ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Πολύτιμοι οι τρεις βαθμοί»

πολύτιμοι-οι-τρεις-βαθμοί-580092

Στους 13 βαθμούς μετά από 13 αγώνες… έφτασε προχθές η Νίκη Βόλου, κερδίζοντας με 1-0 τον Αστέρα Βλαχιώτη στο γήπεδο της Νεάπολης, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκαρσία στο 23’, πανηγυρίζοντας μόλις τη δεύτερη φετινή της νίκη.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Νίκη – ανάσα πήρε η Νίκη Βόλου την περασμένη Κυριακή απέναντι στον Αστέρα Βλαχιώτη, τον οποίο κατατρόπωσε με 1-0, χάρις σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λούκας Γκαρσία στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι κυανόλευκοι είχαν ξεχάσει πώς είναι να πανηγυρίζεις και πέτυχαν τη δεύτερή τους νίκη στο πρωτάθλημα σχεδόν έναν μήνα μετά από την παρθενική, όταν στο ίδιο γήπεδο στις 29 Απριλίου, είχαν επιβληθεί της Καλλιθέας, με το σκορ να είναι και πάλι 1-0.

Μπορεί η Νίκη να μην είχε σε μεγάλα κέφια την γραμμή κρούσης της, ωστόσο πήρε με άνεση τους τρεις βαθμούς, μιας και σε κανένα σημείο δεν απειλήθηκε από την ομάδα της Σκάλας Λακωνίας.

Το τελικό σκορ και όχι μόνο κλήθηκε να σχολιάσει μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Αλέκος Βοσνιάδης με τον Μακεδόνα τεχνικό να οδηγεί την ομάδα του στην πηγή, στο τρίτο παιχνίδι με τον ίδιο στον πάγκο, μετά την ισοπαλία στη Ρόδο με τον Ιάλυσο και την πικρή ήττα από τον Ασπρόπυργο στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Αναλυτικά όσο σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός: «Ήταν πολύτιμοι οι τρεις βαθμοί της νίκης και η ομάδα μας έχασε πολλές ευκαιρίες σε έναν ακόμη αγώνα, το γνωστό μας πρόβλημα, αλλά θα το λύσουμε. Αυτή τη στιγμή μετρούν οι βαθμοί και με καλή παρουσία τους αποκτούμε. Με ηρεμία βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι και η ομάδα μας έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει παντού «τρίποντα», ώστε να φύγει και το άγχος.

Πραγματικά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα απ’ ότι κάνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και να μην ζούμε άσχημες στιγμές. Θέλουμε μεγάλη συσπείρωση, καθώς απέμειναν πέντε αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος με στόχο την καλύτερη δυνατή βαθμολογική θέση.

Από εκεί κι πέρα να δούμε το μέλλον της ομάδας και ο κόσμος της Νίκης Βόλου έχει τον τρόπο να αγκαλιάζει τους ποδοσφαιριστές της παρά τη στεναχώρια και τις άσχημες αντιδράσεις που υπήρξαν τις προηγούμενες μέρες. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα όλοι θα είναι ήρεμοι με τα αποτελέσματα που θα έρθουν».

Σάββατο με Σαντορίνη

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη βρίσκεται πλέον στους 13 βαθμούς έχοντας έξι περισσότερους από τον προχθεσινό τους αντίπαλο, ο οποίος όμως διεκδικεί στα χαρτιά το παιχνίδι με την Καλλιθέα και έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Πλέον οι κυανόλευκοι για την 14η αγωνιστική θα πάνε στη Νάξο, όπου θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο, την ομάδα της Σαντορίνης, που με παιχνίδι λιγότερο βρίσκεται στο +1 και στους 14 βαθμούς, έχοντας προχθές ισοπαλία 1-1 με τον Ιάλυσο στο γήπεδο του Αιγάλεω.

Η 13η αγωνιστική

Την ανασκόπηση της 13ης αγωνιστικής πραγματοποίησε η Football League, αναφέροντας σχετικά με τα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν για τον Νότιο όμιλο:

«Ντέρμπι κορυφής ήταν το παιχνίδι της Καλαμάτας με τη Ρόδο, αλλά η τελευταία έγινε η έβδομη ομάδα που πηγαίνει στην Καλαμάτα και δεν σκοράρει, και η έκτη που γνωρίζει την ήττα εκεί! Έτσι η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου με ένα γκολ του Νταούντ Μπουσμπίμπα έμεινε στην κορυφή. Η δεύτερη μόλις ήττα της Ρόδου στάθηκε ικανή να τη ρίξει στην τρίτη θέση.

Και αυτό γιατί την πέρασε η Καλλιθέα, που εκμεταλλεύεται πλέον την έδρα της και πέτυχε τέταρτη διαδοχική νίκη εκεί. Αυτή τη φορά επί της Επισκοπής, που ήταν αήττητη εδώ και πέντε αγωνιστικές. Μάλιστα η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς δέχτηκε για πρώτη φορά δύο γκολ σε ένα αγώνα της.

Ο Ιάλυσος παρέμεινε τέταρτος, αφού έκανε την πέμπτη διαδοχική ισοπαλία του, και έφτασε τις έξι συνολικά, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Για τρίτο παιχνίδι στη σειρά προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε σε 1-1, αυτή τη φορά στο Αιγάλεω, από τη γηπεδούχο Σαντορίνη 2020, που δεν είχε διαθέσιμο το γήπεδο της Νάξου. Οι πέντε διαδοχικές ισοπαλίες είναι ρεκόρ του Ιάλυσου στην κατηγορία.

Μετά την ήττα του στην Καλλιθέα, το Αιγάλεω δεν είχε περιθώρια για άλλη απώλεια, ειδικά στον Ασπρόπυργο, που θα το πλησίαζε επικίνδυνα. Τη λύση στους φιλοξενούμενους έδωσε ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης, που κέρδισε πέναλτι και αποβολή του Βαγγέλη Θεοδώρου, ανέλαβε μάλιστα να το εκτελέσει και με το 50ο του γκολ στην κατηγορία άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, με 2-0 τελικά.

Μαζί με το Αιγάλεω ανάσανε και η Νίκη Βόλου, που και αυτή υποδέχτηκε την άλλη ομάδα που είναι πολύ χαμηλά, τον Αστέρα Βλαχιώτη. Ένα πέναλτι έδωσε τη λύση και την πρώτη νίκη στον Αλέκο Βοσνιάδη. Το κέρδισε ο Αντόνιο Ροχάνο, αλλά αυτή τη φορά δεν ανέλαβε να το εκτελέσει, όπως είχε κάνει αποτυχημένα με τη Ρόδο. Το άφησε για το Λούκας Γκαρσία, που πέτυχε το πολύτιμο γκολ για τη Νίκη».

Εξ αναβολής αγώνες αύριο

Τρία εξ αναβολής παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 26 Μαΐου σε Βόρειο και Νότιο όμιλο. Αναλυτικά:

Βόρειος Ομιλος

17:00 Θεσπρωτός-Απόλλων Πόντου

(10η αγωνιστική)

Νότιος Ομιλος

15:30 Καλλιθέα-Ιάλυσος

(10η αγωνιστική)

17:00 Επισκοπή-Ασπρόπυργος

(8η αγωνιστική).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου