Μελτζανίδη.

Από εκτέλεση φάουλ του νεοεισελθόντα Ντομίνγκεθ η μπάλα βρήκε σε σώματα και πέρασε σε κόρνερ, με τον Ισπανό να βρίσκει όμως το γκολ λίγο αργότερα και στο 66’. Ο Κρουθ πάτησε την μπάλα για τον Ροχάνο κι αυτός για τον Ντομίνγκεθ, που δε δυσκολεύθηκε να πετύχει το 4-1.

Ο Κρουθ κέρδισε πέναλτι από τον Γ. Μουκίδη στο 79’, μετά από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας και ανατροπή από τον αμυνόμενο των φιλοξενούμενων, με τον Ισπανό να αναλαμβάνει και την εκτέλεσή του, για να κάνει το 5-1 στο 80’.

Ισπανική… υπογραφή είχε και το 6-1, με τον Ντομίνγκεθ να ξεπερνά κάθε εμπόδιο στην αντίπαλη περιοχή και να σπρώχνει την μπάλα με το μυτάκι, για να περάσει κάτω από τα αντίπαλα σώματα και τα χέρια του Νίκα, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Προσπάθεια του Σαλαμούρα στις καθυστερήσεις δε βρήκε τον στόχο, με τη Νίκη να ολοκληρώνει τις εντός έδρας εμφανίσεις με μία ευρεία νίκη, έχοντας πλέον δύο εξόδους σε Καλλιθέα και Επισκοπή.

ΝΙΚΗ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 6-1

Γήπεδο Νεάπολης

16η Αγωνιστική Νοτίου ομίλου

Σκόρερ: 22’ Τζοβάρας, 37’ πεν., 51’ Ροχάνο, 66’, 89’ Ντομίνγκεθ, 80’ πεν. Κρουθ – 24’ πεν. Κυριαζής

Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Τυριακίδης, Φραγιός (Μακεδονίας)

4ος: Μπεκιάρης (Καρδίτσας)

Κίτρινες: 25’ Τσιμπούκας, Μπαλάφας, Βοσνιάδης (στον πάγκο) – 36’ Ζαχαράκης, 53’ Β. Μουκίδης

Κόκκινη: 59’ Κυριαζής

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιόζης, Καλουτσικίδης (84’ Κωστίκος), Τζοβάρας, Αργύρης, Τσιμπούκας, Μπαλάφας (84’ Μπιτσάκος), Μέτσε (73’ Σαλαμούρας), Μπόσιο, Γκονζάλες (46’ Κρουθ), Γκαρσία (60’ Ντομίνγκεθ), Ροχάνο

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Νίκας, Τζανουλίνος, Ζαχαράκης (70’ Μερτύρης), Ναά, Β. Μουκίδης, Λαμπόγλου, Γ. Μουκίδης, Κατίδης, Κυριαζής, Μαρούδας (60’ Γεωργόπουλος), Τραορέ (84’ Καλομοίρης)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου