ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Για την πρώτη νίκη εκτός έδρας

για-την-πρώτη-νίκη-εκτός-έδρας-589812

Η αήττητη εκτός έδρας Νίκη Βόλου παίζοντας αύριο το εξ αναβολής παιχνίδι στον Ασπρόπυργο

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στο καλύτερο αύριο στρέφει το ενδιαφέρον της η Νίκη Βόλου που μετά την κυριακάτικη ισοπαλία στην Ρόδο, αύριο θέλει και την πρώτη της νίκη για τον Μάιο παίζοντας το εξ αναβολής παιχνίδι της στον Ασπρόπυργο.

Ενώ έχει «παιχτεί» η 12η αγωνιστική και η Νίκη έχει μόνο μια νίκη, επτά ισοπαλίες και 3 ήττες το αυριανό ματς διεξάγεται στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, καθώς είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα του Ασπροπύργου και είναι το τελευταίο μεσοβδόμαδα για τη βολιώτικη ομάδα.

Μετά την κυριακάτικη ισοπαλία με τον Ιάλυσο (1-1) η Νίκη χωρίς χρόνο σωστής προετοιμασίας θα ταξιδέψει και πάλι για εκτός έδρας ματς, έχοντας την καλύτερη ψυχολογία με νέο προπονητή και στόχο την πρώτη νίκη εκτός έδρας.

Η Νίκη είναι η μοναδική ομάδα στον Νότιο Ομιλο που δεν έχει ηττηθεί στα εκτός έδρας παιχνίδια έχοντας πετύχει μόνο δυο γκολ και τα δυο στη Ρόδο προχθές στο 1-1 με τον Ιάλυσο και 31/3 στο 1-1 με τη Ρόδο.

Στα άλλα ματς μακριά από τον Βόλο πήρε τις άλλες 3 ισοπαλίες της με Αστέρα Βλαχιώτη Καλαμάτα και στο Αιγάλεω με 0-0.

Από τις ομάδες που πήρε βαθμό με γκολ πάντως έχασε στο Βόλο και στα ματς που απομένουν θέλει να κερδίσει το χαμένο έδαφος, ενώ «σημαδιακό» είναι ότι και πέρσι η ανάκαμψη άρχισε με νέο προπονητή και πάλι μετά από ισοπαλία στη Ρόδο.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του στη Νίκη με την οποία είχε κερδίσει την πιο μεγάλη άνοδο o Αλέκος Βοσνιάδης έκανε έκκληση στον κόσμο να σταματήσει την κριτική και να στηρίξει την ομάδα και είναι σίγουρος πως οι παίκτες θα δώσουν την ψυχή τους ώστε να αντιστραφεί η κατάσταση.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης επισήμανε πως στόχος της ομάδας δεν είναι απλά να σωθεί αλλά να τερματίσει σε όσο το δυνατό ψηλότερη θέση: «Πρώτα θα πρέπει να φύγει η ομάδα από τις δύσκολες θέσεις που βρίσκεται αυτή τη στιγμή και να αναρριχηθεί όσο το δυνατόν πιο πάνω. Γι’ αυτό επιστρέψαμε στη Νίκη Βόλου. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, να πολεμήσουμε για το επόμενο και για το κάθε επόμενο αποτέλεσμα, μέχρι να φέρουμε την ομάδα σε μία θέση που θα ηρεμήσουμε και θα είναι όλοι καλά. Παράκληση δική μου, στηρίξτε την προσπάθεια, σφίξτε το στομάχι, δώστε μας λίγο χρόνο και να είστε σίγουροι πως στο τέλος θα είστε ήρεμοι και το καλοκαίρι θα μιλάμε και θα σχεδιάζουμε άλλα πράγματα. Αυτή τη στιγμή, αν μπορείτε, σταματήστε την κριτική και ελάτε να μας στηρίξετε και είμαι σίγουρος πως δείτε παιδιά που δεν θα σας πικράνουν από δω και πέρα» ανέφερε ο Αλέκος Βοσνιάδης που με τη Νίκη έχει μπροστά του πλέον τα παιχνίδια:

19/5 (εξ αναβολής για την 7η αγωνιστική) Ασπρόπυργος-Νίκη Βόλου

13η (23/5): Νίκη -Αστέρας Βλαχιώτη

14η (30/5): Σαντορίνη-Νίκη

15η (6/6): Νίκη-Καλαμάτα

16η (13/6): Νίκη-Ασπρόπυργος

17η (20/6): Καλλιθέα-Νίκη

18η (27/6): Επισκοπή-Νίκη

Τώρα ο αυριανός αντίπαλος Ασπρόπυργος έχει επίσης μια νίκη έδρας έχοντας κερδίσει τον Ιάλυσο με 3-0 και αυτά είναι τα μοναδικά γκολ της ομάδας Δ. Αττικής στο πρωτάθλημα έχοντας βέβαια 4 ματς λιγότερα, ενώ τώρα προέρχεται από 2 ήττες εκτός έδρας στην Καλαμάτα (2-0) και στην Καλλιθέα (1-0), ομάδες οι οποίες είχαν κερδίσει και στον Ασπρόπυργο.

Ο Ασπρόπυργος όταν ήταν να παίξει με τη Νίκη τον περασμένο Απρίλιο είχε προπονητή τον Κριστόφ Βαζέχα, ενώ τώρα έχει τον Ηλία Φυντάνη και το ίδιο ισχύει και για την βολιώτικη ομάδα (Βοσνιάδης αντί Βεργέτη) που θα έχει και μια «παλιά» απώλεια καθώς θα απουσιάσει ο Ισπανός μέσος Τζόρνταν Ντομίνγκεθ που συμπλήρωσε τον Απρίλιο 4 κίτρινες κάρτες και είχε «δηλωθεί» να λείψει από αυτό το ματς (που θα γίνονταν φυσιολογικά 24/4) και περίμενε καιρό να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής (επίσης για αύριο αμφίβολος είναι ο Τσιμπούκας που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Ιάλυσο).

Με Βαζέχα ο Ασπρόπυργος είχε και μια ισοπαλία εκτός έδρας με την Σαντορίνη, ενώ τώρα τα ματς που «χρωστάει» είναι το αυριανό με τη Νίκη Βόλου για την 7η αγωνιστική και μετά θα εχει εξ αναβολής ματς κι άλλες τρεις Τετάρτες: (8η αγωνιστική – 26/5) Επισκοπή-Ασπρόπυργος, (9η αγωνιστική – 2/6) Ρόδος-Ασπρόπυργος και (10η αγωνιστική – 9/6), Ασπρόπυργος-Αστέρας Βλαχιώτη.

Η Νίκη πέρσι με τον Ασπρόπυργο έπαιξε μια φορά αφού πριν το ματς του β΄γύρου υπήρξε η διακοπή.

Στο ματς του α΄γύρου στη Νεάπολη η Νίκη κέρδισε 3-0 (7’Βοσκόπουλος, 68’Ροχάνο, 89’Τσιώλης) ενώ πιο παλιά με τη Βολιώτικη ομάδα ο Ασπρόπυργος βρέθηκε αντίπαλος σε 3 από τις 5 περιόδους που είχε παίξει τη δεκαετία του ’70 στη Β’ Εθνική. Την πρώτη φορά μάλιστα 1970-71 η Νίκη είχε κερδίσει 1-2 στον Ασπρόπυργο (1-1 στη Νέα Ιωνία), ενώ σε ίδιο όμιλο βρέθηκαν αντίπαλοι και τις περιόδους 72-73 και 74-75.

Ο Στάμος διαιτητής

Την αυριανή (Τετάρτη 19/5, 17:00) αναμέτρηση Ασπρόπυργος – Νίκη Βόλου θα διευθύνει ο Βασίλης Στάμος από την ΕΠΣ Αθηνών. Βοηθοί του θα είναι οι Θανάσης Μπουρτζτβίτης (Κορινθίας) και Γιώργος Χριστοδούλου (Ημαθίας). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε η Ελένη Αντωνίου (Ανατ. Αττικής).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου